Compania Cubot a lansat oficial un nou smartphone. Vorbim de aceasta data despre Cubot Max 2, un device cu ecran mare, cel mai nou sistem de operare de la Google si o baterie impresionanta. Cubot Max 2 are 9 milimetri grosime si 180 de grame, arata neasteptat de bine si beneficiaza de alte cateva atuuri, pe care le vom descoperi in cele ce urmeaza.
Cubot Max 2 specificatii tehnice si pareri. Cat costa Cubot Max 2?
Site-ul Gearbest.com este primul care ofera detalii despre pretul de achizitie al noului Cubot Max 2. Device-ul este disponibil la precomanda la suma de 154 de dolari, adica un pret care depaseste cu putin 650 de lei. De pe acest website puteti comanda inclusiv in Romania.
Mergem insa mai departe si aflam cum arata configuratia noului telefon de buget de la Cubot. Dupa cum stiti, compania Cubot este unul dintre producatorii mici din China, dar care in ultimul an a lasat o impresie destul de buna atat in sectorul rezervat telefoanelor de buget, cat si in zona mid-range. Cubot ofera telefoane cu specificatii decente (uneori chiar bune) la pretul accesibile.
Cubot Max 2 nu iese din acest tipar, chiar daca are destule detalii care puteau fi imbunatatite. Noul device isi bazeaza notiunea de performanta pe un procesor de la MediaTek, modelul Helio P22, tactat la frecventa de 2.0 Ghz. Acest procesor este completat de o memorie RAM de 4GB si de cei 64 GB dedicati stocarii de date. Procesorul este un octa-core care permite viitorului utilizator al modelului Cubot Max 2 sa descarce si sa foloseasca aproape orice aplicatie din Magazin Play, la fel si orice joc, indiferent cat de solicitant este el. Desigur, pe anumite segmente, un joc ceva mai solicitant din punct de vedere al resurselor poate crea probleme acestui procesor. Memoria RAM ajuta mult Cubot Max 2, iar cei 4GB din versiunea standard mi se par suficient de multi.
Cubot Max 2 ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, adica este pus la punct in ceea ce priveste partea software cu tot ceea ce este nou pe piata. Telefonul are la dispozitie conectivitatea 4G si beneficiaza de o optiune tot mai populara la telefoanele din zona China, indiferent de pretul lor de achizitie: deblocare faciala!
Ecranul sau este unul pe care s-ar putea sa-l gasiti oarecum ciudat. Amplasamentul camerei frontale este unul atipic, astfel ca nu mica o sa va fie mirarea cand o sa vedeti „decupajul” cu care sunteti obisnuiti sa fie plasat central, undeva in partea dreapta a telefonului. Curios sau nu, pe Cubot Max 2 acest detaliu il avantajeaza. Telefonul este special si are un aspect placut. Revenind la ecran, diagonala este una foarte mare (6.8-inch), iar aspectul telefonului este oarecum unul modern: 18:9. Avem sticla de protectie Corning Gorilla Glass 5 deasupra (ceea ce este foarte bine intrucat device-ul va fi mai usor protejat de zgarieturi si alte lovituri), dar si o rezolutie de 1352 x 640 pixeli. Se putea si mai bine? Cu siguranta da, dar chiar si-asa, Cubot Max 2 pare sa indeplineasca cerintele unui telefon de buget bun.
Senzorul de amprente este unul clasic, iar unul dintre detaliile pe care le salut si care-mi plac la acest nou model al companiei Cubot este ca producatorul a inclus un port USB de tip C in configuratia device-ului. Slotul dedicat pentru cardurile microSD nu lipseste nici el din peisaj, astfel ca viitorul utilizator al Cubot Max 2 va putea extinde (daca are nevoie) capacitatea nativa de stocare a datelor de 64GB in versiunea standard.
Mufa audio pentru casti de 3.5 milimetri si sistemul GPS cu A-GPS si GLONASS fac de asemenea parte din peisajul tehnologic al device-ului si isi vor arata utilitatea atunci cand utilizatorii vor folosit aplicatii precum Music sau Maps, printre altele.
In departamentul foto, asa cum mentionam si mai sus, camera foto frontala, pentru selfie-uri si video calling are un amplasament ciudat, fiind pozitionata in partea din dreapta-fata, undeva sus. Rezolutia sa ajunge la 8 megapixeli. Camera princopala, de pe spatele device-ului este una duala si foloseste un senzor principal de la Sony (model IMX486). Are o rezolutie de 12 megapixeli, la care se adauga un al doilea senzor de imagine de 2 megapixeli. Camera principala a device-ului are PDAF si flash LED.
Asa cum spuneam inca din startul acestui articol de prezentare al Cubot Max 2, device-ul se bazeaza pe o baterie mare. Pe undeva firesc, daca tinem cont si de diagonala uriasa pe care o are telefonului. Prin urmare, cei 5000 de miliamperi cat insumeaza capacitatea bateriei telefonului vor deveni foarte utili.
Concluzie: Cubot Max 2 este un telefon de buget putin cam atipic. Inclusiv din punct de vedere al pretului, nu as spune ca cei peste 600 de lei (la momentul redactarii articolului) reliefeaza capacitatea de performanta a device-ului. Totusi, Max 2 este un telefon util.
Iti va indeplini cu lejeritate sarcinile tale zilnice, va face fata in gaming si multitasking, va transforma browsingul intr-o formalitate placuta, iar din punct de vedere software sta foarte bine. Bateria este un alt argument in favoarea sa, iar daca esti interesat de un telefon cu ecran mare, acelasi Max 2 s-ar putea transforma intr-o solutie buna.
Are lipsuri semnificative la nivel foto, dar completeaza printr-un design placut si o constructie atractive. Acesta este noul Cubot Max 2, un telefon pe care va reamintesc ca il puteti achizitiona momenta de pe Gearbest la suma de 154 de dolari. Probabil ca in timp, pretul sau de achizitie va mai scadea.