Top list

10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022

Home  »  Top list

CatMobile.ro

acum 2 ani

10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022 » Dacă 2021 a fost un an excelent pentru telefoane, noul an se anunță măcar la fel de bun. Au apărut deja o serie de informații despre viitorul iPhone 14 Pro, un telefon pe care îl așteaptă foarte mulți dintre fanii Apple, dar și despre Samsung Galaxy S22 Ultra, produsul rivalilor de la Samsung, de asemenea extrem de așteptat de un public larg. În același timp, OnePlus deja și-a anunțat vârful de gamă, modelul OnePlus 10 Pro, în timp ce Xiaomi a încheiat anul trecut în forță cu seria Xiaomi 12.

Mai mult decât atât, 2022 va aduce o serie de noi telefoane pliabile precum și alte produse emblematice, de la producători importanți.

Se anunță vremuri bune pentru piața telefoanelor inteligente, în ciuda problemelor pe care le traversează în zona de aprovizionare majoritatea producătorilor. Potrivit International Data Corporation (IDC) Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, livrările de smartphone-uri vor crește. Samsung a înregistrat spre exemplu în al treilea trimestru al anului trecut cifre mai bune decât în 2018, în timp ce Xiaomi și-a dublat cota de piață, în ciuda perioadei dificile pe care o traversează piața de aprovizionare din China. Apple, la nivel global, s-a descurcat la fel de bine pe final de an 2021, ca în 2018 sau 2019, ceea ce înseamnă că lucrurile merg în direcția bună.

În noul an, toți acești producători au în plan să scoată pe piață o serie de telefoane de top, pe care le așteptăm cu toții, cu nerăbdare. Am decis să vă oferim o listă cu 10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022. Acestea sunt telefoane care, în majoritatea cazurilor, pot fi grozave și, cel puțin, ar trebui să fie interesante, neobișnuite sau inovatoare.

10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022

Seria iPhone 14

Știm că vă așteptați să includem seria iPhone 14 și că vorbim despre o alegere evidentă, dar nu puteam evita aceste telefoane, mai ales că sunt atât de așteptate în fiecare an. Iar acest hype pare justificat și de această dată, mai ales că iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max vor avea un design complet nou, fără celebra crestătură care a apărut prima dată pe iPhone X. Se zvonește de asemenea că ar urma să apară în acest an și un nou model iPhone 14 Max, cu un ecran impresionant de 6.7-inch. Acesta ar putea fi oferit pieței în detrimentul seriei iPhone 14 mini.

Ne așteptăm la un upgrade important și în sectorul foto, acolo unde Apple se pare că lucrează deja intens pentru modificări semnificative și pe noile iPhone-uri. În mod sigur, pe parcursul anului vom afla din ce în ce mai multe detalii despre noua serie iPhone 14. Rămâneți conectați la blog.catmobile.ro pentru a le afla. Până atunci, cu siguranță putem spune că seria iPhone 14 face parte din lista de 10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022

Seria Samsung Galaxy S22

Modelul Samsung Galaxy S22 va fi unul dintre primele telefoane spectaculoase care se vor lansat în 2022. Aproape sigur, lansarea oficială a noii serii va avea loc în Februarie, cel mai probabil, în data de 8. Indiferent când vor fi lansate, zvonurile sugerează că Galaxy S22 și Galaxy S22 Plus vor avea un design similar cu telefoanele din seria Galaxy S21, dar cu o nouă generație de procesoare.

BlackBerry 5G

Licenta „BlackBerry” a fost transferată către Onward Mobility. Odată cu anunțul că BlackBerry întrerupe suportul pentru serviciile vechi, Onward Mobility și-a asigurat clienții că un telefon BlackBerry 5G este deja în lucru, iar noi îl așteptăm cu nerăbdare pentru acest an. Suntem chiar curioși cum va arăta și ce va propune, pentru că … nu-i așa, tuturor ne este dor de charismaticele telefoane de acest tip. Firesc, primește un loc în lista de 10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022

 

Google Pixel 7

Nu știm foarte multe despre noua serie Google Pixel 7, dar suntem încrezători că va ajunge pe piață în acest an, undeva spre luna octombrie.

După revizuirea masivă de către Google a gamei Pixel 6, s-ar putea să nu vedem schimbări majore pe noua serie Google Pixel 7. Deci, chiar dacă vorbim doar despre o versiune ceva mai rafinată a gamei de anul trecut, cu siguranță seria își face loc în lista noastră de 10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022. Informațiile care circulă despre Google Pixel 7 susțin că noua serie va păstra camerele foto de pe Pixel 6, dar și că am putea un singur model din gamă, fără versiunea Pixel 7 Pro. Rămâne de văzut, dar Google Pixel 7, te așteptăm cu nerăbdare!

Samsung Galaxy Z Fold 4

Seria Samsung Galaxy S22 nu va fi singura mare noutate a anului pentru gigantul din Coreea de Sud. Modelul Samsung Galaxy Z Fold 4 este de asemenea extrem de așteptat pe piață și nu putea lipsi din lista de 10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022.

Noul model ar putea fi cel mai bun telefon pliabil lansat de Samsung și, poate, chiar cel mai bun telefon pliabil lansat până acum pe piață. Nu va ”ateriza” până în august sau septembrie, dar ar urma să aducă un design mai ușor și mai rezistent la praf sau contactul cu apa decât versiunea de anul trecut, plus o baterie mai mare și o cameră îmbunătățită sub afișaj.

De fapt, anumite surse susțin că Galaxy Z Fold 4 ar putea avea două camere sub afișaj, ambele îmbunătățite semnificativ în comparație cu modelul de anul trecut.

Sony Xperia 1 IV

Așa cum am mai zis, probabil Sony Xperia 1 III este cel mai bun telefon pe care Sony l-a lansat în ultima vreme, așa că suntem încântați să vedem cum se va descurca producătorul în acest an cu noua versiune, Sony Xperia 1 IV. Cel mai probabil, acest smartphone va ajunge pe piață la începutul acestui an, posibil undeva spre luna aprilie.

Nu am auzit încă prea multe zvonuri despre el, dar sursele din domeniu sugerează că va folosi aceeași cameră principală de 50 megapixeli ca și Google Pixel 6. Există însă și varianta ca producătorul să folosească în cele din urmă un chipset dezvoltat in house.

Oricare ar fi cazul, ne așteptăm la lucruri bune de la camera pe care Sony o va pune pe Xperia 1 IV, deoarece acesta este adesea un domeniu pe care Sony se concentrează și unii ar spune că excelează. Zona foto și ecranul, care pe baza formei anterioare este probabil să aibă o rezoluție de cel puțin 4K. Fără îndoială, Xperia 1 IV este un smartphone interesant, pe care așteptăm să-l vedem în acest an pe piață.

Seria Huawei P50

Gama Huawei P50 a fost deja anunțată, dar este disponibilă doar în China, așa că așteptăm o lansare globală, despre care GSMArena scrie că s-ar putea produce destul de curând.

Iar așteptarea ar putea merita, deoarece modelul de top – Huawei P50 Pro – are un ecran OLED de 6.6 inch, 1228 x 2700, cu o rată de împrospătare de 120 Hz, chipset Snapdragon 888, până la 12 GB de RAM și un quad lens cu senzor principal de 50 de megapixeli. Acestuia i se adaugă unul teleobiectiv de 64MP (cu zoom optic de 3,5x și zoom digital de 200x), un ultra-wide de 13MP și o cameră monocromă de 40MP.
Are, de asemenea, o baterie de 4.360 mAh cu încărcare rapidă de 66 W, dar din cauza interdicției Huawei în curs de desfășurare rulează noul HarmonyOS 2 al companiei, fiind de asemenea, blocat fără 5G.

Huawei P50, varianta standard este un telefon similar din multe puncte de vedere, dar cu un ecran puțin mai mic, o rată de reîmprospătare de 90 Hz, o baterie de 4.100 mAh și o aranjare diferită a camerei, constând dintr-o cameră principală de 50 MP, 13 MP ultra-wide și 12 MP pentru camera telefoto, cu zoom optic 5x.

iPhone SE 3

10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022 - iPhone SE 3

10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022 – iPhone SE 3

Chiar dacă seria iPhone 14 este de departe cea mai așteptată, s-ar putea ca în acest an, Apple să ofere un succesor pentru modelul iPhone SE (2020). Am auzit foarte puțin despre iPhone SE 3 până acum și există toate șansele să nu-l vedem pentru o vreme, dar dacă se lansează în curând, ar putea avea un chipset A15 Bionic (la fel ca și gama iPhone 13). De asemenea, se zvonește că acceptă 5G, dar că altfel va fi un telefon foarte asemănător cu predecesorul său, inclusiv un ecran compact de 4,7 inchi. Acesta ar putea fi un punct de vânzare major, având în vedere că se pare că nu va exista un iPhone 14 mini.

Google Pixel Fold

Google Pixel Fold este un telefon despre care auzim de ani de zile și, mai recent, am auzit că ar putea ateriza la începutul lui 2022. L-am strecurat și noi printre cele 10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022

Din ceea ce se spune până acum, Google Pixel Fold ar putea avea un ecran OLED pliabil de 7,6 inchi și același chipset Tensor ca și gama Pixel 6. Nu există însă nicio confirmare oficială, deci nu putem considera că Google Pixel Fold este o garanție pentru acest an, dar acesta ar putea ajunge să fie unul dintre puținele telefoane pliabile non-Samsung de care merită să ne entuziasmăm.

Nokia 10

Un telefon pe care îl așteptăm de mult timp, Nokia 10 vine în sfârșit! A trecut atât de mult timp de când ar fi trebuit să apară, încât a trecut prin câteva nume de când au apărut primele zvonuri legate de el. Inițial se credea că va fi lansat ca Nokia 9.1, dar odată cu trecerea timpului, asta s-a schimbat în Nokia 9.2, 9.3 și apoi Nokia 10. Am auzit chiar și acum că ar putea ajunge ca Nokia X60, având în vedere noua schemă de denumire a mărcii pentru telefoanele sale.

De asemenea, nu este clar când acest telefon va ateriza de fapt, pe piață. Cel mai probabil ar fi să-l vedem în acest an, iar așteptarea merită.

Majoritatea zvonurilor indică o cameră selfie în ecran, un afișaj din sticlă safir, o cameră cu lentilă penta, un senzor principal de 108 MP sau 200 MP, o baterie de 6.000 mAh, o rată de reîmprospătare de 144 Hz pentru ecran, și un chipset Snapdragon de top. Deci Nokia 10 are toate șansele să fie considerat un adevărat flagship și se numără printre cele 10 telefoane pe care așteptăm să le vedem în 2022