Top list

Ce telefon sa îmi cumpar în 2019?

Home  »  Top list

catmobile

acum 5 ani

Cu siguranta te-ai intrebat de multe ori ce telefon sa îmi cumpar în 2019? Un an in care majoritatea producatorilor de telefoane mobile au scos pe piata terminale din ce in ce mai atractive, cu fel de fel de specicatii tehnice impresionante, care de care mai aspectuoase din punct de vedere al design-ului si din ce in ce mai moderne. Dar, alegerea nu este nici pe departe una facila. Am decis sa sarim in ajutorul tau cu cateva sfaturi, sperand ca iti vom usura intr-un final misiunea. Poate ca din acest articol nu vei afla raspunsul la intrebarea ‘Ce telefon sa îmi cumpar în 2019’, dar cu siguranta vei descoperi un ghid al cumparatorului, care te va ajuta sa descoperi intr-un final, cele mai bune si mai potrivite optiuni pentru tine.

Ce telefon sa îmi cumpar în 2019: stiu, misiunea ta nu este una usoara!

Atunci cand te intrebi ce telefon sa îmi cumpar în 2019, probabil ca ai in minte in primul rand bugetul pe care il vei aloca achizitionarii unui astfel de gadget.

Nu este insa singurul amanunt de care trebuie sa tii cont atunci cand intentionezi sa achizitionezi un smartphone in acest an. Vei fi cu siguranta intr-una din urmatoarele doua posturi atunci cand esti decis sa faci acest pas:

  • – Fie stii exact ce faci si ai in minte o serie de criterii specifice pe care le vei aplica atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui nou telefon
  • – Fie te vei pierde printre multitudinea de detalii pe care le ofera configuratia tehnica a unui terminal de acest tip

Prin urmare, daca te aflii in prima situatie te poti considera putin mai norocos. Chiar si-asa, exista detalii pe care niciodata nu trebuie sa le uiti. Daca esti in a doua situatie, urmareste-ne in continuare.

Ce telefon sa îmi cumpar în 2019: nu lasa bugetul sa-ti influenteze optiunile!

Inca din prima secunda in care ti-ai pus intrebarea „Ce telefon sa îmi cumpar în 2019” nu te gandi din start la bani. Ok, e bine sa fii constient de bugetul pe care il vei aloca, pentru ca nu te poti gandi la un iPhone 11 (proaspat lansat pe piata) cu o suma de 1500-2000 de lei. Un astfel de device costa dublu si, asa cum am mai discutat pe blog.catmobile.ro, s-ar putea sa nu fie intotdeauna cea mai inspirata achizitie.

Sfatul meu? Un telefon bun in 2019 are mai multe argumente decat un brand puternic, un aspect modern si semificativ, ori in spate, ideea de popularitate. Evident, trebuie sa te decizi ceea ce iti doresti cu adevarat. Daca vrei un telefon de calitate, atunci trebuie sa ai in minte mai multe optiuni de care vei tine cont. Daca vrei un telefon care sa te faca popular…ei bine ai si in acest caz multe variante, dar s-ar putea sa nu fie chiar cea mai inspirata optiune. Mai ales daca iti produce o gaura uriasa in buget.

Inainte de toate, hotareste-te exact ce iti doresti. Este foarte important sa stii de la ce pleci si unde vrei sa ajungi. iPhone-urile iti ofera iOS-ul, un sistem de operare care in opinia mea, nu doar ca este mai usor de utilizat, dar este si mai safe si mai rapid. Restul telefoanelor vor veni cu un alt sistem de operare, in 99% dintre cazuri, Android. Ce are Android in plus? In primul rand iti permite un grad mult mai mare de personalizare a telefonului, asta dincolo de plusurile sustinute pe partea de hardware.

Dar, nu doar sistemul de operare ar trebui sa te intereseze.

Ce telefon sa îmi cumpar în 2019? Ai grija la display si studiaza inclusiv camera foto!

Gandeste-te pentru o clipa la display-ul pe care il vei avea in fata! Ok, poate ca trebuie sa fie mare (sau mic, in functie de preferinte) si trebuie sa aiba (sai nu, din nou in functie de preferinte) decupaj. Dar, esential este sa te focusezei pe calitatea si claritatea culorilor sale. Il ai deja in fata? Arunca o privire peste el. Joaca-te putin cu viitorul tau terminal. Uita pentru o secunda de rezolutia despre care ai citit pe internet ca e cea mai buna. Clar, un AMOLED este mai bun decat un LCD, dar testeaza singur asta.

Te incurajez sa o faci, pentru ca acest articol nu are ca scop nici promovarea unui brand, nici a unei game de telefoane. Pur si simplu, vreau sa te ajut cumva. Retine asta: calitatea culorilor si luminozitatea ecranului, te vor ajuta mai mult decat rezolutia. Cu siguranta un display 4K te atrage si te va impresiona din start, dar el va costa si mult mai mult!

Ok, stiu ca pentru multi dintre voi, capitolul urmator este extrem de important. Da, camera foto a unui telefon mobil a atins cote nebanuite poate acum cativa ani ale tehnologiei. Modernismul isi spune cuvantul, tehnologia lasa o amprenta extrem de puternica. Si nu, nu te pot minti! Camera foto a unui telefon este foarte importanta, pentru ca era in care traim ne cere asta. Ne cere instantanee la fiecare pas, ne cere utilizarea unui telefon cu o camera foto in aproape orice conditii. Asta dincolo de placerea unui selfie cu iubitul/iubita sau a unei poze de grup al sfarsit de an scolar sau la o iesire cu baietii/fetele. Probabil ca aproape intotdeauna cand te uiti pe specificatiile telefonului pe care ti-l doresti, te vei raporta la megapixeli. Te sfatuiesc sa nu o faci! Si sa nu stabilesti acest criteriu ca fiind unul definitoriu cand iti pun intrebarea: ce telefon sa îmi cumpar în 2019? De ce?

Huawei P30 Pro - ce telefon sa imi cumpar in 2019

Pentru ca specificatii tehnice precum diafragma (apertura) unei camere sau caracteristicile speciale ale ei sunt mult mai importante! Retine: cu cat numarul aperturii este mai mic, cu atat camera este mai buna! O camera de 12 megapixeli cu apertura f/1.7 este mai buna decat o camera de 16 megapixeli cu apertura f/2.2. Alte aspecte, cum ar fi o lentila secundara pentru fotografii portret si o camera selfie de buna calitate vor fi mult mai putin importante, in functie de gusturile dumneavoastra. Daca nu stii care este cel mai bun telefon in functie de camera foto in acest an, iti recomand ceva. Gasesti pe blogul nostru in top 5 telefoane cu cea mai buna camera foto in 2019. Acolo vei descoperi si alte detalii importante despre acest segment. Huawei P30 Pro este numarul 1 in acest clasament, dar costa si foarte mult. Este un telefon multi talentat, cu un sistem de camere versatil.

Avem un senzor de baza pe spate cu rezolutie de 40 de megapixeli ajutat de tehnologia SuperSpectrum de la Huawei, o tehnologie care furnizeaza extra luminozitate pentru o calitate ideala a pozelor atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Alte telefoane cu camera foto buna sau, daca vreti, cu un sistem foto de calitate sunt Xiaomi Mi 9, iPhone XR, Samsung Galaxy Note 9, Xiaomi Mi 8 Pro, OnePlus 6T sau chiar Google Pixel 2 si Pixel 2XL. Puteti incerca de asemenea si noul OnePlus 7 Pro.

Ce telefon sa îmi cumpar în 2019: procesorul este important, dar bateria unui terminal face toti banii!

Baterie, procesor? Stiu, te vei gandi si la astea. Nu-ti recomand sa acorzi o atentie mult prea mare procesorului. Da, viteza de lucru este foarte importanta pe un telefon, dar nu te gandi ca procesorul o va influenta atat de mult. Astazi, pe piata, exista o multime de telefoane din zona midrange (medie) produse de Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo etc care au procesoare foarte bune, chiar si pentru acest segment. Vrei un telefon Android bun? Opteaza pentru unul cu un procesor Snapdragon din seria 6xx sau 7xx. O sa observi ca isi fac treaba demential, chiar aproape de nivelul telefoanelor premium. Bateria in schimb, da! Este importanta!

Snapdragon 855

Foarte multe telefoane pierd din autonomie atunci cand ecranul consuma mult, datele mobile sunt activate, conexiunea wi-fi este activa, aplicatiile deschise in background lucreaza din plin…asadar: cauta un telefon mobil bun cu baterie mare, care de regula ar trebui sa aiba minim 3000 de miliamperi si, daca se poate, (te-as sfatui sa se poata) sa aiba si incarcare rapida. Capacitatea bateriei unui telefon mobil este masurata in miliamperi. Cu cat este mai mare aceasta capacitate, cu atat mai mare este autonomia unui device. Dar, telefoanele cu cea mai mare cantitate de miliamperi nu sunt intotdeauna si telefoanele cu cea mai buna durata de viata a bateriei.

Aceasta poate depinde de eficienta procesorului, de software-ul pe care il foloseste device-ul, precum si nivelul utilizatorului, care poate fi unul agresiv sau mai ponderat la utilizarea unui dispozitiv. Din primele estimari, Moto G7 Power este telefonul cu cea mai impresionanta autonomie in acest an. Alte telefoane cu baterii excelente in 2019 sunt OnePlus 7 sau Huawei Mate 20 Pro. Desigur, toate au preturi destul de consistente, dar nu neaparat preturi pe care sa le poti considera mari pentru piata din Romania.

Nu in ultimul rand, as vrea sa tii cont si de memoria unui telefon mobil. Teoretic, atunci cand te gandesti la ce poti stoca pe un smartphone iti doresti sa ai o capacitate nativa cat mai mare pe el. Multa lume cauta sa-si cumpere telefoane cu capacitati de stocare foarte mari. Nu cred ca este nevoie! In zilele noastre, majoritatea datelor pot fi stocate online, astfel ca o memorie nativa de 128 GB pe telefonul tau mobil poate parea destul de mare. Mai ales ca, majoritatea companiilor lasa la discretia viitorului utilizator un slot pentru carduri de memorie externa prin care, capacitatea de stocare poate fi extinsa foarte mult.

Apoi, un device care are 128GB sau 256 GB stocare de date este mult mai scump. Ideal este sa reusesti sa cumperi intr-adevar un astfel de telefon, dar sa te si incadrezi in pret. Samsung, Huawei, Honor, Xiaomi, Vivo iti ofera astfel de terminale.

Daca nu stii cat inseamna 32 GB spre exemplu, pe un telefon mobil, iti recomand acest articol, in care afli exact despre ce este vorba. Daca vei considera ca memoria nu este suficienta, poti oricand apela la un card de memorie microSD. Gasesti destule in oferta noastra de la CatMobile. Retine: majoritatea producatorilor scot pe piață dispozitive cu 16GB, 32GB, 64GB, 128GB și 256GB de memorie interna. Cel putin asta scrie pe pachet, dar aceste cifre nu reflecta neaparat cantitatea de spatiu pe care o poti folosi. O parte din aceasta este ocupata de sistemul de operare si de aplicatiile preinstalate. Dar, sigur, asta nu e ceva daunator. La un telefon mobil cu minim 32 GB, lucrurile sunt chiar in regula.

Avem deja cateva criterii clare de care trebuie sa tii cont atunci cand te vei intreba ce telefon sa îmi cumpar în 2019. Noi speram ca te-am ajutat cat am putut. Iata si cateva scurte recomandari pentru acest an. Mai jos, o lista de 10 telefoane bune in 2019!

Ce telefon sa imi cumpar in 2019? 10 optiuni potrivite ca raport calitate pret

OnePlus 6T are un pret foarte bun, beneficiaza de super fast charging, are un display AMOLED mare, camera foarte buna si este construit din materiale de cea mai buna calitate. Performanta, baterie, aspect si dotari de cel mai inalt nivel, plus un pret accesibil pe piata din Romania. OnePlus 7 Pro este mai scump si, totodata, cel mai recent smartphone lansat de chinezii de la OnePlus. Vorbim despre o adevarata „bestie” care te va cuceri din toate punctele de vedere. Raport calitate -pret exceptional, memorie mare, baterie buna, procesor de top, aspect impresionant si dotari foto de invidiat. O a treia optiune poate fi iPhone XS Max, probabil cel mai bun smartphone fabricat pana acum de Apple. Am vorbit pe larg despre el la lansarea oficiala. Da! Este un telefon foarte scump!

La fel, un telefon foarte scump, dar foarte bun este Samsung Galaxy S10 Plus, terminalul cu cel mai bun display de pe piata in acest moment. Constructia este de TOP, camera foarte buna, iar detaliile tehnologice sunt super moderne. Huawei P30 Pro este un alt telefon despre care am mai vorbit pe blogul nostru. Daca vrei un terminal care sa domine la capitolul foto, ei bine acesta este! Nu mai vorbit de performanta, care de asemenea este la cel mai inalt nivel.

Sa stii insa ca exista si telefoane foarte bune cu preturi mult mai accesibile. Spre exemplu, Samsung Galaxy A70 sau spectaculosul Xiaomi Pocophone F1. Ei bine, acesta din urma este un adevarat flagship killer! Are componete de top la interior si costa undeva spre 300 de euro. Si Asus ZenFone 6 a lasat o impresie foarte buna la teste. Vine cu dotari foarte bune si costa cam la jumatate de pret fata de alte flagship-uri. Testat personal, va pot garanta ca device-ul face fata la toate capitolele cu brio. Alte doua recomandari excelente ar fi Xiaomi Mi 9, dar si Honor View 20.

Ce telefon sa îmi cumpar în 2019? Cu siguranta pe blogul nostru vei gasi mai multe optiuni. Am scris in acest an despre foarte multe tipuri de telefoane, inclusiv in zona entry level vei putea descoperi device-uri atractive ca pret si specificatii. O paleta larga pentru toate gusturile. Si, speram noi, un raspuns la intrebarea: ce telefon sa imi cumpar in 2019? Daca nu un raspuns, macar un ghid care sa te ajute sa iei cea mai buna decizie.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Telefoane
Product Name
Ce telefon sa îmi cumpar în 2019