Stiri

Specificatii tehnice Xiaomi Mi 9S – Smartphone 5G cu 12 GB RAM si procesor Snapdragon 855 Plus

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Compania Xiaomi pregateste intens lansarea unuia dintre cele mai spectaculoase modele ale sale de pana acum. Este vorba despre noul model, Xiaomi Mi 9S, device care va avea la bord noul procesor Snpadragon 855 Plus, dar si o memorie RAM impresionanta, de 12 GB.

Xiaomi Mi 9S este un smartphone 5G, iar presa chineza a remarcat prezenta sa in baza de date a site-ului de certificari din aceasta tara, TENAA. Avem si noi detalii si specificatii tehnice pentru modelul Xiaomi Mi 9S in cele ce urmeaza. Precizam din start ca acest model face parte din aceeasi gama cu Xiaomi Mi 9, smartphone lansat in urma cu cateva luni de producatorul numarul 2 din China.

Specificatii tehnice Xiaomi Mi 9S. Primele impresii despre noul Xiaomi Mi 9S

Modelul Xiaomi Mi 9S se bazeaza asadar pe noua varianta de upgrade a procesorului Snapdragon 855. Ceea ce, teoretic, pe hartie, ar trebui sa fie un adevarar „plus” fata de modelul lansat initial pe piata.

Este vorba despre Snapdragon 855 Plus, un chipset ceva mai puternic decat cel lansat de Qualcomm anul trecut. Qualcomm a lansat cel mai probabil aceasta varianta imbunatatita a clasicului SD855 pentru a nu pierde definitiv contactul cu Exynos 9825 de la Samsung sau cu Kirin 985 de la Huawei. Producatorul sustine ca telefoanele care vor avea acest procesor la bord vor primi un plus la nivel de gaming in special pentru aplicatiile AR si VR. De asemenea, Snapdragon 855 Plus foloseste nuclee Kryo 485 cu viteze de pana la 2.96 Ghz, adica usor superioara generatiei anterioare. Sporul de performanta de pe placa video Adreno 640 este de 15% conform producatorului, mai ales pentru ca GPU-ul ruleaza acum la 672 Mhz, nu la 585.

Device-ul certificat de agentia TENAA va beneficia si de modemul Qualcomm X50 pentru conectivitate de tip 5G. Va reamintim ca ceva mai devreme in acest an, compania cu numarul 2 in China lansase si modelul clasic Xiaomi Mi 9, un alt flagship al producatorului.

Revenind insa la noul Xiaomi Mi 9S, trebuie mentionat ca acest terminal are 12 GB dedicati memoriei RAM si nu mai putin de 512 GB pentru stocarea de date. Conform presei din China care citeaza TENAA, Xiaomi Mi 9S are o baterie de 4.000 de miliamperi, iar producatorul a primit „unda verde” din partea autoritatii pentru certificari „3C” in ceea ce priveste suportul pentru incarcare rapida pe 45 W. Pare un detaliu important, pentru ca mi se pare foarte mare cresterea de la 27W cat avea asigurat suport bateria de pe Mi 9, comparativ cu suportul pe 45W asigurat pe noul Xiaomi Mi 9S.

Xiaomi Mi 9S

Xiaomi Mi 9S

Handsetul este de asteptat sa vina cu aceleasi specificatii tehnice in materie de dotari foto ca si partenerul sau de gama lansat mai devreme in acest an. ASta inseamna ca, frontal, camera principala a device-ului va avea o rezolutie de 20 de megapixeli, precum si suport pentru stabilizare optica. Ne asteptam ca modului principal foto sa fie unul foarte puternic. Acolo vom descoperi, cel mai probabil, senzori de imagine de 48 de megapixeli (cu apertura f/1.75), 16 megapixeli (apertura f/2.2 ultra wide) si 12 megapixeli (apertura f/2.2 telephoto).

La fel ca si Mi 9, modelul Xiaomi Mi 9S va rula Android 9.0 Pie din fabrica, peste care Xiaomi va aplica interfata dezvoltata in-house si denumita MIUI. Ecranul va fi un Super AMOLED acoperit cu Gorilla Glass 6 si cu o diagonala de 6.39-inch. Avem asadar o rezolutie Full HD+ care pare super potrivita pentru acest device. Dincolo de procesorul nou pe care il aduce Xiaomi Mi 9S, device-ul va avea versiuni diferite de memorie RAM. Astfel, nu vom beneficia doar de o memorie de 12GB RAM, ci si de versiuni mai accesibile ca pret de 6GB RAM si 8GB RAM. Acestea sunt cuplate cu 128GB pentru stocarea de date, respectiv 256 GB.

Noul Xiaomi Mi 9S masoara 8.95 milimetri grosime si are o greutate de 196 de grame. Foarte probabil, flagshipul va avea inclus si suport pentru incarcare de tip wireless. Modelul va fi disponibil pe culori precum alb, negru si albastru, dar momentan, presa chineza nu ofera un pret cat de cat aproximativ si real pentru acest device. Lista de specificatii cheie a noului Mi 9S o vezi mai jos:

  • – Display de 6.39-inch (1080 × 2280 pixels) Full HD+ Super AMOLED cu protectie Corning Gorilla Glass 6
  • – Procesor Snapdragon 855 Plus, 7nm, placa video Adreno 640 GPU
  • – Memorie: 6GB / 8GB /12GB RAM si 128GB / 256GB / 512GB pentru stocarea de date
  • – Camera foto principala: 48 megapixeli, 16 megapixeli, 12 megapixeli ( LED flash, OIS, Laser Autofocus, PDAF 6P lens, 2x lossless zoom) etc
  • – Camera foto frontala: 20 megapixeli
  • – Dimensiuni: 157.21 mm × 74.64 mm × 8.95 mm
  • – Greutate: 196 de grame
  • – Android 9.0 Pie la bord
  • – Baterie de 4.000 mAh

Per total, cu mici diferente in favoarea lui Mi 9S, se pare ca acest device seamana destul de mult cu partenerul sau de gama. Un review Xiaomi Mi 9 gasesti pe blogul nostru, pentru a-ti face o idee in comparatie. Noul Mi 9S mi se pare un super telefon, care sper eu sa aiba si un pret cat mai avantajos de achizitie, asa cum Xiaomi ne-a cam obisnuit.

Etichete:

Xiaomi Xiaomi Mi 9S
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi 9S