Stiri

Xiaomi, pas important pe piața vehiculelor electrice

Home  »  Stiri

catmobile

acum 10 luni

Producătorul chinez Xiaomi a anunțat că a finalizat înregistrarea companiei Xiaomi EV Company Limited, cu un capital de 10 miliarde RMB. Lei Jun, fondatorul, președintele și CEO-ul companiei , este și cel care va conduce Xiaomi EV Company Limited.

Xiaomi, pas important pe piața vehiculelor electrice

Spre sfârșitul lunii martie a acestui an, Lei Jun, fondatorul Xiaomi, a anunțat în timpul unui discurs inițierea unei companii de vehicule electrice inteligente și angajamentul companiei sale de a investi o sumă estimată la 10 miliarde USD în acest segment în decursul următorilor 10 ani, cu o investiție inițială de 10 miliarde RMB. Lei Jun a ma

Pe 28 iulie, Lei Jun a început să recruteze talente pentru Departamentul Intern de pe Weibo. În timpul ședinței privind rezultatele financiare din trimestrul al doilea din 2021, Wang Xiang, partener și președinte Xiaomi, a spus că a simțit un interes enorm pentru segmentul industriei auto al Xiaomi, deoarece compania a primit peste 20.000 de CV-uri. Xiaomi EV a selectat cu atenție candidații și a format o echipă de aproximativ 300 de angajați. ”Recrutarea masivă de talente a demonstrat că suntem o companie care a devenit un jucător în această zonă, cu așteptări mari din partea celor implicați în afacere. Echipa se extinde în continuare rapid și așteaptă și alte talente să i se alăture” anunță compania.

În cele cinci luni de la anunțul inițiativei Xiaomi EV și până la înregistrarea oficială a companiei, echipa Xiaomi EV a realizat mai multe cercetări în rândul utilizatorilor și inspecții ale lanțului din industrie, cu peste 2.000 de sondaje și vizite la peste 10 parteneri din industrie și, în același timp, a continuat să-și definească produsele din gama vehiculelor electrice inteligente și să-și formeze echipa.

În plus, producătorul chinez a anunțat recent achiziționarea unei companii tehnologice de mașini autonome, Deepmotion Tech, pe data de 25 august. În acest moment există peste 16.000 de ingineri la Xiaomi și investițiile în R&D din 2020 au fost de peste 10 miliarde RMB. ”Xiaomi demonstrează că are capacitatea și încrederea de a-și dezvolta în permanență resursele de talente și tehnologii. Avansul pe care îl luăm în ceea ce privește inteligența artificială, noile materiale și alte zone vor reprezenta un aport major pentru afacerea auto” mai spune compania.

Între timp, compania  a anunțat un venit și o creștere a profitului record în raportul financiar al companiei pe trimestrul al doilea din 2021. În această perioadă, veniturile totale ale producătorului s-au ridicat la 87.8 miliarde RMB, reprezentând o creștere de la un an la altul de 64.0%, profitul ajustat net al perioadei a fost de 6.3 miliarde RMB, o creștere anuală de 87.4%. Atât veniturile totale, cât și profitul ajustat net au atins niveluri record în acest trimestru. Pe lângă toate acestea, noua companie și-a construit echipa în timp record, investind masiv în tehnologia cheie de conducere autonomă și prin înregistrarea oficială a noii companii.

sursa: Xiaomi

Etichete:

Xiaomi Xiaomi EV