TOP 5 telefoane cu recunoastere faciala conform BGR » Pe vremuri, securitatea telefonului mobil nu ridica atatea probleme ca in zilele noastre. Si asta pentru ca nu faceam prea multe lucruri pe smartphone-uri, cea mai importanta activitate online sau chiar offline fiind efectuata pe computere. Mesajele si apelurile erau limitate, iar un smartphone nu detinea atat de multe informatii pe cat o face astazi.
In zilele noastre insa, lucrurile s-au schimbat. Daca in trecut nu aveam nevoie de coduri pentru blocarea telefoanelor, astazi, avem smartphone-urile sub contro,l prin senzori de amprente sau chiar sisteme de deblocare bazate pe recunoasterea faciala. Progresul este incontestabil si se leaga indisolubil de nivelul crescut de informatii pe care astazi, un smartphone, le retine.
Cei de la BGR au decis sa compare cinci dintre cele mai puternice telefoane care indeplinesc criterii de securitate de cel mai inalt nivel. Toate cinci sunt telefoane bazatte pe deblocare faciala, iar in urma testelor efectuate de specialistii BGR, s-a stabilit care este cel mai sigur smartphone din aceasta lista de telefoane cu recunoastere faciala. Trendul Face ID a fost lansat practic de Apple iPhone X in 2017, urmat de terminale ca OnePlus 5T, Honow View 10, Samsung Galaxy A8 Plus (2018) sau Xiaomi Redmi Note Pro.
Felul in care sistemele face ID functioneaza pe aceste item-uri incluse in top 5 telefoane cu recunoastere faciala este, in mod firesc, diferit. BGR a stabilit insa care este cel mai bun dintre ele. Va invitam sa cititi analiza expertilor site-ului si calificativele acordate pe acest segment, telefoanelor respective.
TOP 5 telefoane cu recunoastere faciala
Apple iPhone X
Telefonul care a facut populara si cunoscuta tehnologia de recunoastere faciala, Apple iPhone X a inlaturat Touch ID pentru a face loc deblocarii faciale. Este considerata cea mai avansata tehnologie de deblocare, de pe oricare dintre aceste telefoane cu recunoastere faciala. Telefonul iti analizeaza fata si creaza o adevarata „harta” care trebuie sa se potriveasca pentru ca iPhone X sa fie apoi deblocat. Oficialii Apple sustin ca sunt sanse infime ca sistemul lor sa fie pacalit. Tinand cont de tehnologia IR (infrarosu) stapanita de acest smartphone, „The X Phone” (apropos, arunca o privire peste reducerile de huse iPhone 10, iPhone X ) deblocheaza facial telefonul automat si pe timp de noapte. De remarcat ca Face ID-ul se poate adapta schimbarilor de pe fata dumneavoastra: machiajul cosmetic sau parul facial nu vor reprezenta probleme pentru sistemul de recunoastere / deblocare al acestui telefon.
Cu toate acestea, iPhone X a primit din partea BGR si cateva bile negre. Se pare ca Face ID-ul de pe iPhone X nu este la fel de rapid ca Touch ID-ul de pe alte dispozitive iPhone. Dupa ce apasati butonul de alimentare, abia atunci intervine Face ID-ul, pentru ca ulterior sa treceti si prin procesul de glisare a ecranului de sus in jos pentru a accesa telefonul. Procesul este mai lung decat ne-am fi asteptat si mai lung decat inainte, dar functioneaza foarte bine. Notele BGR sunt:
- Acuratete: 5/5
- Viteza: 3/5
- Nota finala: 8/10
OnePlus 5T
Al doilea telefon al companiei OnePlus din 2017, modelul OnePlus 5T, nu este la fel de avansat din punct de vedere tehnologic precum iPhone X, atunci cand vine vorba de deblocarea faciala. Pe acest terminal, trebuie sa salvezi „un model” de fata in momentul in care faci setup-ul pentru activarea sistemului de recunoastere faciala. Te folosesti de camera frontala de 16 megapixeli sa-ti „salveze” chipul si OnePlus 5T face teoretic restul. Exista voci care acuza probleme la „inregistrarea chipului” daca cel care vrea sa salveze un astfel de model, face poza in conditii de lumina prea puternica. Si totusi …
Cand vine vorba de viteza cu care poti debloca telefonul tau folosindu-te de deblocare faciala, OnePlus 5T este cel mai rapid telefon de pe piata. Device-ul isi merita fara discutie locul in acest top 5 telefoane cu recunoastere faciala, iar BGR il considera o adevarata reusita cand vine vorba de „Face Unlocking”. Acestea sunt notele:
- Acuratete: 4/5
- Viteza: 5/5
- Nota finala: 9/10
Honor View 10
La fel ca si OnePlus 5T, Huawei Honor View 10 isi foloseste camera foto frontala pentru a facilita deblocarea faciala pentru utilizator. Deblocarea se face de regula rapid si bine in conditii de iluminat avantajoase si nu veti observa niciun delay odata ce ati apasat butonul power pentru a „trezi” device-ul.
Puteti de asemenea seta Honor View 10 sa se deblocheze direct catre meniul Home, alternativa fiind deblocarea telefonului cu trimitere directa spre lock screen. Cu toate acestea, in orice alte conditii decat luminozitate normala, vei fi directionat catre lock screen, din cauza delay-ul de la deblocare. Notele acordate de expertii BGR pentru sistemul de deblocare faciala de pe acest telefon sunt:
- Acuratete: 3.5/5
- Viteza: 4.5/5
- Nota finala: 8/10
Samsung Galaxy A8 Plus 2018
Proaspat lansat si rebranduit, Samsung Galaxy A8 Plus 2018 intra si el in top 5 telefoane cu recunoastere faciala. Poate fi o competitie directa pentru OnePlus 5T si Honor View 10 in ceea ce priveste pretul si raportul de deblocare faciala. Terminalul foloseste capabilitatea camerei sale duale din fata pentru a asigura deblocarea bazata pe recunoasterea faciala. Cu toate acestea, la fel ca orice Android, eficacitatea este mult mai mica in conditii de iluminare scazuta.
Deblocarea device-ului pe baza tehnologiei de recunoastere faciala este ceva mai lenta pe Samsung, in timp ce acuratetea pare sa aiba si ea putin de suferit. Practic, trebuie sa stii telefonul direct in fata ta si sa astepti cateva secunde bune pana cand acesta se va debloca. Conform expertilor BGR, aproximativ doua secunde dureaza pana la deblocare si redirectionare catre home screen, cu trecerea inerenta prin lock screen. Acestea sunt notele primite de modelul A8 Plus:
- Acuratete: 3/5
- Viteza: 3/5
- Nota finala: 6/10
Daca esti interesat de acest telefon sau, l-ai achizitionat deja, iti recomandam una dintre aceste huse Samsung Galaxy A8 Plus A730 din oferta noastra. Te asiguram ca nu vei regreta!
Xiaomi Redmi Note 5 Pro
Device-ul celor de la Xiaomi este cel mai accesibil ca pret din acest top 5 telefoane cu recunoastere faciala. Tehnologia de deblocare faciala nu a fost disponibila in momentul lansarii oficiale a device-ului, dar a devenit disponibila la scurt timp via OTA (software update).
Functioneaza la fel ca pe orice alt smartphone Android, folosindu-se de camera frontala a device-ului. In ceea ce priveste acuratetea si unghiurile, Redmi Note 5 Pro se descurca foarte bine, cu toate ca veti sesiza probabil un usor delay pana ajungi la home screen. BGR considera ca acest device are un Face ID mai rapid decat Galaxy A8 Plus, insa nu la fel de rapid ca Honow View 10. Overall, Xiaomi Redmi Note 5 Pro functioneaza bine si tinand cont de pretul final de achizitie pare sa fie o solutie interesanta cand vine vorba de astfel de terminale. Iata notele experitilor BGR
- Acuratete: 4/5
- Viteza: 3/5
- Nota finala: 7/10
Verdict
TOP 5 telefoane cu recunoastere faciala concluzie » BGR sustine ca dupa testele efectuate, concluzia este destul de simpla. La nivel general, OnePlus 5T este cel mai bun telefon cu recunoastere faciala. Flagshipul OnePlus pare sa detina balanta perfecta intre viteza si acuratete, iar faptul ca device-ul are si scanner pentru amprente confirma teoria specialistilor BGR ca acest device pare cel mai complet la nivel de securitate.
iPhone X, terminalul cu cea mai inovatoare dintre tehnologiile folosite, vine pe 2 in topul realizat de BGR, cu mici probleme doar la nivel de viteza. Celelalte terminale au cam acelasi nivel, cu mentiunea ca Xiaomi Redmi Note 5 Pro primeste o mare bila alba pentru ca este un Android cu deblocare faciala, care se misca bine, si care are un pret foarte bun de achizitie.