Stiri

Snapdragon 855 » primele zvonuri

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Daca zvonurile despre lansarea oficiala a Snapdragon 845 sunt in plina ascensiune, existand deja informatii ca acest chipset va echipa viitoarele Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus, in presa de specialitate apar deja primele informatii si despre Snapdragon 855.

Primele informatii despre Snapdragon 855 de la Qualcomm

Viitorul Qualcomm Snapdragon 845 va fi construit pe un proces de 10 nm. Celebrul leaker Roland Quandt ne anunta insa ca urmatorul mare chipset de la Qualcomm, Snapdragon 855 va fi construit pe un proces de 7 nm.

Quandt face trimitere catre profilul de Linkedin al inginerului George Fang si anunta ca cei de la Qualcomm lucreaza deja la lansarea Snapdragon 845, efectand primele teste si pentru Snapdragon 855.

Leaker-ul informeaza ca Snapdragon 845 poarta numele de cod Napali v2.0 in timp ce „procesorul recent (seria SDM855)” detinut de Qualcomm are numele de cod Hana v1.0.

Snapdragon 855

Cele mai recente informatii de pe piata anunta ca Samsung nu va produce chipset-uri de 7nm pentru Qualcomm. Acestia din urma ar fi optat pentru TSMC din Taiwan pentru construirea acestui chipset. Foarte probabil, viitorul Qualcomm Snapdragon 855 ar urma sa fie la bordul navelor amiral de la Samsung, Galaxy S si Galaxy Note de peste doi ani.

In alta ordine de idei, Snapdragon 855 ar avea si mai multe imbunatatiri prin comparatie cu Snapdragon 845. Un leaker din China sustine ca acest procesor va avea o eficienta mai mare cu 40% decat Snapdragon 845, o capacitate imbunatatita de performare si un nivel de putere si energie mult mai mare.

Snapdragon-855

Totodata, procesorul viitorului va avea conform celor mai noi detalii de piata scanner de amprente cu ultra sunete incorporat sub display. Cat despre posibila data de lansare a chispet-ului, site-ul Gizmochina nu anunta o data exacta ci o perioada foarte posibila: al patrulea trimestru din 2018.

Este probabil prematur sa discutam totusi despre Snapdragon 855 de la Qualcomm, tinand cont ca nici macar SD845 nu a fost inca lansat oficial. Va recomandam sa tratati aceste informatii cu rezervele de rigoare.

Summary
Snapdragon 855 » primele zvonuri
Article Name
Snapdragon 855 » primele zvonuri
Description
Primele informatii despre viitorul chipset Snapdragon 855 apar chiar inainte de lansarea oficiala a urmatorului chipset de la Qualcomm SD845
Author
Publisher Name
Catmobile