Reviews

REVIEW Xiaomi Mi A3 pret in Romania, specificatii tehnice, detalii si pareri

Home  »  Reviews

CatMobile.ro

acum 5 ani

E gata! Xiaomi a anuntat (in sfarsit)oficial noul model Xiaomi Mi A3, adica succesorul modelului Xiaomi Mi A2 de anul trecut. Vorbim despre un smartphone asteptat de fanii producatorului si nu numai, un device care imbunatateste clar „batranul” Xiaomi Mi A2 si care, asa cum ne-au obisnuit chinezii, are un raport pret-calitate bun. Aruncam o privire peste Xiaomi Mi A3 in cele ce urmeaza.

Pret in Romania Xiaomi Mi A3. Cat costa Xiaomi Mi A3 in Romania?

Momentan, noul Xiaomi Mi A3 nu are un pret de catalog pentru tara noastra. Device-ul apare deja listat in Spania, la magazinele Xiaomi, astfel ca putem sa ne facem o prima impresie despre cat va costa el si in Romania. Desigur, il puteti procura de pe site-ul Xiaomi Spania, dar pana ajunge si in tara noastra, va recomandam sa mai asteptati. Estimarea noastra este ca in Romania, Xiaomi Mi A3 va costa 1300 de lei pentru varianta de baza. Momentan, in Spania, device-ul este listat la suma de 249 de euro pentru versiunea de 4GB RAM si 64 GB dedicati stocarii de date si 279 de euro pentru versiunea de 6GB RAM si 128 GB dedicati stocarii de date. Stim ca esti curios cum arata deja noul Mi A3, asa ca arunca o privire peste clipul de mai jos si iti poti face deja o prima impresie.

Si desigur, arunca o privire si peste specificatiile cheie ale Xiaomi Mi A3:

Dual Sim, 3G, 4G, VoLTE, Wi-Fi
Procesor Snapdragon 665, Octa Core, 2 GHz
4 GB RAM, 64 GB / 128 GB stocare de date
Baterie de 4030 mAh
Display de 6.01 inches, 1080 x 2340 px Display cu Water Drop Notch si protectie Gorilla Glass 5 , Rata contrast de 60000 la 1
48 MP + 8 MP + 2 MP camera principala & 32 MP Camera frontala
Suporta card de memorie, pana la 256 GB
Android v9.0 (Pie)
On-screen Fingerprint Sensor (adica senzor de amprente „sub” ecran)
Face Unlock
3.5 mm headphone jack

Pareri despre Xiaomi Mi A3. Cat de bun este noul device? Merita cumparat Xiaomi Mi A3? Toate detaliile aici

Asadar, Mi A3 devine oficial si este listat pe site-ul Xiaomi din Spania. Haideti sa vedem ce ofera si care sunt primele pareri despre Xiaomi Mi A3

Display & Look
Sa fiu sincer, imi place look-ul minimalist al telefonului si as spune ca prima impresie pe care o lasa dispozitivul este una pozitiva. Marginile ecranului sunt inguste, are acum un decupaj in partea de sus (notch de tip water drop sau „picatura”) telefonul pare usor de controlat, iar designul este suficient de atractiv pentru un handset din zona mid range. Cel putin in opinia mea.

Xiaomi Mi A3 (3)

Xiaomi a tinut sa faca un pas in fata la acest capitol si a mizat pe un aspect diferit de modelul Mi A2 de anul trecut. Diagonala ecranului este una mare, dar in mod surprinzator, producatorul a ales o rezolutie destul de modesta in opinia mea. Avem un Mi A3 echipat „doar” cu rezolutie HD+, un fel de compromis pe care l-a facut Xiaomi pentru a nu ridica pretul (asemanator cu cel de anul trecut). Ecranul are 6.01inch in diagonala, beneficiaza de protectie Gorilla Glass 5 (asta e bine), dar panoul HD+ mi se pare ca il trage putin inapoi. De altfel, densitatea pixelilor ajunge undeva la 282 ppi ceea ce nu sunt entuziasmant. De precizat ca scannerul de amprente este in ecran conform producatorului, „sub” ecran am spune noi. Decupajul este mic si mi se pare suficient de elegant, ba chiar parca are un rol in aspectul estetic al terminalului.

Procesor & Memorie
Unul dintre punctele forte ale noului device este procesorul Snapdragon 665 de la Qualcomm, un chipset compatibil cu tehnologia UFS 2.1. Mi A3 dispune de stocare rapida, capabila sa asigure multa cursivitate in aplicatii si activitati uzuale. Memoria RAM este de 4GB, iar capacitatea nativa de stocare date se imparte in functie de versiune: 64 GB pe versiunea mai blanda si 128 GB pe versiunea mai puternica. Ambele primesc slot microSD pentru extinderea memoriei cu ajutorul cardurilor de acest tip.

In testele AnTuTu, Xiaomi Mi A3 a obtinut 140 de mii de puncte, ceea ce nu suna deloc rau. Nu sunt diferente totusi majore fata de modelul de anul trecut care folosea un procesor Snapdragon 660. De precizat ca Snapdragon 665 are o viteza maxima de 2.0 Ghz, este un procesor octa-core, in timp ce memoria RAM este de tipLPDDR4X.

Iti reamintim ca anul trecut, Mi A2 se baza pe un procesor Snapdragon 660, in timp ce primul terminal al gamei, Xiaomi Mi A1 venea cu Snapdragon 625 la bord.

Sistem de operare & alte optiuni
La nivel de conectivitate, Xiaomi Mi A3 dispune de traditionalele jack 3.5mm si slot microSD, precum si de USB de tip C, bluetooth v5.0, Wi-Fi 802.11 ac, senzor infrarosu, deblocare faciala si conectivitate 4G Dual. Procesorul grafic al terminalului este Adreno 610

Xiaomi Mi A3

Xiaomi Mi A3

Device-ul ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie si, asa cum suntem obisnuiti deja cu aceasta serie, avem o varianta full stock, adica Android One. Fara doar si poate, acesta este cel mai mare avantaj al terminalului, care nu este deloc incarcat cu fel de fel de aplicatii de tip bloatware, merge cursiv, ruleaza perfect si castiga numeroase puncte in plus la capitolul software.

Autonomie & Baterie
Xiaomi Mi A3 isi bazeaza autonomia pe o baterie de 4.030 miliamperi, compatibila cu tehnologia de incarcare rapida pe 18W. Este o baterie buna si suficienta pentru a asigura o autonomie de o zi dupa o singura incarcare a device-ului. Conteaza mult si faptul ca Mi A3 are un software foarte bun si un procesor care optimizeaza bine distanta dintre eficienta si performanta.

Dotari foto
Un capitol la care Xiaomi incearca sa ne surprinda placut pe modelul Mi A3. Avem o camera principala tripla pe spate, iar cel mai puternic senzor de imagine este cel de 48 de megapixeli. Al doilea senzor are 8 megapixeli, in timp ce al treilea are o rezolutie de 2 megapixeli. Sistemul foto principal este echipat cu Flash LED, HDR, PDAF si tehnologie AI care detecteaza 27 de tipuri diferite de scenarii foto. Poate filma la rezolutie Ultra HD cu 30 de cadre pe secunda si beneficiaza de stabilizare EIS. Camera frontala, dedicata selfie-urilor si sesiunilor de videocalling are o rezolutie de 32 de megapixeli si este echipata cu tehnologie AI. Poate realiza selfie-uri panoramice si filma video la rezolutie Full HD cu 30 de cadre pe secunda.

Dimensiuni
Noul Xiaomi Mi A3 cantareste 173.8 grame, are o grosime de 8.47 milimetri si o inaltime de 153.48 milimetri. Latimea sa ajunge la 71.85 milimetri. Device-ul are un aspect foarte placut, finisaje de buna calitate, iar design-ul general putem spune ca este unul premium, constructia fiind una din sticla si metal.

Verdict
Noul Xiaomi Mi A3 sufera la nivelul ecranului si am fi preferat sa includa un procesor chiar si mai rapid din seria Snapdragon 7XX. Chiar si-asa, device-ul mizeaza pe o autonomie buna, are cam toate optiunile moderne (mai putin NFC) si un sistem de operare perfect (marele sau avantaj). Va depasi probabil cu putin 1100-1200 de lei in Romania, dar mi se pare un pret destul de bun pentru cei care cauta o astfel de experienta Android One si care vor castiga in plus un device elegant, cu aspect trendy si cu un design aproape premium. Ce parere iti lasa noul Xiaomi Mi A3?

Etichete:

Xiaomi Xiaomi Mi A3
Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Xiaomi
Product Name
Xiaomi Mi A3
Price
Euro 249