Stiri

Apple lucreaza in secret la primul sau senzor de amprenta integrat in ecran

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 6 ani

Compania Vivo Mobiles a fost prima companie care produce telefoane si care a scos pe piata un device cu senzor de amprenta sub ecran. Modelul Vivo X20 Plus UD este deja disponibil pe piata, arata spectaculos, si despre el puteti gasi toate detaliile pe blogul nostru. Intre timp, cei doi giganti ai pietei, n-au reusit sa puna in scena o astfel de „operatiune” pentru handset-urile lor de top. Samsung a anuntat deja ca va folosi pe viitor senzori de amprenta ultrasonici pentru flagship-urile sale, in timp ce Apple pastreaza inca tacerea si lasa loc interpretarilor.

Apple si Samsung, duel riscant si pe acest sector

Apple
Noul trend al senzorilor de amprenta sub ecran ar putea insa ajunge si in California. Firesc pe undeva, pentru ca Apple nu putea sa cedeze aici terenul marilor rivali de la Samsung. Momentan, compania fondata de regretatul Steve Jobs se foloseste de Face ID, un sistem de deblocare faciala inovator si extrem de reusit conform specialistilor. Dar poate Apple sa reziste tentatiei de a include pe viitoarele iPhone-uri, senzori de amprenta sub ecran? Se pare ca nu.

Metoda biometrica de identificare Touch ID si metoda de deblocare faciala Face ID, sunt ambele prezente pentru moment pe terminalele Apple. Aceste metode ar putea lasa locul in scurt timp tehnologiei bazate pe senzori de amprenta ultrasonici, care vor fi integrati de producator in display.

Conform presei din Asia (culmea), Apple lucreaza deja la o astfel de metoda si urmareste sa-si dezvolte propriul senzor de amprenta ultra sonic, un senzor care, scrie GizChina, va fi diferit de cel pregatit de Samsung sau de cel scos deja pe piata de Vivo Mobiles.

Rivalii din Coreea de Sud gandesc deja promovarea si lansarea unor astfel de senzori de amprenta integrati sub display pentru viitoarea gama Samsung Galaxy S10. Asa ca n-ar fi deloc surprinzator sa asistam la un duel si pe acest sector intre viitoarele varfuri de gama ale gigantilor din State Unite si Coreea de Sud in acest final de an. Chiar daca totul pare sa fie pentru moment o simpla informatie incadrata la rubrica de zvonuri, suntem convinsi ca Apple va cauta solutia cea mai potrivita pentru a scoate pe piata iPhone-uri cu senzori de amprente integrate in ecran. Vom reveni cu detalii pe marginea acesui subiect in perioada urmtoare.