Reviews

Samsung Galaxy M20 pret in Romania, specificatii tehnice, detalii oficiale si pareri

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Pe langa Samsung Galaxy M10, despre care am vorbit si noi zilele trecute pe blog.catmobile.ro, gigantul sud-coreean a mai lansat in aceasta perioada un telefon interesant. Din aceeasi gama Galaxy M, modelul Samsung Galaxy M20 a devenit oficial. Un telefon mid-range, interesant, cu o configuratie buna si un pret foarte atractiv. Discutam despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Pret in Romania Samsung Galaxy M20

Noul Samsung Galaxy M20 are, asa cum va anuntam si mai sus, un pret foarte atractiv. Device-ul costa in jur de 135 de euro pentru versiunea sa cea mai accesibila sau in jur de 160 de euro pentru versiunea sa cea mai puternica. Versiunea mai accesibila asadar, are 3GB memorie RAM si va costa in Romania undeva la 650 de lei. Cealalalta versiune, mai puternica, are un pret ceva mai mare, dar are o memorie RAM de 4GB. Pentru acest device va trebui probabil sa scoateti din buzunare in jurul sumei de 750 de lei.

Pareri Samsung Galaxy M20 la prima vedere

In sectorul entry-level, Samsung a oferit o replica destul de puternica companiilor din China (in special Xiaomi si Huawei) prin modelul Samsung Galaxy M10. Prin lansarea telefonului Samsung Galaxy M20, compania din Coreea de Sud lanseaza o provocare si pe sectorul mid-range.

Plusurile acestui telefon sunt destul de clare. Inainte de toate, device-ul vine cu o baterie super generoasa de 5.000 de miliamperi si cu un procesor octa-core de foarte buna calitate, Exynos 7904, o creatie recenta a producatorului. El este asociat cu 3GB dedicati memoriei RAM (versiunea mai blanda) sau 4 GB memorie RAM (versiunea mai puternica). De mentionat ca memoria de tip RAM este LPDDR4, iar stocarea ROM foloseste tehnologia eMMC 5.1

Producatorul sustine ca cei 32 GB ROM de pe versiunea standard si cei 64 GB ROM de pe versiunea mai puternica sunt realmente suficienti pentru necesarul de date „stocabile” ale unui utilizator de telefoane mid-range. Inclinam sa-i dam dreptate. In alta ordine de idei, chipsetul folosit de Samsung Galaxy M20 este un procesor octa-core, din seria Exynos 7 Series, care vine cu doua nuclee Cortex A53 de 1.8 Ghz si cu alte sase nuclee Cortex A53 de 1.6 Ghz. Asa cum intuiti, primele doua sunt destinate inaltei performante, in vreme ce urmatoarele sase sunt perfect optimizate pentru un consum cat mai redus de energie.

Foarte atractiv in configuratia noului chipset Exynos 7904 este modemul LTE 4G, capabil sa atinga viteze de pana la 600 Mbps in ceea ce priveste download-ul. Noul Exynos 7904 include si un procesor de imagine capabil sa ofere calitate in ceea ce priveste sistemul foto, chiar si telefoanelor mai putin potente.

Samsung Galaxy M20 s-a descurcat foarte bine in testele AnTuTu. Device-ul a bifat un scor de 110 mii puncte, ceea ce ne face sa credem ca device-ul va indeplini fara probleme orice activitate obisnuita, inclusiv jocurile ceva mai complicate din Magazin Play.

La fel ca si pe modelul M10, Samsung a apelat la decupaj pentru Galaxy M20, un decupaj elegant, destul de atractiv si redus ca dimensiuni. Panelul este de tip Infinity V si are margini foarte subtiri, plus o diagonala de 6.3-inch. Densitatea pixelilor ajunge la 409 pixeli per inch, iar rezolutia ecranului este foarte buna: Full HD+ adica 2340 x 1080 pixeli.

In sectorul foto, Samsung Galaxy M20 vine cu o camera duala pe spate, alcatuita din senzori de 13 megapixeli, respectiv 5 megapixeli. Senzorul principal are apertura f/1.9, iar senzorul secundar are apertura f/2.2. In ceea ce priveste functiile camerei principale, notam prezenta PDAF, flash LED, HDR si capacitatea de filmare video la rezolutie Full HD. Camera frontala are 8 megapixeli si dispune de o apertura f/2.0, dar si de capacitate de filmare full hd.

Samsung Galaxy M20 (3)

Samsung Galaxy M10 si Samsung Galaxy M20

Sistemul de operare este Android 8.1 Oreo cu interfata grafica Samsung Experience 9.5 la bord, iar din punct de vedere audio, mentionam ca Samsung Galaxy M20 beneficiaza de optimizarea prin tehnologie Dolby Atmos. In plus, device-ul vine cu ceritificare Widevine L1, care te va ajuta sa rulezi Netflix, in rezolutie HD. Un telefon fara aceasta certificare poate rula filmele sau serialele de pe Netflix la o rezolutie mai mica, de regula SD.

Partea din spate a telefonului este din plastic, iar Samsung Galaxy M20 nu este din pacate echipat cu Wi-Fi dual band, doua amanunte pe care le putem trece la bile negre. In schimb, device-ul are o configuratie buna, arata foarte bine, nu costa mult si credem noi ca se va demonstra un concurent serios pentru zona mid-range China. Pareri bune pana acum despre procesorul Exynos 7904, pe care abia asteptam sa-l vedme si noi la lucru.

Summary
product image
Aggregate Rating
4 based on 7 votes
Brand Name
Samsung
Product Name
Samsung Galaxy M20