Reviews

LG K12 Plus a fost anuntat oficial. Cum arata, cat costa si care sunt primele impresii

Home  »  Reviews

catmobile

acum 5 ani

Cel mai nou smartphone din portofoliul companiei LG este modelul LG K12 Plus. Sud coreenii l-au anuntat oficial, iar detaliul care iese in evidenta inainte de toate este certificarea militara care atesta rezistenta la umiditate, radiatii solare, vibratii, diverse socuri termine sau ploaie. Avem informatii despre LG K12 Plus in cele ce urmeaza.

LG K12 Plus pret, pareri si specificatii tehnice

Din primele informatii, noul LG K12 Plus va costa nu mai putin de 305 dolari in Europa, si va fi disponibil pe mai multe nuante de culoare. Intre acestea se vor regasi in mod cert culorile albastru si gri.

Noul smartphone vine cu buton dedicat pentru Google Assistant si cu celebra certificare militara MIL-STD-810G despre care am vorbit mai sus. Totodata, el va avea un sistem de sunet foarte bine pus la punct, inclusiv cu detaliul de calitate numit 3D Cinema Sound.

LG K12 Plus are un ecran de 5.7-inch in diagonala pe un aspect 18:9. In ciuda denumirii „Plus”, device-ul nu este totusi unul cu diagonala mult prea mare si nici nu are un aspect foarte modern. Arata insa destul de bine, iar rezolutia ecranului mentionat anterior este 1440 x 720 pixeli, adica un fel de HD Plus.

Sub capota, producatorul sud-coreean a introdus un procesor de la MediaTek. Este vorba despre modelul Helio P22, pe care LG l-a combinat cu 3GB RAM si cu cei 32 GB dedicati stocarii de date.

Procesorul are o viteza maxima de 2.0 Ghz si va ajuta device-ul sa ruleze cu usurinta multe dintre jocurile si aplicatiile din Magazin Play. In ceea ce priveste stocarea de date, LG K12 Plus are slot dedicat pentru cardurile de tip microSD, astfel ca nu trebuie sa va ingrijorati ca memoria de 32 GB ROM nu este suficienta.

LG K12 Plus ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie, peste care producatorul a aplicat interfata LG UX. Terminalul are senzor clasic de amprente si vine echipat cu optiuni importante precum 4G, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, bluetooth 4.2 LE, port USB Tip C, mufa de 3.5 mm pentru casti sau butonul Google Assistant de care vorbeam si mai sus.
In ceea ce priveste dotarile foto, LG K12 Plus se bazeaza pe o camera principala de 16 megapixeli, cu PDAF, LED Flash si optiuni de inteligenta artificiala. Camera frontala a telefonului are o rezolutie de 8 megapixeli.

Autonomia lui LG K12 Plus cade pe seama unei baterii de 3000 de miliamperi. Device-ul are 8.3 milimetri grosime si 150 de grame greutate.

Din punctul nostru de vedere, terminalul nu este unul tocmai rau. LG insista pe certificarea militara, dar daca va ajunge in Europa cu acest pret pentru LG K12 Plus, nu cred ca sud-coreenii se vor bucura de vanzari prea mari. Telefonul a fost anuntat momentan pentru Asia si Brazilia, ramane de vazut ce planuri au cei de la LG cu el. Credem ca are cateva lipsuri considerabile pentru zona mid-range, dar puncteaza intr-adevar la capitolul rezistenta si constructie. Nu este insa un telefon care sa merite o investitie de peste 1000 de lei in opinia mea.

Etichete:

LG K12 Plus
Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
LG
Product Name
LG K12 Plus
Price
$ 305