Reviews

LG X2 2018 introdus oficial – pret, pareri si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Sud-coreenii de la LG Electronics au lansat oficial pe piata in urma cu o saptamana, modelul LG X5 2018, un device care va fi disponibil pentru moment in zona Coreea de Sud prin intermediul operatorilor SKT, KT si LG U+. Astazi, devine oficial un alt telefon de buget al aceleiasi companii, modelul LG X2 2018, un entry level mai slab echipat decat X5 2018. Avem detalii, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice LG X2 2018

  • ✔️Ecran de 5-inch cu rezolutie 1280 x 720 pixeli, IPS Display
  • ✔️Procesor de 1.3 Ghz, Quad-Core, Snapdragon Mobile Platforme
  • ✔️Memorie de 2GB RAM
  • ✔️Memorie de 16 GB pentru stocarea de date (extensibila via microSD)
  • ✔️Sistem de operare Android 7.1.2 (Nougat)
  • ✔️Camera principala de 8 megapixeli cu LED Flash
  • ✔️Camera frontala de 5 megapixeli
  • ✔️Senzor de amprente clasic
  • ✔️Mufa casti de 3.5 mm si functia FM Radio
  • ✔️Greutate de 152 grame
  • ✔️Dimensiuni 144.8 x 71.9 x 8.2 milimetri
  • ✔️4G LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS
  • ✔️Baterie de 2.500 mAh

Pret si disponibilitate LG X2 2018

Conform informatiilor de pe site-ul oficial al producatorului, noul model LG X2 2018 va putea fi achizitiona pe o singura varianta de culoare (Aurora Black) si costa 198.000 de Woni Coreeni, echivalentul a 176 de dolari. Asta inseamna ca acest modest device costa echivalentul in lei a 700 de lei, la cursul valutar de astazi. Pentru inceput, LG X2 2018 va fi disponibil prin intermediul operatorilor din Coreea de Sud, aceeasi strategie urmand sa o aplice LG si in Europa, pentru ca este putin probabil ca X2 sa starneasca interesul intr-o alta optiune de achizitie.

Primele pareri despre LG X2 2018

Asadar, LG Electronics introduce oficial in oferta sa din Coreea de Sud un nou telefon fara prea mari sanse sa impresioneze. LG X2 2018 este un telefon modest, cu specificatii depasite usor de telefoane entry level de la producatorii din China (chiar si de producatori mult mai putini cunoscuti), dar care in mod ciudat primeste un pret oficial de achizitie mare.

Chiar daca LG a reusit sa imprime o nota de eleganta acestui dispozitiv, prima impresie este ca device-ul nu are nimic in comun cu anul 2018. Ecranul sau primeste un format clasic, iar felul in care telefonul este construit ne indeparteaza teribil de ceea ce ofera majoritatea productorilor in acest an pe telefoanele lor entry level.

LG X2 2018 (2)

LG continua sa spere ca o reteta bazata mai mult pe brand decat pe calitate va da roade, dar asa cum s-a demonstrat si in 2017, continuam sa credem ca aceasta strategie este una profund gresita.

Noul LG X2 2018 isi bazeaza „performanta” pe un procesor quad-core Snapdragon, neprecizat pe lista specificatiilor anuntate de producator pe site-ul oficial, dar care probabil este un model din seria Snapdragon 4XX. Acestui chipset, producatorul ii alatura o memorie de 2GB RAM la fel ca si modelului LG X5 2018, dar numai 16 GB pentru stocarea de date, adica jumatate din ceea ce a primit X5 2018. Din fericire, la fel ca si in cazul partenerului de gama, si memoria LG X2 2018 se poate extinde via microSD. Viteza procesorului atinge 1.3 Ghz si foarte probabil, chiar daca nu este un chipset impresionant, pare sa fie unul dintre putinele lucruri bune de pe acest handset.

Telefonul ruleaza din fabrica Android v7.1.2, adica cea mai noua versiune de Android Nougat, care pare sa fie foarte bine optimizata si poate trece drept un mic avantaj al terminalului, chiar daca este lipsit de Oreo.

Senzorul de amprente este plasat pe spatele telefonului, acolo unde gasim si camera principala si blitz-ul. Camera este una simpla si are o rezolutie de 8 megapixeli, fara ca LG Electronics sa precizeze si alte informatii importante despre ea. Spatele modelului este completat de logo-ul companiei.

Frontal, LG X2 2018 ne propune o camera secundara de numai 5 megapixeli si un ecran cu tehnologie IPS si diagonala de 5-inch. Acest ecran are un format clasic si suporta o rezolutie maxima de 1280 x 720 pixeli, adica HD. La acesti bani, cred ca LG putea face efortul sau puna un ecran Full HD sau macar HD+ pe acest telefon. N-a fost cazul.

Producatorul n-a renuntat la mufa pentru casti (de ce ar fi facut-o totusi pe un astfel de device) si a reusit sa optimizeze bine constructia device-ului in sensul ca LG X2 2018 va fi foarte usor de manevrat si de controlat. Nu este un telefon masiv si nici inalt (are 144.8 mm inaltime si 71.9 mm latime), greutatea sa este buna (152 de grame cantareste X2), iar grosimea mi se pare decenta (8.2 mm). Din pacate, device-ul primeste o baterie extrem de mica de numai 2.500 mAh, fara incarcare rapida. E drept, pana la urma nu vad ce ar putea sa consume prea mult acest acumulator din configuratia telefonului.

De precizat mi se mai pare faptul ca modulul foto de pe spate beneficiaza de functiile „Auto Shot” (care iti recunoaste automat chipul) si „Quick Share” (care iti permite sa impartasesti imediat pozele prin SMS sau altfel de mesaje).

Verdict LG X2 2018

👎 Mi se pare in continuare greu de inteles si de explicat ce vrea sa faca LG Electronics cu aceste telefoane. Banuiesc, din nou, ca le va plasa in Coreea la diversi operatori locali, incercand „sa scape” cumva de ele. Nu par sa aiba un obiectiv realist cu modele ca LG X2 2018 si LG X5 2018, doua telefoane care desigur pot fi considerate alternative de buget interesante, daca n-ar costa atat de mult. In opinia mea va fi greu pentru LG Electronics sa se bata pe sectoarele de buget si midrange cu aceste telefoane in fata producatorilor din China. Asta desigur, in conditiile in care modelele X2 si X5 2018 din acest an, vor depasi granitele Coreei, ceea ce, ca pronostic personal, cred ca nu se va intampla.

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 3 votes
Brand Name
LG
Product Name
LG X2 2018
Price
$ 176