Stiri

Specificatii tehnice Sony Xperia 20. Device-ul va avea procesor Snapdragon 710

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

In urma cu sase luni a fost lansat oficial pe piata modelul de telefon Sony Xperia 10. Iata insa ca la scurt timp distanta, au iesit la suprafata primele zvonuri legate de Sony Xperia 20, telefonul care ar trebui sa urmeze pe lista producatorului din Japonia. O mare parte dintre specificatiile noului device au iesit la surpafata, prilej si pentru noi sa aruncam un ochi peste ele.

Specificatii tehnice Sony Xperia 20

Fara decupaj, cu camera duala pe spate, cu margini laterale curbate, dar si cu acelasi design patratos. Asa se pare ca va arata noul Sony Xperia 20, succesorul oficial al modelului Xperia 10.

Presa din Asia scrie ca noul Sony Xperia 20 va avea un ecran de 6-inch in diagonala, cu rezolutie Full HD+ si cu aspect 21:9. Daca este sa tinem cont de primele imagini aparute in presa, putem considera ca diferentele de design dintre Xperia 20 si Xperia 10 sunt aproape insesizabile. Nu stiu daca acesta este un lucru tocmai bun pentru cei de la Sony, sau poate ca este pur si simplu calea prin care-si fidelizeaza utilizatorii. Nu avem decupaj, dar se pare ca vom avea pe Sony Xperia 20 celebrul „punch hole” adica un fel de gaura (de mici dimensiuni) in ecran. Marginile de sus si de jos ale ecranului sunt destul de groase, ceea ce pentru un terminal modern suna oarecum ingrijorator. Sau macar, iesit din tipare.

Sony Xperia 20 va avea in schimb un plus real la nivel de performanta. Asta pentru ca modelul de anul trecut folosea un procesor Snapdragon 630, in timp ce device-ul din acest an face saltul la Snapdragon 710.

El ofera o performanta mai buna cu 25% decat modelul Snapdragon 660, sustine chiar producatorul american. De asemenea, noul chipset consuma mai putina energie in timpul clip-urilor video si al jocurilor, permitand totodata deschiderea aplicatiilor cu pana la 15% mai rapid decat predecesorul sau. In acelasi timp, chiar si pe noul Xperia 20, recunoasterea faciala va putea fi efectuata mai rapid si cu o mult mai mare acuratete datorita lui. Snapdragon 710 este un procesor care asigura totodata suport de tip playback pentru continut 4K HDR si include modem de tip X15 LTE pentru viteze de download impresionante ce pot atinge 800 Mbps.

Acest chipset va „face echipa” cu versiuni de memorie RAM de 4GB respectiv 6GB, dar si cu versiuni de 64 GB pentru stocarea de date, respectiv 128 GB.

Conform celor de la Sumahoinfo, Sony Xperia 20 va avea doua camere de 12 megapixeli pe partea din spate. Nu stim inca, insa, ce fel de lentile vor avea aceste camere. Ar fi destul de dragut (si util) dar una de tip super-wide angle ar inlocui acel „depth sensor” (adancime) de pe Xperia 10. Este clar ca va exista si o camera frontala, pentru selfie-uri si video calling, dar nu stim inca ce specificatii are. Destul de probabil, vom avea un upgrade si la acest capitol.

158 milimetri inaltime si 69 milimetri latime va avea Sony Xperia 20, a carui grosime ajunge la 8.1 milimetri. Speram ca va impacheta o baterie mai mare de 2.870 de miliamperi cat avea Xperia 10 anul trecut. Vom reveni cu informatii despre acest model de telefon in perioada urmatoare. Iata lista celor mai importante specificatii Sony Xperia 20 in posesia carora am intrat pana acum:

  • Procesor Snapdragon 710
  • Memorie RAM de 4GB/6GB
  • Memorie nativa de 64GB / 128GB
  • Ecran de 6-inch cu aspect 21:9 si rezolutie Full HD+
  • Design patratos
  • 158 x 69 x 8.1 mm grosime
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia 20