Luna nebuna a lansarilor de telefoane premium se incheie cu Honor, compania care are ultimul cuvant. Octombrie 2018 a adus in prim plan telefoane de top de la Apple, LG, Google, Razer, Xiaomi, OnePlus, Huawei si acum Honor, subdivizia gigantului din China. Aceasta scoate la inaintare noul Honor Magic 2, probabil cel mai puternic smartphone pe care compania l-a lansat vreodata in istoria sa.
Honor Magic 2 launches with an almost Bezel-less Display, Slider Camera, and Kirin 980 https://t.co/B1tZLpINOF pic.twitter.com/Av8m3brx6B
— XDA Developers (@xdadevelopers) October 31, 2018
In 2016, Magic de la Honor parea un telefon experimental. Acum, Magic 2 are toate sansele sa fie o mare reusita. La Beijing, acolo unde producatorul a lansat si primul smartphone din seria Magic, a fost introdus oficial noul Honor Magic 2, un telefon despre care vom discuta si noi pe larg, in cele ce urmeaza.
Pret Honor Magic 2 in Romania
Noul Honor Magic 2 are mai multe versiuni disponibile pe piata. Daca este sa ne orientam dupa preturile pe care Magic 2 le are in China si cele vehiculate pentru Europa, estimam ca cea mai ieftina versiune in Romania va costa undeva la 2.500 de lei, ceea ce mie imi suna extraordinar.
In China, Honor Magic 2 costa 545 de dolari pentru versiunea de 6GB RAM, in timp ce modelul cel mai performant atinge borna 700 de dolari, dar la el primesti maximul: 8GB RAM si 256GB pentru stocarea de date.
Specificatii tehnice Honor Magic 2
Dimensiuni: 157.32 x 75.13 x 8.3mm
Greutate: 206 grame
Display: AMOLED de 6.39-inch cu rezolutie 2340×1080 pixeli, raport 19:9, spectru culoare DCI-P3, strat anti-amprente, sticla curbata 2.5D, 403 ppi
Procesor: Huawei Kirin 980 de 2.6Ghz, chipset pe 7 nm
Placa video: Mali G76 MP10 cu 10 nuclee grafice
Memorie: 6 sau 8 GB RAM cu 128GB ROM sau 256 GB ROM
Sistem de operare: Android 9.0 Pie cu interfata Magic UI 2.0
Conectivitate: Dual 4G VoLTE, LTE Cat 21 1400/200Mbps, Dual SIM, 3D Face Unlock (deblocare faciala prin infrarosu), GPS/AGPS/Glonass/Beidou/Galileo/QZSS, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0, NFC, USB tip C (OTG)
Dotari foto: modul foto principal de 16MP, 24 MP, 16MP
Dotari foto: modul foto frontal de 16MP, 2MP, 2MP
Carcasa: sticla pe fata si spate; aliaj din aluminiu pe margini
Protectie: IPX2 (durabilitate la apa si praf)
Baterie: 3.500 miliamperi cu incarcare rapida Super Charge
Primele impresii Honor Magic 2 – „This is magic”
La fel ca si la celelalte telefoane cu slide, imi place foarte mult ideea slider-ului de pe Magic 2, deoarece ofera o experienta all-screen la nivelul intregii sale parti frontale. Nu ma intelegeti gresit, nu ma deranjeaza nici acum ecranele cu decupaj sau crapatura cum vreti sa le spuneti, dar cand folosesc un telefon fara „breton” am senzatia unui ecran imersiv, iar atunci cand vrei sa te joci sau sa vezi un film pe smartphone, ideea unei experiente complete te cucereste inevitabil.
Magic 2 se deschide exact ca Mi Mix 3, ceea ce inseamna ca trebuie sa apesi putin pe ecran pentru a-l ridica. Este necesara aceasta operatiune si cred ca Honor a gandit-o bine, pentru ca mecanismul se poate declansa accidental in timpul utilizarii normale a telefonului. Odata ce ecranul este la locul sau, obtii un aspect spectaculos al unui device care arata aproape impecabil. Panoul din spate isi dezvaluie setarea tripla de pe spate si finisajele extraordinare. Design-ul este un argument pro important pentru Honor Magic 2 si daca la asta adaugi dotarile hardware de vis, atunci cred ca poti sa te declari multumit de acest device.
Difference between #HonorMagic2(in screen FPS is present) and Mi Mix3 ;
Sliding mechanism.
source – MTX pic.twitter.com/AVjBgcLasm— Huawei Club (@ClubHuawei) October 26, 2018
206 grame cantareste Honor Magic 2 si are o grosime de 8.3 milimetri. Pe fata avem sticla, la fel si pe spate, iar marginile sunt rame din aliaj de aluminiu.
Partea frontala este realmente spectaculoasa, cu o ratie de 91.5% in dreptul screen-to-body ratio. Partea din spate, rabatabila, contribuie enorm la aceasta proportie. Ecranul are 6.39-inch si este un panel AMOLED cu raport 19:9 si spectru culoare DCI-P3 cu strat anti-amprente plus sticla curbata 2.5D. Rezolutia maxima atinge 2340 x 1080 pixei la o densitate de 403 ppi. Si da, sa nu uit: senzorul de amprente a fost mutat de Honor sub ecran. Adica avem primul smartphone al acestei companii cu senzor de amprente integrat in display. Remarcabil.
Honor Magic 2 🤗🎉 Cause I love a good product video!
P.S – Y’all might also notice our new branding at the end 😊💙 pic.twitter.com/IpnW1bhKZE— Clinton Jeff (@clintonjeff) October 31, 2018
Asa cum anuntam si noi in urma cu cateva zile, Honor Magic 2 are o configuratie interna spectaculoasa cu noul procesor Kirin 980 in prim plan. Este vorba despre primul chipset de 7 nanometri din lume, care atinge o viteza maxima de 2.6 Ghz.
Adica, este vorba despre acelasi chipset de pe Huawei Mate 20 si Huawei Mate 20 Pro. Remarcabil! Langa el, Honor a pus placa video Mali G76 MP10 plus tehnologia GPU Turbo despre care gasiti detalii amanuntite pe blogul nostru. Datorita chipset-ului Kirin 980 produs de brandul de care apartine Honor (Huawei), noul Honor Magic 2 va impresiona atat la nivel de gaming, cat si la nivel de multitasking sau clipuri video in format Ultra HD.
8GB a alocat Honor memoriei RAM a telefonului Honor Magic 2, ceea ce suna senzational. Bateria are 3.500 de miliamperi si vine cu tehnologie de incarcare rapida, care in 15 minute iti duce telefonul la un procent de pana la 50%. De aproximativ 30 de minute ai nevoie pentru o incarcare pana la 80%. Versiunile de Honor Magic 2 disponibile pe piata aduc pe langa 8GB RAM si 128GB pentru stocarea de date sau, dupa caz 256GB. Evident, Honor vine si cu o versiune de 6GB RAM cuplata cu 128 GB pentru stocarea de date. Adica, sa fie Honor pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele!
Si evident, n-as putea incheia aceasta prima impresie asupra Honor Magic 2 fara a sublinia faptul ca vorbim despre un smartphone cu 6 camere foto! Daa, stiu…suna ciudat, dar asta ne propune Honor si n-as putea spune ca sunt nemultumit. Camera principala vine cu 16 megapixeli pe senzorul principal (apertura este f/1.8), cu un al doilea senzor monchrome de 24 megapixeli (apertura f/1.8) si cu un al treilea senzor super wide de 12 megapixeli (apertura f/2.2). Modulul foto principal pune la dispozitia viitorilor posesori ai Honor Magic 2 functia AI Scene Detection care identifica peisaje, obiecte samd, dar si functii precum HDR, foto prin comanda vocala, time lapse, zoom hybrid si capacitate de filmare video la rezolutie Ultra HD sau in slow motion format HD.
Camera selfie este o nebunie. In sensul ca aduce de asemenea trei senzori, ceea ce reprezinta o premiera pe un smartphone la nivel mondial. Avem unul principal de 12 megapixeli si alti doi senzori de cate 2 megapixeli. Aceasta camera se rabateaza si vine cu functii de inteligenta artificiala si video la rezolutie Full HD plus.
Honor Magic 2 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie cu interfata Magic UI 2.0. Telefonul nu are mufa audio pentru casti (Honor pune la dispozitie un adaptor USB C- Jack 3.5 mm) si nici slot micorSD. Are capacitate 4G VoLTE si dispune de GPS (cu A-GPS, Glonass, Beidou, Galileo, QZSS) si port USB Tip C. La toate astea se aduaga asistenul vocal YoYo despre care vom discuta probabil separat si care pare sa fie o lovitura din primele informatii.
Top 3 motive pentru care merita cumparat
1. Raport calitate pret bun
Daca se va confirma pretul de 2.500 – 2.700 de lei sa zicem pentru Romania, acest smartphone merita toata atentia. Are o constructie excelenta, un design impecabil si o configuratie high-end cu super dotari la interior. Procesorul este unul de top, unul dintre cele mai bune de pe piata in acest moment si chiar si modelul cel mai bland face absolut tot ceea ce-i ceri. Din punctul meu de vedere la acesti bani nu sunt multe optiuni cu adevarat mai bune.
2. 6 camere foto – suna curios, intimidant, atractiv
Am discutat despre modulul foto mai sus. Configuratia este promitatoare, iar Honor se bazeaza in mare pe aceleasi optiune ca si un telefon valoros de la Huawei. Asa ca din punctul meu de vedere Honor Magic 2 este o lovitura si la acest capitol.
3. Display capitvant
Dincolo de slider-ul care il face foarte interesant Honor Magic 3 vine cu un display cu diagonala mare, foarte bine calibrat, rezistent si cu senzorul de amprente integrat in el. Raport excelent, rezolutie foarte buna si un aspect remarcabil. Experienta este una completa.