Reviews

Xiaomi Mi Note 10 REVIEW si PRET. M-am jucat doua ore cu el! Best buy cu camera de 108 MP si baterie uriasa! Ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la el

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Xiaomi a mai dat o lovitura pe piata prin lansarea modelului Xiaomi Mi Note 10, telefon cu design modern, performanta excelenta, o durata de viata excelenta a baterie si, peste toate, un pret bun pentru un device de acest nivel. Cu specificatii tehnice de ultima generatie, propulsat de un brand care creste de la o luna la alta, Mi Note 10 poate fi alegerea perfecta pentru cei care isi doresc un telefon high-end, care sa nu coste atat de mult, dar care sa ofere cam tot ceea ce pot oferi flagship-urile celorlalte companii.

Am avut posibilitatea sa testez pentru cateva ore Xiaomi Mi Note 10. A fost vorba doar despre o simpla curiozitate. Acest articol nu are tenta publicitara, nu este un articol platit si nici nu isi propune sa ridice in slavi un telefon al unei companii. Curiozitatea si pasiunea m-au facut sa-l testez cu ajutorul unui prieten, care se declarase super multumit de el. Am descoperit la Xiaomi Mi Note 10 puncte forte, confirmate si de amicul meu, dar si puncte mai putin placute. Pe toate le-am asternut rapid „pe hartie” si va impartasesc experienta mea cu Mi Note 10, unul dintre cele mai interesante telefoane de la Xiaomi in acest moment.

Xiaomi Mi Note 10 cel mai bun pret in Romania

💵 Inainte sa trecem la detalii si la analiza propriuzisa a acestui device, am cautat sa vad de unde il poti cumpara. Cea mai avantajoasa oferta am gasit-o pe eMag, acolo unde la data redactarii acestui articol, Xioami Mi Note 10 se bucura de o reducere substantiala de 500 de lei.

Poti cumpara acest telefon mobil Xiaomi Mi Note 10, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Midnight Black la numai 2.299 de lei, un pret bun daca tinem cont de faptul ca in momentul lansarii sale din noiembrie, device-ul a intrat in Romania cu un pret de 2.999 de lei.

Review Xiaomi Mi Note 10: ce mi-a placut si ce nu mi-a placut la el

N-as vrea sa folosim in acest articol un limbaj prea tehnic. Iti repet, acesta nu este un articol platit, ci doar parerea unui curios care a avut ocazia sa se joace pret de 2-3 ore cu telefonul unui prieten (nu s-a suparat si nici n-am incalcat GDPR-ul, dont worry). Prin urmare, uite cele mai interesante chestii despre Mi Note 10, pe scurt.

Ce mi-a placut mult la Mi Note 10:

👍- fara discutie, telefonul este mai greu decat as fi crezut, dar cu toate astea, mi se pare ergonomic si foarte bine construit. Este comod la utilizare, iar acest detaliu o sa-ti placa, de la prima „tinere in mana”
👍- la nivel de design, este un telefon cu numeroase avantaje. O sa-ti placa felul in care arata, si probabil la fel ca si mie, faptul ca lasa impresia unui telefon foarte scump
👍- unul dintre motivele pentru care Mi Note 10 este atat de greu este bateria sa foarte mare. Dar, din punct de vedere al autonomiei, aceasta baterie este o reusita. Vorba prietenului meu: „aproape ca uiti ca trebuie sa-l mai incarci”. Eh, nu e chiar asa, dar sa admitem entuziasmul posesorului si sa trecem mai departe, cu mentiunea ca telefonul chiar are o autonomie foarte buna, care se mai incarca si rapid; Duce o zi de utilizare extrema fara probleme, orice ai face. La utilizare medie, vei obtine confortabil doua zile; Deci mi se pare mai mult decat OK
👍- dotarile foto sunt impresionante pentru un telefon Xiaomi. Camera sa principala mi se pare aproape de nivelul de top oferit de P30 Pro de la Huawei. Ai zoom excelent, poti captura ultra wide cu corectii anti curbura in zona laterala, iar captura video este una fara precedent pe un telefon Xiaomi. Acea camera de 108 megapixeli pe care o lauda producatorul pare mult impinsa in zona de PR. Nu e! Chiar mi se pare o camera fenomen pentru acest segment de pret. Daca esti un mare fan al pozelor, trebuie sa testezi Xiaomi Mi Note 10. Sunt convins ca dupa aceea il vei cumpara. Acest telefon te va impresiona din punct de vedere foto, trust me!
👍- ecranul sau este luminos, iti ofera culori clare, un contrast foarte bun, este imersiv si bine integrat in peisaj. Face parte din design-ul modern si aspectuos al telefonului.
👍- sistemul de operare e bun. Sunt un fan al MIUI si cred ca daca vei compara experienta de pe MIUI 11 cu Android 9 vei intelege de ce spun ca sistemul de operare de pe acest telefon este un plus

 

Crezi ca l-am laudat prea mult? Am descoperit si chestii care nu mi-au placut la Xiaomi Mi Note 10. Ti le insir pe scurt:

👎- telefonul nu are difuzoare stereo. Da, stiu, pare ciudat, dar cel putin asta a fost impresia mea. Am verificat ulterior si in lista de specificatii a device-ului de pe Gsmarena si intr-adevar, aceasta optiune lipseste.
👎- am spus-o, o repet, ba chiar subliniez: un telefon modern, cu asemenea capacitati, nu are nevoie neaparat de slot microSD! Mi Note 10 nu il are si nu mi se pare neaparat un lips major. Dar cand concurenta ti-l ofera, la aceeasi bani, parca nu ar fi stricat.
👎- Mi Note 10 nu are certificare IP68. Pare surprinzator, poate ca nu ti se pare atat de important, dar din perspectiva mea, consider ca acest minus este unul important la acest nivel
👎- Nu mi-a placut cititorul de amprente. Prietenul meu spune ca cititorul se misca bine. Mie personal mi s-a parut putin cam lent. Poate ca este o chestiune de gusturi, dar asta e parerea mea.
👎- ti-am laudat mai sus sistemul foto de pe Mi Note 10. Si nu am exagerat! Trebuie insa sa stii si ca in low-light, are ceva probleme. Spre exemplu, iti va fi greu sa filmezi ceva in conditii de iluminat scazut si sa poti spune: „Da, asta e un clip misto!” Sigur, nu e un minus urias, dar e prezent si cred ca trebuie mentionat.
👎- Telefonul se misca bine, duce jocuri solicitante fara ezitare, dar daca vrei grafica maxima sau te intereseaza gaming-ul in mod special, in acest buget ai variante mai bune de procesor. Asta nu inseamna ca chipsetul Snapdragon folosit de Mi Note 10 nu e unul de calitate

📌 Ce cred eu despre Mi Note 10. Merita sa-l cumperi?

Daca ma intrebai asta in noiembrie, si fara sa-l am in mana timp de doua ore, ti-as fi zis ca nu merita, in conditiile in care ai posibilitatea sa mai pui ceva bani si sa iti iei ceva si mai bun.

Acum ca m-am jucat putin cu el si am gasit si oferta asta buna de la eMag, cred ca merita sa il cumperi. Din punctul meu de vedere se apropie de P30 Pro de la Huawei la nivel foto, ba chiar mi se pare mai bun la nivel de baterie si ecran.

Are si un design placut, e usor de folosit, pluseaza cu un jack audio pentru casti si cu super camera de 108 megapixeli care repet, pare un fenomen la acest pret (de altfel a fost declarata de Dxo Mark cea mai buna din lume). Fara discutie, Mi Note 10 e interesant!

Summary
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi Note 10