Stiri

Un nou telefon Essential. Andy Rubin vrea sa lanseze un smartphone revolutionar. Ii va reusi de aceasta data?

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Primul smartphone important din istoria companiei Essential a fost un rateu de proportii. Telefonul care purta amprenta parintelui Android, Andy Rubin, nu s-a bucurat de o receptie pe masura asteptarilor, iar noi v-am oferit 3 motive pentru care Essential Phone s-a demonstrat a fi un esec de proportii. Acum, Rubin cauta sa relanseze brandul si pregateste un nou telefon Essential. Detalii, in cele ce urmeaza.

Un nou telefon Essential. Andy Rubin vrea sa dea lovitura

Noul telefon Essential va avea un design ingust si inalt si asepectul unei telecomenzi de Smart TV. Asa anunta presa internationala smartphone-ul pe care compania lui Rubin vrea sa il lanseze in curand pe piata. Mai mult, in presa au scapat si primele imagini online.

Aceastea dezvaluie un singur senzor pe camera si un scanner clasic de amprente pe spate. CEO si co-fondator al Android in trecut, Andy Rubin este un nume urias pe aceasta piata. El a aruncat din proprie initativa cateva imagini cu noul telefon Essential pe care se pregateste sa-l lanseze noua sa companie. Conform informatiilor din presa straina, device-ul este in faza de teste, iar denumirea sa momentan este Project GEM.

Noul telefon Essential a fost raspandit rapid pe Twitter, dupa ce chiar fondatorul companiei a lansat primele imagini. La prima vedere, Project GEM va avea un design ingust si inalt. Seamana izbitor cu o telecomanda moderna a unui Smart TV, dar are capabilitati de smartphone.

telefon essential 2

In primul sau Tweet legat de noul telefon Essential, Rubin scrie despre un material unic, care permite schimbarea culorilor. Dispozitivul sau are un spate inalt si un panou lucios cu finisaje fine, a caror culoare intr-adevar se poate schimba. Modelele prezentate in imagini sunt de culoare verde, portocaliu, rosu si albastru, dar Andy a precizat destul de clar ca producatorul inca oscileaza in ceea ce priveste varianta finala a paletei de culori in care noul telefon Essential va fi lansat oficial.

Tot din primele imagini din mediul online aflam ca device-ul va avea un singur senzor de camera (unul mare), adapostit in interiorul unui modul care iese clar in evidenta prin comparatie cu suprafata plana a device-lui. Se pare ca noul telefon Essential va avea un senzor clasic de amprente, precum si un blit LED pe spate pentru camera foto.

Frontal, Project GEM impresioneaza prin forma inalta pe care o are, dar si prin interfata UI, dezvoltata in-house, diferita de cea a Androidului. De altfel, se zvoneste ca aici Rubin poate da cu adevarat lovitura, la acest capitol.

Recunoscut si apreciat unanim pentru dezvoltarea Androidului, Rubin este considerat un adevarat novice pe aceasta piata. Lumea s-a asteptat ca si primul telefon Essential sa aiba un sistem de operare exceptional si unic. Nu a fost sa fie o reusita, dar presa internationala sustine ca noul UI al acestui model Project GEM va fi o adevarata lovitura. Ramane de vazut, dar primele zvonuri par sa fie promitatoare. Una dintre imaginile ajunse in presa arata o aplicatie care seamana destul de mult cu Maps, dar care este adaptata perfect la ecranul inalt al noului device. Aplicatia are butoane pentru urmarirea pasilor, semn ca urmareste practic o activitate in desfasurare.

Interfata, asa cum este ea vizibila din primele poze, are casete de aplicatii asemanatoare cunoscutelor widget-uri. O imagine de asemenea vizibila in mediul online ofera detalii despre aplicatii precum Uber, Calendar, Maps sau Weather, deschise cu ajutorul unor butoane rapide. Vedem si un widget Spotify, o galerie foto, casete de pictograme pentru telefon, mesaje sau aparat foto.

Nu avem in schimb decupaj sub forma de crestatura ci mai degraba unul circular, in partea stanga sus, care se pare ca va gazdui pe noul telefon Essential o camera foto frontala de tip selfie camera. Imagini prezinta si un buton in forma de sageata si un alt buton rosu in partea de sus, care probabil ca pot fi utilizate in scop de navigare prin interiorul interfetei de utilizator.

Momentan, smartphone-ul Project GEM se afla in faza de teste, dar foarte probabil, viitorul telefon Essential va primi mult mai multe randari. Le vom prezenta si noi, aici, pe blog.catmobile.ro cu acelasi interes pe care l-am acordat si primului proiect al companiei infiintate de Rubin. Ramaneti alaturi de noi si comentati in rubrica de mai jos. Va puteti spune parerea despre proiectul pe care il anunta compania Essential.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Essential
Product Name
Project GEM