Stiri

Samsung Electronics va dezvălui Exynos 2200 în ziua lansării Galaxy S22

Home  »  Stiri

catmobile

acum 2 ani

Samsung Electronics a decis să amâne prezentarea procesorului Exynos 2200, care era programată inițial pentru data 11 ianuarie.

Samsung Electronics va dezvălui Exynos 2200 în ziua lansării Galaxy S22

„Plănuim să dezvăluim noul procesor de aplicații în momentul lansării unui nou smartphone Samsung”, a spus un oficial Samsung Electronics, citat de businesskorea. „Nu există probleme cu producția și performanța procesorului.” a subliniat acesta.

În consecință, Samsung Electronics este de așteptat să introducă Exynos 2200 la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, la timp pentru lansarea mult așteptatului model Samsung Galaxy S22. Exynos 2200 este cunoscut că folosește un GPU dezvoltat de AMD folosind cea mai recentă arhitectură RDNA2. GPU-urile din AP-urile anterioare ale Samsung au fost citate ca fiind o slăbiciune în comparație cu cele ale AP-urilor Qualcomm.

Samsung Electronics a folosit anterior GPU-ul Arm Mali pentru cipurile Exynos. Cu toate acestea, mulți experți în tehnologie au subliniat că Mali, care este proiectat să funcționeze la putere redusă, este inferior rivalului său Adreno de la Qualcomm.

Potrivit firmei de cercetare de piață Counterpoint, Samsung Electronics s-a clasat pe locul cinci pe piața AP pentru smartphone-uri în al treilea trimestru al anului 2021, cu o cotă de 5%. A fost o scădere de 5 puncte procentuale de la 10 la sută în aceeași perioadă a anului 2020. Pe de altă parte, cota de piață a MediaTek a ajuns la 40 la sută și cea a Qualcomm la 27 la sută în aceeași perioadă. Samsung Electronics caută să-și sporească competitivitatea AP cu Exynos 2200.

Exynos 2100, pe care Samsung Electronics l-a introdus cu ambiție în 2021 pentru Galaxy S21, a cauzat probleme de calitate, inclusiv generarea de căldură.

„Noul GPU este de așteptat să rezolve problemele Exynos 2100”, a spus oficialul Samsung. „Intenționăm să ne creștem competitivitatea prin încărcarea GPU-urilor pentru jocuri pe dispozitivele mobile.” a mai adăugat acesta, pentru sursa citată.

Samsung Electronics intenționează să folosească Exynos 2200 pentru seria Galaxy S22 care va fi lansată în Europa și Coreea, în timp ce instalează Qualcomm Snapdragon 8 pe dispozitive pentru America de Nord, China și India.