Stiri

Care este rolul inteligentei artificiale in viitorul tranzactiilor si investitiilor?

Home  »  Stiri

catmobile

acum 6 ani

In timp ce numeroase piete s-au bucurat de o crestere semnificativa de-alungul noii ere digitale, altele au inflorit si mai mult in acelasi timp. Luati ca exemplu inteligenta artificiala  (AI), un sector care conform specialistilor de la Forrester Research va inregistra o crestere de 3.5% in urmatorii doi ani de zile, pana sa ajunga in 2020 la o valoare cumulata de 1.3 triliarde de lire sterline, aproximativ 1.4 triliarde de euro. Dar, care este rolul inteligentei artificiale in viitor?

Rolul inteligentei artificiale in viitor: tranzactii si investitii

Chiar daca potentialul inteligentei artificiale pare nelimitat in acest moment si este greu de anticipat la nivel general, nu exista niciun dubiu ca acest sector si-a gasit o aplicare naturala cand vine vorba de tranzactii si investitii.

Pana la urma, inteligenta artificiala poate asigura investitorilor instrumentele necesare pentru a beneficia de baze de date uriase, pe care le vor putea analiza in timp real, permitandu-le astfel sa ia parte la decizii concrete si rapide, chiar si atunci cand executa mai multe operatiuni in acelasi timp. N-ai cum sa nu apreciezi asa ceva!

Este insa acesta rolul inteligentei artificiale in viitorul tranzactiilor si al investitiilor sau de fapt AI inseamna mai mult de atat?

Analizam tendintele viitoare de pe aceasta piata si incercam sa raspundem la intrebarile legate de rolul inteligentei artificiale raportat la aceste doua sectoare de activitate, in cele ce urmeaza.

Rolul inteligentei artificiale: utilizarea cu succes a datelor nestructurate

Am observat probabil cu totii in ultimul timp, o crestere semnificativa a numarului de platforme de tranzactionare care capteaza date si informatii din surse neobisnuite pentru a informa potentialii investitori. Platforma eToro spre exemplu, permite investitorilor incepatori sa invete direct de la comerciantii experimentati cu strategii de succes, cum sa obtina cele mai bune rezultate pe termen lung si scurt. Contra cost, desigur. Si nu orice cost.

Rolul inteligentei artificiale

Este clar ca rolul inteligentei artificiale va fi acela de a continua aceasta tendita, insa unul dintre marile avantaje ale acestei tehnologii este faptul ca ea poate surprinde si analiza baze de date enorme, nestructurate. Cu o investitie initiala, nu periodica.

Informatiile care sunt furnizate in mod obisnuit de bloguri sau site-uri de stiri, ori de diverse canale social media sunt dificil de gestionat in acest moment, chiar daca ele asigura o perspectiva incredibila asupra tendintelor dintr-un anumit domeniu sau chiar la nivel de statistica.

Prin utilizarea de functionalitati AI si prin rolul inteligentei artificiale din viitor, platformele de tranzactionare pot analiza perfect toate aceste date si le pot selecta usor pentru a facilita si mai mult accesul la ele pentru numerosii investitori interesati.

Acest lucru poate include masuratori de date mai putin cunoscute, adica un prim pas catre o clasificare plina de acuratete a stocurilor si activelor.

Totul, rezida din intelgerea fundamentala si unanim acceptat ca inteligenta artificiala poate prelua cantitati uriase de date nestructurate pe o piata in timp real. Rolul inteligentei artificiale poate fi si mai important daca realizam ca ea poate realiza diverse corelatii intre baze de date, intr-un timp extrem de scurt, pe baza unui algoritm prestabilit, date pe care actualele computere sau masinarii nu le pot realiza intr-un timp atat de scurt.

Rolul inteligentei artificiale (3)

Este poate una dintre cele mai importante cauze pentru ca marile companii de trading din lume cauta deja sa angajeze ingineri software competenti de la Microsoft , Apple sau Google, pentru a putea cumva sa gestioneze tot acest proces care poate aduce sume uriase in interiorul companiilor.

Rolul inteligentei artificiale in expunerea la oportunitati de tranzactionare pe care altfel le poti pierde

Pe o nota similara, cele mai noi informatii din domeniu, prezentate intr-un material amplu de cei de la Bloomberg sustin rolul inteligentei artificiale in tehnolgoia de recunoastere a modelelor de diagrama.

O caracteristica importanta a tranzactionarii pe piata financiara, deoarece aceste diagrame sunt folosite pentru a prezenta seturi si mai mari, intr-un model cat mai concis care pot evidentia si analiza in timp real numeroase informatii de un caracter vital pentru o astfel de companie.

Rolul inteligentei artificiale (2)

Prin inteligenta artificiala, comerciantii ar putea scana fiecare activ si pot analiza in model de diagrama (preview) orice potential scenariu.

Pe termen scurt, acest lucru le va permite accesul la grafice cuprinzatoare si seturi de date uriase, economisind in acelasi timp cantitati considerabile de timp, sporind randamentul general si expunerea la oportunitati de tranzactionare pe care altfel le-ar fi pierdut.

Scurta concluzie

Pentru sectorul de tranzactii si investitii din viitor, rolul inteligentei artificiale si noua tehnologie 5G vor schimba categoric lucrurile in bine si ar putea mari cifrele de afaceri ale companiilor, cu un efort mult mai putin sustinut.

Eficienta va creste, la fel si nivelul salariilor angajatilor unei astfel de companii. Sau, dupa caz, ale comerciantilor care practica astfel de tranzactii la nivel individual.

Foarte probabil, acest sector va deveni in curand destul de important si in Romania. Mai nou modalitatile de tranzactionare pe baza criptomonedelor s-au inmultit la fel si interesul romanilor. Chiar daca pare doar un subiect fierbinte, „de moment” pentru piata de la noi, acesta va deveni aproape sigur unul important pe viitor.

Cota de interes este in crestere, atat la nivel de investitori individuali, cat si la nivel de investitori institutionali, astfel ca ne asteptam la o evolutie categorica in acest sector si in Romania.