In articolele noastre anterioare si in acest review OnePlus 6T am stabilit ca varful de gama al producatorului chinez nu mai poate fi considerat un „flagship killer”. Vorbim deja despre un smartphone high-end in toata regula, care pare capabil sa creeze concurenta telefoanelor de la Samsung si Apple. Pentru ca ni s-a parut o discutie interesanta, am gasit un top 4 motive in favoarea OnePlus 6T vs iPhone XR. Apropos de noul device al companiei din California, pe blogul nostru gasesti si un review iPhone XR, iar pe catmobile ai acces acum la cele mai noi accesorii si huse iPhone XR.
Top 4 motive in favoarea OnePlus 6T vs iPhone XR –> iata ce specificatii aduce noul varf de gama de la OnePlus
Chinezii de la OnePlus au lansat recent modelul 6T, care a devenit cu acte in regula noul flagship al companiei. Din punctul nostru de vedere, acest model este mai mult decat o versiune de upgrade a clasicului OnePlus 6. Iata care sunt cele mai importante specificatii pe care ti le propune compania fondata de Pete Lau pe noul sau varf de gama:
Dimensiuni: 157.7×74.8×8.2mm;
Greutate: 185g
Ecran de 6.41-inch (2340 × 1080 pixels) Full HD Plus 19.5:9, Optic AMOLED cu 100.63% sRGB color gamut, DCI-P3 color gamut, over 600 nits brightness si protectie Corning Gorilla Glass 6
Procesor de 2.8GHz Octa-Core Qualcomm Snapdragon 845 pe 10nm
Placa video Adreno 630 GPU
Memorie: 6GB LPDDR4X RAM cu 128GB (UFS 2.1) stocare, 8GB LPDDR4X RAM cu 128GB / 256GB (UFS 2.1) stocare
Sistem de operare: Android 9.0 (Pie) customizat cu interfata OxygenOS 9.0
Dual SIM (nano + nano)
Camera principala duala cu: un senzor de 16MP (dual LED Flash, f/1.7 apertura, 1/2.6″ Sony IMX519, 1.22μm dimensiunea pixelului, OIS, EIS) si un al doilea senzor de 20MP (Sony IMX376K, f/1.7 apertura, 1.0μm dimensiunea pixelului), 480 fps slo-mo in format 720p, 240 fps in format 1080p, 4k la 60 fps)
Camera frontala cu senzor de 16MP (Sony IMX 371, f/2.0 apertura, 1.0μm dimensiunea pixelului)
Alte optiuni: Senzor de amprente integrat in ecran, deblocare faciala; USB Type-C audio, , Dirac HD Sound, 4G VoLTE, WiFi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5, GPS + GLONASS,
Baterie de 3.700 mAh cu Dash Charge
Top 4 motive in favoarea OnePlus 6T vs iPhone XR
Daca te-ai gandit vreun moment de ce ai alege un telefon de la OnePlus in defavoarea unui telefon de la Apple, ei bine noi am gasit cateva argumente, raportandu-ne la doua dintre cele mai noi modele ale celor doi producatori, de pe piata.
Intre OnePlus si Apple sunt cateva asemanari destul de clare. Probabil cea mai evidenta este aceea ca la fel ca si gigantul nord american, compania chineza lanseaza doar telefoane din sectorul premium. Apoi, desigur, n-ar trebui sa uitam faptul ca OnePlus este cam singurul producator din China care produce cu adevarat cozi printre americani cand are loc cate-o lansare oficiala. S-a intamplat si anul trecut, la fel cum s-a intamplat si anul acesta cand a venit noul OnePlus 6T.
Top 4 motive in favoarea OnePlus 6T vs iPhone XR: de ce ai alege terminalul chinezilor
Desigur, iPhone XR are de partea sa aproape tot ce tine de ideea de popularitate. Noi ti-am pregatit totusi un top 4 motive in favoarea OnePlus 6T vs iPhone XR.
1. Incarcarea rapida de pe OnePlus 6T
In dreptul primului motiv din al nostru top 4 motive in favoarea OnePlus 6T vs iPhone XR. Telefonul celor de la Apple are un plus cand vine vorba de incarcarea de tip wireless, insa trebuie precizat ca OnePlus nu prea da doi bani pe acest capitol. De ce? Pentru ca OnePlus are unul dintre cele (daca nu cel mai) rapide sisteme de incarcare rapida de pe piata. Denumit DASH Charging, acest sistem ducea varful de gama precedent, OnePlus 6, de la 0 la 60% procent al bateriei in putin peste 30 de minute. Apple a umblat de asemenea la capitolul incarcare rapida pe iPhone XR, dar nu este la fel de rapid ca ceea ce vei gasi pe OnePlus 6T. Inca o data insa, tine cont ca iPhone-ul are wireless charging, mai ales daca te pasioneaza acest capitol.
2. Deblocare clasica, foarte rapida
In dreptul cifrei 2 gasesti al doilea plus din acest top 4 motive in favoarea OnePlus 6T vs iPhone XR. In vreme ce Apple pune foarte tare accentul pe deblocarea faciala, OnePlus merge pe varianta clasica pe noul sau varf de gama. Nu exista niciun dubiu ca deblocarea faciala este mai atractiva, dar uneori, in conditii de iluminat scazut, aceasta s-ar putea sa-ti ridice probleme. Daca porti ochelarii de soare in timpul zilei, de asemenea va trebuie sa faci cateva gesturi in plus. Uneori, varianta simpla este si mai rapida. Iar OnePlus 6T mizeaza pe un senzor de deblocare clasic foarte rapid, asa cum producatorul chinez de altfel, ne-a obisnuit.
3. Memorie
Pe iPhone XR ai 3GB pentru memoria RAM si versiuni de 64, 128 si 256 GB. Pe OnePlus 6T primesti din start 6GB RAM (LPDDR4X), dar ai posibilitatea sa atingi si 8GB RAM pe versiunea mai puternica. Si vorbim tot de LPDDR4X. In plus, pe noul varf de gama de la OnePlus nu mai ai decat optiuni de 128 si 256 GB pentru stocarea de date (UFS 2.1). Un pas mare inainte facut de compania din China, care in opinia noastra, se simte.
4. Pretul
Sa recunoastem, conteaza! La mai putini bani (mult mai putini chiar) primesti un telefon care da, e produs in China, dar care nu arata deloc a chinezarie. Ci dimpotriva! Poate rivaliza fara probleme cu noul iPhone XR. Este unul dintre punctele cele mai importante pe care ti le propunem in acest top 4 motive in favoarea OnePlus 6T vs iPhone XR.
Concret, iPhone XR cu 3GB RAM si 64 GB stocare de date costa 4000 de lei la evoMAG si 4100 de lei la Cel.ro. OnePlus 6T te costa 2900 de lei pentru versiunea de 6GB RAM si 128 GB stocare de date. Mi se pare destul de ofertant noul flagship al chinezilor la acesti bani si la aceasta diferenta de pret. Pana la urma, raportul calitate pret este unul entuziasmant pe modelul 6T si in special pentru buzunarele romanilor.