Reviews

REVIEW | Xiaomi Mi CC9 pareri, pret pentru Romania, disponibilitate si imagini

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Xiaomi Mi CC9 » cat costa in Romania Xiaomi Mi CC9 » primele pareri despre Xiaomi Mi CC9. » Noul device mid-range de la Xiaomi este un smartphone atractiv atat ca pret, cat si ca specificatii tehnice. Are o configuratie puternica (oarecum similara cu cea a lui Mi 9T) si un pret bun de achizitie. Ca idee, Xiaomi Mi CC9 este un fel de Xiaomi Mi 8 SE, intr-o varianta de upgrade. Avem si noi detalii despre noul device al producatorului chinez, in cele ce urmeaza.

Pret Xiaomi MI CC9 in Romania

Noul telefon pentru zona mid-range va fi disponibil in doua versiuni diferite, care cel mai probabil vor ajunge si in Romania.

  • » Varianta de 6GB RAM cu 64 GB dedicati stocarii de date costa 309 dolari, adica aproximativ 1500 de lei.
  • » Varianta de 6GB RAM cu 128 GB dedicati stocarii de date costa 349 dolari, adica aproximativ 1700 de lei.

Pareri si specificatii Xiaomi Mi CC9

Noul smartphone din zona mid-range al producatorului chinez a obtinut scoruri foarte bune in testele de specialitate AnTuTu. Asta se datoreaza in principal procesorului Snapdragon 710 de la Qualcomm, cel care motorizeaza noul terminal.

Platforma celor de la Qualcomm are la bord doua nuclee Kryo 360 Cortex A75 tactate la frecventa de 2.2 Ghz si alte sase nuclee Kryo 360 Cortex A55, tactate la frecventa de 1.7 Ghz. Procesorul octa-core este cuplat pe Mi CC9 cu placa video Adreno 616, care conform producatorului asigura imbunatatiri majore la nivel de gaming, oferind o performanta cu pana la 35% mai buna, in ceea ce priveste partea grafica. Snapdragon 710 este un procesor care asigura totodata suport de tip playback pentru continut 4K HDR si include modem de tip X15 LTE pentru viteze de download impresionante ce pot atinge 800 Mbps

Pe Xiaomi Mi CC9, alaturi de Snapdragon 710 avem o memorie RAM de 6GB si 64GB sau 128 GB dedicati stocarii de date. Vorbim despre o memorie de tip RAM LPDDR4X cu frecventa 1866 Mhz, ceea ce pentru zona mid-range mie imi suna excelent. Stocarea de date este de tip UFS si nu putem sa nu remarcam ca Xiaomi (si nu numai) face din ce in ce mai mult uz de acest tip de memorie excelenta. Datorita procesorului Snapdragon 710, pe Mi CC9 avem si incarcare rapida de tip Quick Charge 4 cu putere de 18W. Aceasta ajuta bateria de 4030 de miliamperi sa se incarce foarte rapid.

Dar, avantajele Xiaomi Mi CC9 nu se opresc aici. Noul terminal este la bord un panou de tip AMOLED foarte bun. Acesta are o diagonala de 6.39 inch si o rezolutie Full HD+ adica 2340 x 1080 pixeli.

De precizat ca densitatea pixelilor ajunge la 403 pixeli per inch si ca deasupra ecranului descoperim sticla Corning Gorilla Glass 5. Mai mult, rata de contrast a acestui ecran ajunge la 60.000 la 1, iar in ecran avem amprenta si tehnologie HDR. De asemenea (un plus din punctul meu de vedere, chiar daca aduce un consum sporit al bateriei) tehnologie AOD (Always ON).

Partea foto este acoperita de asemenea minunat de Xiaomi. Terminalul are o camera tripla pe spate cu senzor principal de 48 de megapixeli si un al doilea senzor cu unghi foarte larg de 8 megapixeli. Al treilea senzor aduce efectul bokeh si are o rezolutie de 2 megapixeli. Frontal, terminalul este echipat cu o camera pentru selfie-uri de 32 de megapixeli.

Optiunile de inteligenta artificiala nu lipsesc din peisaj, iar Xiaomi Mi CC9 dispune inclusiv de deblocare faciala (Face Unlock). Modulul foto al terminalului poate filma la rezolutie 4K, dar si in slow motion cu rezolutie HD. Avem focalizare de tip PDAF si stabilizare EIS plus Flash LED. Din toate punctele de vedere, pentru un terminal din zona mid-range, Xiaomi Mi CC9 impune respect la nivel foto.

Telefonul ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, peste care producatorul a aplicat interfata grafica MIUI 10. Nu este lipsit de tehnologie NFC (gasesti detalii pe blogul nostru despre aceasta tehnologie moderna), de port USB de tip C, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, tehnologie bluetooth 5.0 si tehnologie Dual 4G VoLTE. La toate acestea se adauga un design cat se poate de elegant si o combinatie de sticla si metal care asigura un nivel de prezentare excelent.

179 de grame are Xiaomi Mi CC9, a carui grosime ajunge la 8.67 milimetri. Din pacate, terminalul nu beneficiaza de slot microSD pentru extinderea memoriei native. Vine in schimb cu un amplificator Smart PA+ care asigura un plus la nivel audio, dar si cu suport pentru fisiere audio Hi-Res.

Concluzie: » Xiaomi Mi CC9 este un terminal din zona mid-range excelent! Al doilea cel mai mare producator de telefoane din China, Xiaomi a reusit sa calibreze perfect raportul dintre performanta, aspect si bani. Cred ca atunci cand va ajunge in Romania, Xiaomi Mi CC9 va fi o adevarata lovitura. Si, cine stie, poate pretul va fi si ceva mai mic. Tie ce impresie iti lasa noul Mi CC9 de la Xiaomi?

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 2 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi MI CC9
Price
$ 309