Reviews

iPhone Xr pret in Romania, specificatii tehnice, pareri, detalii oficiale

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

In cadrul evenimentului de miercuri, compania Apple a prezentat primul sau iPhone de buget. Desigur, este vorba despre o denumire fortata, dar iPhone Xr se vrea a fi cea mai ieftina versiune de iPhone de pana acum.

Alaturi de el, producatorul nord-american a scos pe piata si modelele de baza iPhone Xs si iPhone Xs Max. Primul reprezinta o versiune de upgrade a lui iPhone X de anul trecut, iar cel de-al doilea este cel mai mare telefon Apple cu cel mai bun hardware de pe piata. Noi vom vorbi pentru moment, pe scurt, despre iPhone Xr, modelul cel mai ieftin lansat de Apple, miercuri.

iPhone Xr pret Romania

Update: 

iPhone Xr are urmatoarele preturi in Romania

– la eMAG modelul de buget al celor de la Apple costa 4.099 lei
– la evoMAG iPhone Xr costa tot 4.099 lei

Publicatia The Verge scrie ca noul iPhone ieftin costa in SUA, 799 de dolari. Evident, nu este un pret deloc mic, ci mai degraba cel mai mic pret pentru un telefon iPhone pana acum. Prin urmare, din primele informatii, ne asteptam ca iPhone Xr sa coste in Romania undeva la 3200-3400 de lei. Vom vedea imediat ce specificatii tehnice primim la acesti bani din partea celui mai mare producator de telefoane din lume.

iPhone Xr specificatii tehnice

Noul iPhone ieftin pe care ni-l propune Apple urmeaza in linii mari specificatiile tehnice vehiculate in perioada de pre-lansare. Astfel, descoperim cu bucurie ca terminalul beneficiaza de certificare IP67, ceea ce inseamna ca iPhone Xr va fi protejat la contactul cu apa si praful. Nu lipseste optiunea 3D Touch si nici „tratamentul” oleofobic aplicat ecranului LED-backlit IPS.

iPhone Xr (3)

Apropos de ecranul, Apple a pus o diagonala de 6.1-inch cu rezolutie 1792 x 828 pixeli pe el si i-a dat un aspect 19.5:9, adica un aspect foarte modern. Densitatea pixelilor ajunge la 324 pixeli per inch pentru un device care primeste acelasi tip de decupaj marca iPhone X.

iPhone Xr

iPhone Xr

Sub capota, noul iPhone de buget isi bazeaza performanta si eficienta pe procesorul Apple A12 bionic, un hexa-core foarte puternic, cuplat cu placa video Apple GPU de tip quad core si cu cei 3 GB dedicati memoriei RAM. iPhone Xr va avea versiuni diferite pentru stocarea de date, incepand cu 64 GB, continuand cu 128 GB si incheind cu 256 GB.

Telefonul are ca sistem de operare noul iOS 12, primeste tehnologie bluetooth 5.0 si difuzoare stereo. Remarcam prezenta portului lightning, a tehnologiei Face ID si a optiunii Wi-Fi in standardele a/b/g/n/ac. Din configuratia terminalului intre optiunile de conectivitate ale iPhone Xr nu lipseste GPS-ul cu A-GPS, GLONASS, GALILEO si QZSS pentru o localizare cat mai exacta.

iPhone Xr (4)

Autonomia telefonului cade in sarcina unei baterii echipate cu tehnologie de incarcare rapida si incarcare wireless. iPhone Xr are o camera principala de 12 megapixeli cu deschidere f/1.8, stabilizare optica si autofocus, dimensiunea pixelului fiind de 1.4 microni. Camera principala a device-ului poate filma la rezolutie 4K cu 30 de cadre pe secunda. Camera frontala are 7 megapixeli si deschidere f/2.2.

iPhone Xr (2)

Noul iPhone Xr va fi disponibil pe mai multe culori, de la galben la negru, alb, albastru, rosu si coral. Terminalul cantareste 194 de grame si are o grosime de 8.3 milimetri.

Specificatii complete iPhone Xr

Dimensiuni: 150.9 x 75.7 x 8.3 mm
Greutate: 194g
Display de 6.1-inch LCD cu rezolutie 1792 x 828 la 326 PPI, 625cd/m2 luminozitate si 1.400:1 contrast ratio (Super Retina display)
Procesor A12 Bionic pe o arhitectura de 64-bit , neural engine
Memorie de 3GB RAM si versiune de stocare de date de 64GB, 128GB, 256GB
Camera principala: single-lens 12-megapixel wide-angle camera cu deschidere f/1.8
Camera frontala: 7-megapixel FaceTime camera cu deschidere f/2.2
TrueDepth camera pentru Face ID 3D facial recognition
Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac Wi‑Fi with MIMO
Gigabit LTE
Bluetooth 5.0
iOS 12
Apple EarPods cu port Lightning
AirPods suport
Dual-SIM suport (nano-SIM and eSIM)
certificare IP67 ofera rezistenta la apa si praf
Baterie: tine cu 90 de minute mai mult decat pe iPhone 8 Plus – 25 ore (convorbiri), 15 ore (internet), 16 ore (video playback), pana la 65 hours (audio playback)
Fast-charging – pana la 50% incarcare in numai 30 minute
Qi wireless charging support
Culori: black, white, red, yellow, coral, blue

Summary
product image
Aggregate Rating
4.5 based on 20 votes
Brand Name
Apple
Product Name
iPhone Xr
Price
$ 799