Reviews

Xiaomi Redmi Note 5 Pro pret, specificatii tehnice, pareri si disponibilitate

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 6 ani

Astazi, alaturi de Xiaomi Redmi Note 5, producatorul chinez a lansat pe piata si device-ul Xiaomi Redmi Note 5 Pro. Este vorba despre primul handset al companiei care beneficiaza atat de camere foto duale pe spate, dar si de ecran in format 18:9.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Xiaomi il prezinta drept „India’s camera beast” insa modelul Note 5 Pro din acest an, are sanse sa fie mai mult decat un telefon axat pe compartimentul sau foto. Cu o balanta aproape perfecta intre performanta, autonomie si pret, seria Redmi este una dintre cele mai cautate pe piata chineza (asiatica in general) si unul dintre principalele pariuri ale producatorului si in acest an.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro review

Design: Noul model ia cam tot ceea ce este bun de la predecesorul sau, Note 4, in materie de design. Dar pluseaza acum prin ecranul in format 18:9 prin care compania isi aliniaza gama la noul trend „minune”. Butoanele capacitive dispar, iar de acum pe Xiaomi Redmi Note 5 Pro vom putea sa savuram experienta on-screen buttons.

Panoul in format 18:9 este principalul punct de atractie al design-ului. Diagonala creste la 5.99-inch si merita remarcate marginile interioare curbate ale ecranului care fac parte dintr-un design foarte usor remarcabil.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro review

Performanta pe care o produce ecranul de pe Note 5 Pro va fi in mod cert una cel putin satisfacatoare, iar din primele informatii, felul in care arata pozele si video content-ul redat pe acest smartphone, reprezinta o veste excelenta pentru viitorii utilizatori.

Diagonala mare permite o rezolutie Full HD + (adica 2160 x 1080 pixeli), iar rata de contrast atinge 1500:1. De precizat ca ecranul este protejat de Corning Gorilla Glass 3 si are sticla curbata 2.5D deasupra.

Procesor: Octa-core-ul tactat la frecventa de 1.8 Ghz, Snapdragon 636 platform, este un pas inainte pe care Xiaomi Redmi Note 5 Pro il face in comparatie cu modelul de anul trecut. Combinatia este ideala pentru balanta dintre performanta si economisire energie pe segmentul mid-range.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro (2)

Vorbim de aceleasi nuclee ca si pe Snapdragon 660, doar ca in cazul modelului Note 5 Pro, acestea sunt tactate la o viteza ceva mai mica. Chipset-ul suporta placa video Adreno 509, care inseamna de asemenea un plus de performanta (nu mare, dar suficient) fata de ceea ce am vazut pe Note 4 in materie de gaming.

Memorie: Telefonul va fi disponibil in versiuni de 4GB RAM si de 6 GB RAM cu versiune standard 64 GB dedicati capacitatii native de stocare a datelor. Aceasta din urma poate fi extinsa prin slot microSD pana la 128 GB.

Sectorul foto: unul dintre cele mai importante in acest an. Atat pe fata, cat si pe spate, Xiaomi Redmi Note 5 Pro are un modul foto special. Camera principala se bazeaza pe o combinatie atractiva de senzori de imagine (12+5 megapixeli), iar in mijlocul ei veti putea observa LED flash-ul dual.

Senzorul principal este o creatie a japonezilor de la Sony (model IMX486), in timp e senzorul secundar vine pe filiera sud-coreeana. Samsung s-a ocupat de el si atentie, acest al doilea senzor are o apertura F/2.0.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro (3)

Sectorul foto surprinde insa prin camera frontala extrem de potenta, aproape surprinzator de potenta. 20 de megapixeli cu senzor Sony IMX376 si capacitate de inregistrare la rezolutie Full HD. Avem Led Flash si aici, plus apertura atractiva F2.2.

Conectivitate si autonomie : un sector important pentru Xiaomi si in general pentru gama Redmi. Noul Xiaomi Redmi Note 5 Pro suporta 4G VoLTE, WiFi 802.11 a/b/g/n, GPS + GLONASS si are evident port dual SIM (Nano). Xiaomi Redmi Note 5 Pro ruleaza din fabrica Android 7.1.2 Nougat cu interfata MIUI 9

Capacitatea baterie este una buna (4.000 de miliamperi) ceea ce ne face sa credem ca performanta in materie de autonomie va fi una decenta. Primele informatii din China sustin insa ca performanta la acest capitol ne va lua prin surprindere si vom avea parte de un device de tip longer battery life.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro beneficiaza si de senzor infrarosu, de senzor de amprente si tehnologie bluetooth a cincea generatie. Greutatea sa atinge 181 de grame, iar grosimea doar 8.05 milimetri.

Ce pret va avea noul Xiaomi Redmi Note 5 Pro ?

Conform datelor prezentate oficial de producat, versiunea de 4GB RAM a lui Xiaomi Redmi Note 5 Pro va fi mai ieftina si va costa aproximativ 218 dolari. Evident, versiunea de 6 GB RAM a lui Xiaomi Redmi Note 5 Pro va fi ceva mai costisitoare: undeva la 265 de dolari.

Xiaomi Redmi Note 5 Pro pret

Asta inseamna ca cea mai blanda dintre versiuni va depasi cu putin echivalentul a 800 de RON in tara noastra, desi probabil va fi mai scump. Ne asteptam la o suma mai mare de 1000 de lei pentru Xiaomi Redmi Note 5 Pro in Romania.

Verdict

Xiaomi vrea sa faca din Xiaomi Redmi Note 5 Pro un best seller. Afacerea i-a iesit anul trecut cu Note 4 si e greu de crezut ca Note 5 Pro nu va avea cifre foarte bune in noul an. Are cateva atuuri importante, iar plusurile de la capitolele foto, ecran si memorie pot cantari decisiv. Procesorul nu este ceea ce ne-am fi dorit probabil de la un astfel de mid-range, dar fiind vorba de un telefon de buget (sau dedicat unui buget echilibrat) decizia este fireasca. Daca intr-adevar se confirma ca bateria este atat de buna pe care o anunta chinezii, atunci fara indoiala, Xiaomi Redmi Note 5 Pro merita atentia dumneavoastra.

Summary
product image
Author Rating
1star1star1star1stargray
Aggregate Rating
5 based on 8 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Redmi Note 5 Pro