Compania Vivo Mobiles ne-a obisnuit deja cu inovatiile sale. Primul producator din lume care a adus pe piata un telefon cu senzorul de amprente integrat in display, a lansat de curand doua telefoane spectaculoase si futuriste, excelent primite de catre specialistii in materie. Acum, anunta o noua lovitura pe care o poate aplica celor doi giganti, Samsung si Apple: un senzor 3D de recunoastere faciala, de 10 ori mai rapid decat cel de la Apple.
Tehnologia TOF de la Vivo
Producatorul cu sediul central in Dongguan a surprins foarte placut piata in ultimele luni. Mai intai prin lansarea modelului Vivo X20 Plus UD primul telefon cu senzorul de amprente integrat in ecran, apoi prin lansarile de saptamana trecuta, cand a adus pe piata primele doua telefoane cu camera retractabila. Un review Vivo Nex S va poate lamuri exact despre ce vorbim, iar daca nu va convinge, incercati si acest review Vivo Nex A, pentru ca despre cele doua terminale din gama Nex este vorba.
Vivo Showcases Pioneering TOF 3D Sensing Technology at MWC Shanghai 2018.
It enables new opportunities in facial, gesture and motion recognition, 3D photography and AR, expanding the capabilities of the next generation of smart devices.#Vivo #VivoTOF #TOF3DSensing pic.twitter.com/722wdv8eRL
— Vivo Pakistan (@vivopakistan) 28 iunie 2018
Acum, la MWC de la Shanghai, China, subsidiara BBK Electronics a prezentat noua tehnologie cu senzori 3D, despre care spune ca nu se va limita doar la industria smartphones. Tehnologia de recunoastere faciala la care lucreaza deja de ceva timp Vivo se numeste TOF (Time of Flight), iar producatorul o considera de 10 ori mai performanta decat cea de pe Apple si iPhone X.
Senzorul detecteaza timpul necesar pentru ca lumina emisa sa se intoarca inapoi (spre senzor) si, prin urmare, sa ocupe suprafata cu o precizie de pana la trei metri. Asta permite in acelasi timp o mai buna monitorizare a gesturilor si miscarilor, precum si fotografierea 3D si AR (realitate augmentata). Pe un telefon Android, compania fondata de Shen Wei, ar realiza astfel o noua premiera.
Tehnologia la care lucreaza Vivo poate fi, de asemenea, ajutata de AI (inteligenta artificiala) cu scopul de a spori si mai mult nivelul de securitate al produsului. Insa, ceea ce este cu adevarat atractiv si mult mai interesant este faptul ca Vivo pretinde ca tehnologia TOF 3D va fi mult mai simpla si mai eficienta decat tehnologiile introduse in Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, Apple iPhone X si noua tehnologie introdusa recent de Huawei.
Asta ar insemna ca senzorii TOF sunt ceva mai mici si ca functioneaza intr-un mod mult mai simplu si mai flexibil. In plus, tehnologia Vivo are 300,000 de puncte senzoriale ceea ce intr-adevar reprezinta de 10 ori numarul senzorului de la Apple, semn ca Vivo nu glumeste si nu cauta sa ne pacaleasca printr-o strategie eficienta de marketing. Practic, aceasta tehnologie ar permite o aplicare mai larga decat recunoasterea faciala, iar senzorul va putea fi folosit si pentru urmarirea AR, pentru scanare 3D, recrearea obiectelor digitale, gesturi, miscari saiuin diverse scopuri educationale. Ba chiar, si in medicina.
Compania chineza ar fi trecut deja aceasta tehnologie TOF de mai multe teste ample la nivel intern si se pare ca ea resepcta standardele industriei. Ceea ce ar insemna ca este mai aproape de a fi lansata oficial de catre Vivo.