Stiri

Compania Meizu a scapat dintr-un moment delicat. Ce trebuie sa stii despre telefoanele Meizu si la ce sa te astepti de aici incolo de la producatorul chinez

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

In ultimele saptamani au existat din ce in ce mai multe informatii cum ca Meizu, una dintre companiile importante care produc telefoane in China, ar fi fost supusa unor schimbari manageriale importante, in urma unei noi runde de finantare.

Producatorul chinez a confirmat pentru site-ul GizmoChina ca intr-adevar, compania a primit o noua finantare din partea Fondului Municipal din Zhuhai dar, cu toate acestea, a negat vehement faptul ca s-ar fi produs schimbari majore la nivel intern.

Meizu salvata intr-un moment dificil de autoritatile locale

Jack Wong, cel care este nu doar CEO-ul ci si fondatorul companiei, va ramane in continuare principalul actionar si conducator al Meizu. Fondul din Zhuhai (o regiune importanta din China) va primi insa un loc in Consiliul de Administratie al companiei Meizu, ca urmare a investitiei efectuate. Cei de la GizmoChina nu au intrat din pacate si in posesia sumei oficiale care s-ar fi investit in Meizu de catre autoritatile locale.

Alte surse de presa, confirma totusi ca ar fi fost vorba de aproximativ 100 de milioane de yuani, ceea ce in traducere aproximativa ar insemna cam 15 milioane de dolari.

In alta ordine de idei, faptul ca Meizu a solicitat si primit o astfel de finantare de la Fondul Muncipal din Zuhai, nu reprezinta neaparat o surpriza. Compania fondata de Jack Wong isi are sediul chiar in apropierea orasului Zuhai, iar orasul este sustinut puternic de catre industria de telefoane mobile. Potrivit unor rapoarte anterioare, autoritatile din Zhuhai intentioneaza sa investeasca anual peste 70 de milioane de yuani in Meizu, cu scopul extinderii si consolidarii companiei, dar si a industriei existente si emergente. O alta informatie care nu pare sa reprezinte o surpriza, tinand cont de faptul ca ne apropiem cu pasi repezi de intrarea in era 5G. Daca vrei sa afli mai multe detalii despre tehnologia 5G in Romania ai un articol sugestiv pe blogul nostru.

Revenind la Meizu, acesta nu este primul caz in care un fond muncipal salveaza o companie de smartphone-uri. In 2017, Fondul Municipal din Chendu a investit in jur de 135 de milioane de dolari intr-o companie chineza aflata in impas financiar. Este vorba despre Smartisan, producatorul care a oferit doua-trei telefoane extrem de interesante anul trecut. In timp ce investitia a ajutat compania sa se mentina pe linia de plutire si automat sa-si mentina operatiunile, Smartisan are in continuare probleme financiare. Cele mai multe dintre telefoanele sale au fost scoase de pe stocuri de retailerii din China in ultimele luni, asa ca aveti mare grija daca doriti sa va procurati sau sunteti interesati de un astfel de device al companiei.

Revenind la Meizu, va reamintim ca pe langa Jack Wong si (de acum) Fondul Muncipal din Zhuhai (un fel de Consiliu Local al orasului), in companie a investit si Alibaba. In urma cu 4 ani, gigantul din zona e-commerce a investit nu mai putin de 600 de milioane de dolari in Meizu.

Prin urmare, daca detineti telefoane ale acestei companii sau, daca intentionati sa va cumparati telefoane Meizu, nu trebuie sa va faceti prea multe griji. Compania (care oricum este una destul de serioasa) va continua sa produca smartphone-uri bune, la preturi decente, si in urmatorii ani. De asemenea, Meizu va continua sa asigure suport pentru telefoanele deja existente. Nu in ultimul rand, planurile companiei sunt din ce in ce mai mari, astfel ca produsele concernului condus de Jack Wong ar putea deveni de aici incolo si mai calitative.

De retinut:

  • – Compania Meizu a lansat recent smartphone-ul Meizu 16s
  • – Peste 3.000 de angajati are compania in acest moment
  • – Peste 500 de milioane de dolari a fost venitul companiei anul trecut
  • – Pe CatMobile.ro gasesti huse Meizu la preturi excelente
Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Meizu
Product Name
Telefoane Meizu