Stiri

ATENTIE | Google iti colecteaza datele chiar daca ai oprit serviciul

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

De acum incolo veti avea optiunea de a dezactiva colectarea datelor, o optiune care va fi disponibila prin intermediul aplicatiei Google de pe telefonul dumneavoastra Android sau prin accesarea setarilor contului printr-un browser de pe computer. De asemenea, utilizatorii vor putea vizualiza si sterge cautarile sau activitatea din browser.

Google colecteaza date chiar daca i-ai dat turn off

Gigantul din Menlo Park (California) a fost criticat saptamana trecuta pentru faptul ca stocheaza istoricul locatiilor utilizatorilor, chiar si atunci cand serviciul GPS al unui smartphone este dezactivat.

Datorita investigatiilor celor de la Associated Press, Google a fost gasit vinovat de urmarirea miscarilor pe care le efectueaza un utilizator in timp ce efectueaza anumite sarcini, cum ar fi cautarea unei locatii pe Google Maps sau folosirea Googe Search pentru diverse locatii, chiar daca optiunea Istoricul Locatiilor era dezactivata.

Location History- Google

Ultima descriere din pagina de asistenta a Location History clarifica faptul ca „dezactivarea setarii locatiei nu va afecta alte servicii de localizare de pe dispozitivul utilizatorului”. Asta inseamna ca in ciuda faptului ca setarea este oprita, Google va continua sa monitorizeze anumite activitati pe care le desfasori cu ajutorul serviciilor sale, printre care si Maps sau Search.

Citeste si: Google Maps iti arata in timp real locurile aglomerate din oras

Cu toate acestea, utilizatorii vor putea dezactiva stocarea locatiei „la nivel de cont” in orice moment, ceea ce inseamna ca Google nu va mai stoca niciun istoric al locatiilor pentru respectivul cont. Pentru a face asta, trebuie sa mergi la optiunea „Web & App Activity” sub sectiunea Activity.

Google

Aici vei beneficia de optiunea de oprire a colectarii datelor, si optiunea va fi disponibila prin aplicatia Google de pe telefonul tau Android. Alternativ vei putea accesa setarile Contului tau si sterge cautarile si activitatea de navigare printr-un browser de pe computer.

Ce spune Google

Uriasa corporatie americana a oferit un raspuns celor de la Associated Press in ultimele ore: „Exista o serie de moduri diferite in care Google poate utiliza locatia pentru a imbunatati experienta utilizatorilor, inclusiv Location History, Web sau App Activity. Oferim descrieri ample si clare ale acestor instrumente si controale solide, astfel incat utilizatorii sa le poata activa sau dezactiva in orice moment”.

In timp ce utilizatorii au acum in sfarsit optiunea de a dezactiva complet colectarea locatiilor din sectiunea Web & App Activity Settings, ei trebuie sa retina ca oprirea functiei de localizare va impiedica anumite functii ale aplicatiei sa efectueze diverse solicitari prin asistentul sau vocal.