Reviews

Pareri Huawei Nova 5T. Cel mai bun pret in Romania, impresii si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Aici ai pareri despre Huawei Nova 5T, unul dintre telefoanele foarte populare ale producatorului chinez in acest moment. Ce il face special, de ce Huawei Nova 5T este un device interesant raportat la suma finala de achizitie si de unde il poti cumpara la cel mai bun pret, toate acestea, in cele ce urmeaza.

Huawei Nova 5T pret in Romania. Aici ai cel mai bun pret

La eMag ai Telefon mobil Huawei Nova 5T, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Midsummer Purple la numai 1.448 de lei. Foarte interesant este ca acum ai oportunitatea sa primesti telefonul prin livrare rapida. Prin Tazz by eMAG, poti comanda produsul si il primesti in maximum 1 ora de la plasarea comenzii. La livrare, beneficiezi de deschiderea coletului si ai retur gratuit in 30 de zile. Telefonul beneficiaza de o reducere interesanta la data redactarii acestui articol.

Specificatii tehnice Huawei Nova 5T

  • Sistem de operare: EMUI 9.1 bazat pe Android 9
  • Lansare: Septembrie 2019
  • Dimensiuni: 154.25mm x 74mm x 7.87mm
  • Greutate: 174 grame
  • Sim: Dual SIM
  • Chipset: HUAWEI Kirin 980 (7nm)
  • CPU: 2 x Cortex-A76 Based 2.6 GHz + 2 x Cortex-A76 Based 1.92 GHz + 4 x Cortex-A55 1.8 GHz
  • Arhitectura: 64-bit, ARMv8.2 -A
  • RAM: 8GB LPDDR4X
  • GPU:Mali G76 720 Mhz
  • Card: Nu
  • Stocare: 128GB
  • Display: LTPS LCD 6.26‑inch ( 159mm ) LTPS LCD capacitive touchscreen
  • Rezolutie: 2340‑by‑1080‑pixel resolution at 412 ppi, 19.5:9 ratio
  • Camera principala: 48 MP (f/1.8, 1/2″, 0.8µm aperture AF)
    16 M (f/2.2 aperture FF)
    2 M (f/2.4 aperture FF)
    2 M (f/2.4 aperture FF)
  • Camera frontala: 32 MP (f/2.0, 0.8µm)
  • Benzi: 4G LTE TDD: B38 / B40 / B41 (2545–2655 MHz)
    4G LTE FDD:B1 / B2 / B3 / B4 / B5 / B7 / B8 / B18 / B19 / B20 / B26 / B28
    3G WCDMA: B1 / B2 / B4 / B5 / B6 / B8 / B19
    2G GSM: B2 / B3 / B5 / B8
  • Baterie: 3.750 mAh, non removable, Li-Po

Pareri despre Huawei Nova 5T

Inainte de toate, trebuie sa-ti marturisesc ca acest articol nu este unul platit. Prin urmare, tot ceea ce vei gasi aici este parerea mea personala si onesta despre Huawei Nova 5T.

Noul model Huawei Nova 5T a fost anuntat in august 2019 si lansat pe piata oficial, o luna mai tarziu.

Device-ul vine intr-o cutie eleganta, care include telefonul, incarcatorul, un cablu Type C, cheita prin care poti introduce sau scoate cartela sim, un ghid pentru incepatori, garantia si o carcasa de protectie Huawei Nova 5T.

In ceea ce priveste design-ul, Huawei Nova 5T imbratiseaza cateva detalii moderne, care il fac sa arate foarte bine. Nu vorbim despre un telefon greu,pentru ca Huawei Nova 5T are doar 174 de grame. Grosimea sa este de asemenea avantajoasa pentru cumparator: 7.8 milimetri. Device-ul are 154 milimetri inaltime si 74 de milimetri latime. Dimensiunile sale mi-au adus aminte imediat de iPhone X-ul meu, cu mentiunea ca telefonul celor de la Huawei pare putin, dar putin mai mare. Greutatea, din cate am verificat este exact aceeasi.

Materialele folosite de Huawei par de buna calitate. Cel putin, asta este impresia pe care ti-o lasa inca de la prima vedere. In partea din stanga sus, pe partea din fata, device-ul vine cu decupaj de tip ”punch hole”. Tot in stanga sus, dar pe spate, sunt asezate camerele foto. Pe spate, in stanga jos, avem inscriptia HUAWEI. Telefonul il vei gasi pe mai multe variante de culoare, printre care mov, negru sau albastru. Spatele si fata sunt din sticla, iar rama este din aluminiu. Din pacate, device-ul nu beneficiaza de un rating IP, dar as zice ca asta nu-i scade prea mult din valoare.

La nivel de performanta, Huawei Nova 5T se bazeaza pe chipset-ul Kirin 980 de la Huawei, procesor fabricat pe un proces tehnologic de 7 nanometri. Plasat pe o arhitectura de 64 bit, ARM V8.2-A, Huawei Nova 5T are o viteza maxima de 2.6 Ghz si beneficiaza de doua procesoare Cortex A76. Acceleratorul grafic este, asa cum va asteptai, Mali-G76, de 720 Mhz.

Device-ul vine cu o memorie RAM de 8GB LPDDR4X, dar si cu o stocare nativa de date de 128 GB. Pentru cei interesati de o capacitate cat mai mare de stocare a datelor, mare atentie pentru ca Huawei Nova 5T nu beneficiaza de slot microSD,astfel ca aceasta memorie de 128GB nu poate fi extinsa. Nu vad de ce cineva ar avea nevoie sa extinda o memorie de 128GB pe un telefon care costa 1500 de lei, dar este un detaliu care merita mentionat.

Unul dintre detaliile de buna calitate de pe Huawei Nova 5T este display-ul de tip LTPS LCD. Acesta are o diagonala de 6.26 inch si este de tip capacitive touchscreen. Rezolutia sa este 2340 x 1080 pixeli, cu o densitate a pixelilor calibrata la 412 pixeli per inch. Aspectul este de asemenea unul modern: 19.5:9.

Sectorul foto de pe Huawei Nova 5T mi se pare interesant din mai multe puncte de vedere. Device-ul nu as spune ca impresioneaza, dar isi face treaba pentru cei 1.500 de lei pe care ii vei investi in el. Daca esti un mare fan al pozelor si pui pret pe diverse aplicatii de modificare a lor, iti pot spune ca Huawei iti da acces la multe astfel de aplicatii interesante si filtre atractive care te vor ajuta pentru pagina ta de Facebook, Instagram sau mai stiu eu ce alta aplicatie moderna de social media. Pentru pasionatii de fotografie extrema, Huawei Nova 5T nu este o solutie, dar nici nu cred ca se asteapta cineva sa fie, cand te gandesti ca vorbim despre un telefon de 1.500 de lei. Revenind la specificatii, Huawei Nova 5T are 48 de megapixeli si apertura f/1.8 pe senzorul principal. Vine cu un al doilea senzor de 16 megapixeli cu apertura f/2.2, dar si cu alti doi senzori de 2 megapixeli, fiecare cu apertura f/2.4. Camera frontala are 32 de megapixeli (ceea ce nu e rau deloc) si o apertura f/2.0 (0.8 microni, dimensiunea pixelului). Avem LED Flash, si optiuni precum autofocus, telephoto, portrait, PDA sau Panorama.

Telefonul beneficiaza de difuzoare bune si are mufa USB de tip C pentru incarcarea bateriei. Apropos de baterie, vei beneficia de o autonomie buna pentru ca Huawei Nova 5T vine cu 3.750 de mAh pe acumulatorul sau Li-Po.

Ce ne place si ce nu ne place la Huawei Nova 5T

Fara doar si poat, pentru cei 1.500 de lei cat cere Huawei, Nova 5T este un device interesant.

Are un ecran bun si culori atractive, desi nu vorbim despre un AMOLED. Procesorul este unul excelent (acelasi folosit de Mate 20 Pro si P30 Pro), telefonul se misca foarte bine si nu vei avea parte de momente de crash neastptate si nedorite (RAMii isi fac bine treaba). Senzorul de amprente este bun, rapid si bine pozitionat, iar aspectul mi se pare premium, desi n-ai zice asta despre un telefon care costa cat un mid-range normal. Imi place sunetul pe care il obtii cu Huawei Nova 5T, iar bateria este suficient de ok pentru un astfel de device, mai ales ca pare ideala pentru sistemul de operare EMUI (vei primi rapid si update la android 10).

Nu imi place intr-adevar ca nu are slot microSD, dar ”I can live with that” vorba Juliei Roberts. Camerele foto sunt ok, dar vei avea probleme in momentul in care intensitatea luminii scade.

Huawei Nova 5T nu are lag in aplicatii sau in ferestre, iar bateria despre care vorbeam mai sus se va incarca in aproximativ o ora. Tinand cont de pretul pe care il gasesti la eMAG (unul de bun simt zic eu) cred ca acest device este o solutie buna pentru un mid-range.

Summary
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Nova 5T