Reviews

Xiaomi Mi 9 Lite specificatii tehnice oficiale. Iata cand apare in Europa

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Xiaomi se pregateste sa lanseze in Europa modelul Xiaomi Mi 9 Lite. Conform unui material teaser, compania din China va lansa device-ul in Europa pe 16 septembrie. Din primele informatii, modelul Xiaomi Mi 9 Lite este de fapt acelasi model ca si Xiaomi Mi CC9, dar un model nou, rebranduit. Avem informatii complete despre Xiaomi Mi 9 Lite in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice si pareri despre Xiaomi Mi 9 Lite

Aspect atractiv, design slim si modern, specificatii tehnice foarte bune si un pret excelent. Aceleasi ingrediente pe care Xiaomi le aplica de regula pe zona mid-range vor functiona din nou si in cazul modelului Xiaomi Mi 9 Lite.

Acest model va deveni oficial in Spania pe 16 septembrie si aduce cateva specificatii de foarte buna calitate.

Xiaomi Mi 9 Lite este echipat cu un ecran modern, cu format 19:9, protejat de sticla Corning Gorilla Glass 5. In partea de sus a terminalului avem un decupaj de tip notch (picatura de apa), iar display-ul este unul de tip AMOLED, cu diagonala de 6.39 inch. Rezolutia acestui model este 2280 x 1080 pixeli, adica Full HD+. Marginile ecranului sunt foarte subtiri. Daca lateralele sunt aproape insesizabile ca si grosime, partea de jos este ceva mai vizibila, dar nu foarte groasa si chiar deloc, deranjanta.

Xiaomi Mi 9 Lite

Xiaomi Mi 9 Lite

Sub capota, Xiaomi a optat pentru procesorul Snapdragon 710 de la Qualcomm, un chipset din zona mid-range, cu 8 nuclee la bord, dezvoltat pe un proces de fabricatie de 10 nanometri. El include 2 nuclee de tip Kryo 360 de 2.2 Ghz si alte 6 nuclee Kryo 360 tactate la frecventa de 1.7 Ghz. Procesorul de la Qualcomm este cuplat cu placa video Adrneo 616 GPU si cu o memorie RAM de 6GB LPDDR4X. Capacitatea de stocare a datelor ajunge la 64 GB sau 128 GB in functie de versiunea aleasa de viitorul utilizator.

Xiaomi Mi 9 Lite ruleaza din fabrica Android 9 Pie, peste care producatorul a aplicat interfata MIUI 10. Terminalul este un dual SIM capabil de conectivitate 4G, cu Wi-Fi in standardele a/b/g/n/ac, Wi Fi Dual Band si Wi Fi Direct. Xiaomi Mi 9 Lite include hotspot, bluetooth 5.0, NFC, port USB de tip C, A-GPS si GLONASS, Beidou, Galelileo si QZSS. Cititorul de amprente este integrat in ecran!

179 de grame are Xiaomi Mi 9 Lite, a carui grosime ajunge la 8.67 milimetri. Device-ul vine cu o baterie de 4.030 miliamperi echipata cu incarcare rapida la 18W. In sectorul foto remarcam camera principala care este echipata dupa cum urmeaza:

  • – un senzor Sony IMX 586 de 48 megapixeli, cu apertura f/1.79 si dimensiune a pixelului de 0.8 microni. Acest senzor primeste si EIS si flash LED
  • – un al doilea senzor de tip ultrawide cu rezolutie de 8 megapixeli si apertura f/2.2, cu dimensiune a pixelului de 1.12 microni
  • – un al treilea senzor de 2 megapixeli pentru adancimea de camp a carui dimensiune a pixelului ajunge la 1.75 microni, iar apertura este f/2.4

Camera frontala de terminalului, desintata selfie-urilor si sesiunilor de videocalling are o rezolutie de 32 de megapixeli si apertura f/2.0. Ea are functii de filmare AI si capacitate de filmare la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Pret de achizitie Xiaomi Mi 9 Lite

Din primele informatii, Xiaomi Mi 9 Lite va costa undeva in jur de 300 de euro. Probabil ca este doar un pret de plecare, care in scurt timp dupa lansarea oficiala va primi un discount major. Device-ul este bun, are specificatii interesante si un aspect placut. Comentati în sectiunea de mai jos daca aveti mai multe întrebari despre telefoanele Xiaomi (implicit si despre acest model), impartasiti-ne parerile sau experientele voastre si ramâneti la curent cu toate informatiile din lumea smartphone-urilor prin CatMobile. Va reamintim ca in Romania a aparut si modelul Xiaomi Mi 9.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 9 Lite