Vernee Active » primul smartphone rugged al Vernee » In discutie nu este o companie obisnuinta cu piata rugged, o piata dominata in acest an de telefoane ca Blackview BV8000 PRO sau Ulefone Armor 2, care apartin altor producatori chinezi, mult mai obisnuiti cu acest sector.
Ei bine, nu! Vernee ne-a impresionat anul trecut prin telefoane bune precum Vernee Thor E sau Vernee Mix 2, dar nu ne asteptam sa ne lase o impresie atat de buna si prin primul sau smartphone rugged. Chiar daca pretul s-ar putea sa sperie, aruncati o privire peste ceea ce ofera acest smartphone super rezistent, certificat militar si IP 68. Avem detalii importante despre Vernee Active, in cele ce urmeaza.
Vernee Active: primul smartphone rugged al companiei Vernee
Noul telefon Vernee Active a fost anuntat de producator pe site-ul sau oficial printr-un promo video care a luat prin surprindere destula lume.
Inainte de toate, Vernee Active surprinde prin aspect. Daca nu intorci telefonul cu spatele nu realizezi sub nicio forma ca in discutie este un terminal de tip rugged. Frontal, handset-ul impresioneaza prin aspect: panelul sau cu diagonala mare arata foarte bine, sticla curbata este de efect iar aspectul general este unul incarcat de finisaje glossy.
Pe spate insa, Vernee a apelat la un meterial destul de putin folosit in industrie in acest an. Este vorba despre kevlar, cel care domina partea din spate a telefonului si care in sine, este un material super durabil. In lateral, Vernee a preferat o rama din aluminiu. Evident, device-ul beneficiaza de certificare IP68, care ii ofera durabilitate la apa si praf
Vernee Active specificatii tehnice
In materie de specificatii tehnice, device-ul surprinde prin configuratia sa foarte puternica. Ecranul are o diagonala de 5.5 inch si o rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli), fiind imbracat cu sticla curbata 2.5 D si ajutat de tehnologia In-Cell.
Sub capota, Vernee a ascuns un procesor surprinzator de puternic. Este vorba despre Helio P25 de la MediaTek, procesor tactat la frecventa de 2.39 Ghz si cuplat cu placa video Mali T880 de 900 de Mhz. Acest octa-core este cuplat de asemenea de producator cu nu mai putin de 6GB memorie RAM si cu 128 GB ROM.
Bateria are o capacitate de 4200 de miliamperi si beneficiaza de fast charging, in timp ce sistemul de operare este Vos 1.0, o interfata marca Vernee care vine epste Android 7.0 Nougat. Vernee Active simte 4G LTE Cat 6, este dual SIM, are port USB Tip C cu OTG si atentie: bluetooth 5.0! Scannerul de amprente nu lipseste nici el din configuratia device-ului in timp ce camerele au rezolutii mai mult decat decente: 16 megapixeli pe spate (senzor Sony, flash LED, apertura F2.2) si 8 megapixeli pe fata.
Greutatea noului Vernee Active atinge 189 de grame, ceea ce nu inseamna totusi foarte mult pentru un smartphone de tip rugged. Grosimea sa este 11.2 milimetri, iar latimea ajunge la 80 de milimetri.
Specificatii tehnice complete Vernee Active
- SIM Card Slot: Dual SIM,Dual Standby
- Certificari: IP68 si MIL810
- Procesor: MediaTek Helio P25, octa-core
- Memorie RAM: 6 GB
- Memorie ROM: 128 Gb
- Display: 5.5 -inch, JDI Inchell, rezolutie 1920 x 1080 pixeli
- Sistem de operare: Android 7.0 Nougat cu vOS
- Acumulator: 4.200 mAh
- Camera spate: 16 megapixeli
- Camera fata: 8 megapixeli
- Retele:
2G: GSM 1800MHz,GSM 1900MHz,GSM 850MHz,GSM 900MHz
3G: WCDMA B1 2100MHz,WCDMA B2 1900MHz,WCDMA B4 1700MHz,WCDMA B5 850MHz,WCDMA B8 900MHz
Network type: FDD-LTE,GSM,TD-SCDMA,TDD-LTE,WCDMA WIFI: 802.11b/g/n wireless internet
Wireless Connectivity: 3G,4G,Bluetooth,GPS,GSM,WiFi TD-SCDMA: TD-SCDMA B34/B39
4G LTE: FDD B1 2100MHz,FDD B12 700MHz,FDD B17 700MHz,FDD B19 800MHz,FDD B2 1900MHz,FDD B20 800MHz,FDD B26,FDD B3 1800MHz,FDD B4 1700MHz,FDD B5 850MHz,FDD B7 2600MHz,FDD B8 900MHz,TDD B38 2600MHz,TDD B39 1900MHz,TDD B40 2300MHz,TDD B41 2500MHz
Pareri Vernee Active
Device-ul rugged al companiei Vernee nu este nici pe departe cel mai subtire rugged de pe piata, dar pare sa fie extrem de compact. Telefonul este perfect pentru manevrarea cu o singura mana, in ciuda faptului ca este destul de gros.
Are margini rotunde si un material perfect pentru o prindere cat mai exacta. Rama sa este metalica (aluminiu metalic), iar calitatea butoanelor din metal nu poate fi pusa la indoiala. Terminalul are doua certificari foarte valoroase pentru gama rugged: IP68, care-i certifica durabilitatea in fata apei si prafului, iar MIL810 este o certificare militara care-i subliniaza constructia foarte rezistenta.
Practic, datorita constructiei sale, terminalul a primit aceasta certificare militara care il face imbatabil in conditii de ploaie, umiditate, radiatii solare, socuri termale si asa mai departe. Vine cu port USB tip C si slot hybrid dual sim ceea ce fara indoiala reprezinta un plus valoros, iar ecranul de 5.5 inch este foarte bun pentru acest nivel, protectia Corning Gorilla Glass fiind un adevarat plus. Nu exista notificare de lumina pe LED, insa o veste buna o primim datorita senzorului de amprente care este foarte rapid.
S-ar putea sa fie chiar unul dintre cele mai rapide, de pe un telefon de buget. Un alt plus considerabil il primeste Vernee Active la capitolul sunet, care este clar si puternic.
Performanta sa generala il recomanda drept un telefon din afara sectorului rugged si acest detaliu este poate una dintre cheile pentru care producatorul a ales un pret maricel pentru primul sau smartphone din categorie. 300$ pentru Vernee Active in aceste conditii nu mi se pare asa mult si cred ca daca iubesti acest tip de telefoane, s-ar putea sa te indragostesti.
Minusuri importante la camera principala si eventual la nivelul de luminozitate al display-ului (destul de insesizabil totusi). Dar, cei 6 GB RAM plus 128 GB ROM, autonomia mare, constructie excelenta si kevlar-ul inspirat ales, plus faptul ca Vernee Active duce inclusiv jocuri in 3D si are o versiune de Android stock, ma fac sa cred ca poate fi o achizitie inspirata, mai ales daca esti un impatimit al acestor tipuri de telefoane rezistente. Telefonul poate fi achizitionat de aici.