Ulefone X review romana » Producatorul chinez de telefoane mobile, Ulefone, este ultimul care intra in trendul iPhone X. De doua zile, si-a facut aparitia in mod oficial pe site-ul companiei, noul smartphone Ulefone X. Asa cum anticipati, este vorba despre o copie de iPhone X, care pluseaza spre deosebire de alte „incercari” de acest tip prin incarcarea de tip wireless, surprinzator prezenta la nivelul configuratiei device-ului.
Ulefone X review: introducere
Ulefone nu s-a obosit prea tare sa caute un nume cat mai potrivit pentru noul sau model de telefon. De altfel, faptul ca producatorul din China a ales aceasta denumire, ne confirma teoria ca Ulefone nu cauta sa fuga de asemanarea cu iPhone X si automat sa fuga de lipsa de originalitate, ci mai degraba sa o sublinieze.
Segmentul careia i se adreseaza noul device poate fi impartit in doua categorii: unul evident si bine structurat si unul neoficial, dar poate si mai bine structurat. Ulefone X se adreseaza sectorului rezervat telefoanelor mid-range ieftine, la fel cum se adreseaza tututor celor interesati de un smartphone care sa semene cu iPhone X, macar la nivel estetic, fara sa fie nevoiti sa scoata din buzunar o suma exorbitanta.
Ei bine, Ulefone X costa doar 180 de dolari, adica de aproape 10 ori mai putin decat originalul Apple iPhone X. Un pret, care trebuie sa recunoastem, pare sa fie unul provocator. Ramaneti alaturi de noi pentru acest Ulefone X review.
Ulefone X review: Design remarcabil pentru acest nivel si incarcare de tip wireless
Cei de la Ulefone au prezentat in urma cu o luna si jumatate cel mai nou membru al gamei „Power”, modelul Ulefone Power 5, smartphone cu baterie de 13.000 de miliamperi. Ulefone X pare sa stea intr-o alta categorie, macar la nivel de prezentare si asteptari.
Nu este vorba despre un smartphone care se axeaza pe autonomie, ci mai degraba de un smartphone decent, din zona lower mid-range, care va avea probabil impact asupra pietei datorita design-ului si celor cateva caracteristici atractive pe care le include in configuratia sa.
Poate cel mai atractiv detaliu al Ulefone X este aspectul sau. Chiar daca tradeaza in mod evident ideea de replica iPhone X, vorbim totusi despre un telefon de 180 de dolari, care arata asa.
Ulefone X are o constructie atragatoare, chiar daca nu pare sa fie una de o calitate impresionanta. Se remarca fara doar si poate decupajul in stil iPhone, care face ca noul handset al companiei din China sa aiba mult doritul aspect trendish. Marginile telefonului sunt inguste, iar nota de eleganta maxima este asigurata de finisajele clare de spate si cele patru curbe ale ecranului de tip IPS LCD. Formatul este si el unul modern, intrucat device-ul se prezinta cu un panel FullView 18.9:9 si, cel putin, pentru impresia generala putem vorbi despre un bezel-less. Totusi, imaginea de mai jos mi se pare una sugestiva pentru o parere clara asupra sa.
Diagonala ecranului este generoasa: 5.85-inch cu rezolutie HD+ ceea ce reprezinta din punctul meu de vedere un minus. Ne asteptam macar la o rezolutie Full HD+ chiar daca e vorba de un pret final mic de achizitie al telefonului. Prin urmare, nu vom avea imagini de o calitate dorita pe acest dispozitiv.
Decupajul si formatul ecranul contribuie la maximizarea suprafetei ocupate de acesta, facand ca telefonul sa fie mai ingust si mai inalt, dar si mai usor de controlat. Fara pic de dubii, nota generala a desgin-ului aplicat de Ulefone pe modelul sau „X” este de tip iPhone X, iar strategia nu este nicicum intamplatoare.
Sticla este folosita de producator atat pe partea din fata, cat si pe partea din spate, in timp ce modulul foto al device-ului este aliniat vertical, la fel ca pe varful de gama Apple, dupa cum se poate observa si mai jos.
Decizia de a utiliza sticla pe spate este usor explicabila. Aceasta are atat rol estetic (chiar daca va atrage o tona de amprente digitale din partea utilizatorului), dar si un rol bine gandit si determinat in ceea ce priveste receptia semnalului si incarcare de tip Wireless. De mentionat in acest review Ulefone X este si faptul ca producatorul comercializeza separat de telefon un pad, care costa 20 de dolari si care poate fi folosit nu doar pentru a incarca noul handset Ulefone, ci si alte telefoane care folosesc tehnologia Qi, pentru incarcarea wireless.
Ulefone X review: 4GB memorie RAM si tehnologie de deblocare faciala
Modelul Ulefone X isi bazeaza performanta pe ceea ce ascunde la interior. Avem un procesor Helio P23 de la MediaTek (MT6763) cu viteze de pana la 2.0 Ghz. Acest procesor este cuplat cu o memorie RAM de 4 GB si cu o capacitate nativa de stocare a datelor de 64GB. Memoria interna a telefonului poate fi extinsa pana la 256 GB, intrucat Ulefone X permite extinderea ei prin slotul de memorie dedicat.
In principiu, Ulefone X ar trebui sa fie un telefon care nu va intampina probleme in ceea ce priveste basic multitasking si indeplinirea unor sarcini obisnuite pentru anul de gratie 2018 si pe care un utilizator le vizeaza constant pe un smartphone: browsing, mailing, video-calling etc.
Partea de gaming este putin diferita. Telefonul se bucura de un procesor bun pentru zona low-midrange si suntem convinsi ca va putea sustine jocuri de un nivel bun din Magazin Play. Il va ajuta destul de mult placa sa video, precum si memoria de 4GB RAM. Nu este exclus insa riscul unor detalii neplacute la controlul unor jocuri mult mai solicitante, asa cum ar fi spre exemplu Asphalt 8.
De remarcat ca Ulefone X beneficiaza atat de senzor de amprente pentru deblocarea de tip clasic, dar si de un sistem de deblocare faciala, bazat pe camera sa frontala si tehnologia specifica telefoanelor cu Android la acest capitol.
Ulefone X review: autonomie decenta si un sistem foto ciudat, dar menit sa rezolve „sarcini” elementare
Modelul pe care Ulefone l-a oficializat in aceste zile se bucura de un modul foto bazat pe senzori de imagine Sony. E drept, vorbim de o generatie foarte veche a senzorilor Sony IMX, ceea ce ne face sa credem ca Ulefone X nu va impresiona la acest capitol. Ni se explica faptul ca toti cei trei senzori de pe fata si pe spate pot „creste” prin „interpolare” astfel ca, frontal, de la 8 megapixeli prin interpolare ajungem la 13 megapixeli, iar pe spate de la 13 si 5 megapixeli, putem ajunge la 16 si 5 megapixeli.
Avem un senzor Sony IMX135 pe camera din spate, un senzor care nu se mai foloseste de ceva timp pe telefoanele mid-range, dar la care Ulefone apeleaza iata cu incredere. Camera duala a telefonului se bazeaza pe LED Flash, auto-HDR si beauty mode, avand o expunere f/2.2. Camera dedicata selfie-urilor si sesiunilor de video-calling beneficiaza de asemenea de blitz si o expunere f/2.4.
In ceea ce priveste autonomia, putem anticipa ca Ulefone X este ajutat putin la acest capitol de lipsurile sale in ceea ce priveste ecranul. O rezolutie nu foarte puternica, inseamna si un consum ceva mai redus, in ciuda diagonalei mari a ecranului. Bateria Ulefone X are 3.300 de miliamperi si beneficiaza de incarcare wireless, asa cum explicam si mai sus. In standby, ea ar trebui sa asigure pana la 290 de ore de utilizare in timp ce in convorbiri, producatorul ne lasa sa speram la 10 ore. Un alt plus pentru autonomia terminalului vine de la procesorul Helio P23, dar si de la sistemul de operare, care este Android 8.1 Oreo.
Ulefone X review: specificatii cheie
✅- Ecran de 5.85-inch, rezolutie HD+, format 18.9:9, tehnologie IPS LCD
✅- Sistem de operare: Android 8.1 Oreo
✅- Procesor: Helio P23, MediaTek, 2.0 Ghz
✅- Memorie: 4Gb RAM si 64 Gb ROM (extensibila >256Gb)
✅- Camera foto duala pe spate cu rezolutii de: 8Mp (16 prin interpolare) si 5 Mp
✅- Camera foto frontala de 8Mp (13 prin interpolare)
✅- Dual 4G LTE, slot Dual SIM, WiFi 802.11 a/b/g/n 2.4GHz/5GHz
✅- Bluetooth 4.0, port MicroUSB 2.0 cu OTG, GPS/GLONASS, jack de 3.5mm, Radio FM
✅- Deblocare faciala si senzor de amprente
✅- Greutate: 217 grame
✅- Grosime: 9.05 mm
Ulefone X review si pareri: pret / motive de achizitie
💬Asa cum spuneam si mai sus, noul Ulefone X costa 180 de dolari in China si este disponibil in acest moment pe site-ul Aliexpress. Suma se apropie de 750 de lei cu taxe vamale incluse, ceea ce desigur nu este tocmai rau. 🆒
Pentru un mid-range cu procesor bun, baterie de asemenea buna (cu wireless charging), Android 8.1 Oreo si memorie de 4GB Ram, lucrurile nu stau tocmai rau. In plus, Ulefone ne face sa ne gandim ca i-a cam reusit strategia iPhone X si sunt convins ca va castiga la acest capitol, pentru ca pe hartie lucrurile nu tin cont de plus / minus originalitate. Minusurile telefonului sunt nivelul de performanta al ecranului, dubiile din sectorul foto si dimensiunile sale (pare un telefon grosut la cei 9 mm si cu siguranta greoi la cele aproape 220 de grame).