Reviews

Sony Xperia 10 pret in Romania, detalii, pareri, disponibilitate si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Cu un aspect 21:9 impresionant, noul Sony Xperia 10 a fost lansat oficial in cadrul Mobile World Congress 2019. Unul dintre telefoanele foarte interesante lansate de producatorul japonez in ultima vreme, cu un raport calitate pret bun, Sony Xperia 10 se adreseaza consumului mare de materiale video si tuturor pasionatilor de jocuri care doresc sa beneficieze de o experienta tehnica de calitate, dar si de una vizuala de si mai mare calitate. Avem si noi detalii oficiale despre Sony Xperia 10 in cele ce urmeaza.

Pret in Romania Sony Xperia 10. Cat costa Sony Xperia 10?

Noul device al companiei Sony poate fi deja achizitionat de la Orange. In oferta operatorului din Romania, Sony Xperia 10 costa 1653 de lei, iar in plus vei primi cadou o boxa. Este un pret destul de mare pentru un telefon produs de Sony. Device-ul poate fi achizitionat pe culori precum roz, negru, argintiu si albastru, are o greutate de 162 de grame si o grosime de 8.4 milimetri.

Pareri despre Sony Xperia 10

Imprumutand de la flagshipul companiei un trend care pare sa-i multumeasca pe cei mai fideli dintre fanii producatorului, Sony Xperia 10 are un ecran mare cu aspect foarte interesant: 21:9. Prin urmare, acest handset este unul foarte ingust, care poate fi folosit extrem de usor cu o singura mana. Il avantajeaza si diagonala mai mica a ecranului, pentru ca prin comparatie, fratele mai mare al acestui telefon, modelul Sony Xperia 10 Plus, este mult mai greu de controlat.

Sony Xperia 10 beneficiaza de o carcasa din policarbonat, care nu impresioneaza si care este suficient de expusa zgarieturilor si diverselor socuri. Recomand achizitionarea unei huse de protectie si iti las un link catre sectiunea huse Sony de pe site-ul catmobile.ro. Revenind la ecran, iti pot spune ca diagonala acestuia este de 6-inch, cu un raport ecran-corp de 79.4%. Rezolutia este 2520 x 1080 pixeli, iar densitatea pixelilor mi se pare foarte buna: 457 pixeli per inch. Ecranul modelului Sony Xperia 10 este acoperit de sticla Corning Gorilla Glass 5.

Telefonul ruleaza Android 9.0 Pie, iar sub capota sa ascunde un procesor Snapdragon 630, cuplat cu placa video Adreno 508. Vorbim despre un octa-core de 2.2 Ghz cu nuclee Cortex A53 si cu o memorie RAM de 3GB sau de 4 GB. In Romania vei gasi doar versiunea de 3GB RAM. Qualcomm a iesit pe piata cu Snadragon 630 in 2017 si l-a facut succesorul oficial al chipset-ului Snapdragon 625. Acest procesor a fost lansat la scurt timp dupa ce Qualcomm ne oferise si versiunea Snapdragon 626, un usor upgrade fata de Snapdragon 625, in ceea ce priveste tehnologia Bluetooth. Snapdragon 630 este o versiune imbunatatita de catre Qualcomm atat fata de Snapdragon 626, cat si fata de Snapdragon 625. Este putin surprinzatoare totusi includerea unui procesor destul de vechi in configuratia acestui device.

Stocarea de date in varianta nativa a dispozitivului ajunge la 64 GB, dar Sony Xperia 10 are si slot microSD pentru carduri de memorie, prin care ii vei putea extinde capacitatea de stocare a datelor pana la 512 GB. Device-ul include si cateva aplicatii pre-instalate de catre producator, dar sistemul de operare este unul destul de curat, iar interfata nu sufera prea mult la acest capitol.

Dotarile foto ale noului terminal Sony Xperia 10 nu sunt impresionante, dar nici nu pot fi neglijate. Avem o camera principala duala de 13 megapixeli si 5 megapixeli pe spate, cu deschidere f/2.0 respectiv f/2.4. Telefonul are functii precum HDR, panorama sau LED Flash si poate filma la rezolutie Ultra HD cu camera sa principala (duala) cu 30 de cadre pe secunda. Camera pentru selfie-uri are o rezolutie de 8 megapixeli cu deschidere f/2.0. Aceasta camera poate filma la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Senzorul de amprente este plasat in partea lateral dreapta, dar este separat de butonul power al device-ului. Acesta este plasat deasupra senzorului de amprente, iar sub el se mai afla butoanele pentru reglarea volumului. Sony Xperia 10 vine cu port USB de tip C, care se gaseste in partea laterala jos, dar si cu mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri pe care o vei gasi in partea de sus a device-ului. Sony Xperia 10 beneficiaza de aportul unei baterii de 2870 de miliamperi, cu tehnologie ce incarcare rapida Quick Charge 3.0.

Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Sony
Product Name
Sony Xperia 10
Price
RON 1600