Reviews

REVIEW Coolpad Cool 12A, smartphone ieftin cu baterie de 4.000 de miliamperi. Toate detaliile despre el

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Probabil că sunteti deja familiari cu telefoanele pe care le scoate Coolpad pe piata. Vorbim despre device-uri decente ca pret, cu specificatii destul de atractive, dar firesc, nu vorbim despre telefoane impresionante.

Coolpad si-a facut un obicei din a lansa in aceasta perioada a anului telefoanele sale din gama Cool. Unul dintre ele este modelul Coolpad Cool 12A, un smartphone despre care vom discuta si noi, in cele ce urmeaza.

Specificatii si pareri pentru Coolpad Cool 12A

Noul smartphone din gama „Cool” de la Coolpad se cheama Coolpad Cool 12A. Vorbim despre un telefon care costa in acest moment 599 de yuani, adica aproximativ 400 de lei. Un pret incredibil de bun la prima vedere, dar ce ascunde acest model care poate fi cumparat pe culori precum negru, albastru si arginitiu?

Noul Coolpad Cool 12A se bazeaza pe un ecran de 6.3-inch in diagonala, cu rezolutie 1560 x 720 pixeli. Este vorba despre un IPS LCD cu rezolutie HD Plus si cu decupaj in forma de waterdrop in partea sa de sus. Aspectul display-ului este unul modern (19:9), iar raportul dintre ecran si corpul telefonului ajunge la 93 de procente.

Din pacate, noul Coolpad Cool 12A nu trece testul performantei din punctul nostru de vedere. Compania a ales un procesor Spreadtrum, care desigur nu este un chipset tocmai rau, dar care va pierde duelul cu concurenta. Procesoarele de la Qualcomm din zona entry level si chiar de la MediaTek sunt mai rapide, mai stabile si mai eficiente, astfel ca pare putin probabil ca cineva care se pricepe cat de cat la acest segment de piata sa fie atras de Coolpad Cool 12A cu procesor Spreadrum la bord. Si totusi, exista si bile albe. Acest chipset se bazeaza pe nuclee Cortex A55, tactate la frecventa maxima de 1.8 Ghz, dar si pe un nucleu Cortex A75 cu frecventa maxima de 2 Ghz.

In ceea ce priveste memoria telefonului, facem precizarea ca Coolpad Cool 12A se bazeaza pe 4GB RAM si pe 64 GB stocare de date, o stocare care va putea fi extinsa cu ajutorul slotului pentru carduri microSD.

La nivel de dotari foto, Coolpad Cool 12A are o camera principala duala, formata dintr-un senzor de 16 megapixeli si un al doilea senzor de 2 megapixeli. Pentru selfie-uri si sesiuni de video calling, device-ul mizeaza pe 8 megapixeli. Foarte probabil, Coolpad Cool 12A va reusi sa captureze imagini decente pe timpul zile, dar dupa lasarea intunericului, detaliile vor face diferenta, iar performanta camerei foto de pe acest model de telefon ca scadea firesc.

Noul Coolpad Cool 12A mizeaza pe o baterie puternica de 4.000 de miliamperi, un amanunt care se transforma intr-un veritabil avantaj pentru device. Are suport pentru deblocare faciala si port de incarcare al bateriei de tip USB C. Se pare ca Coolpad Cool 12A ar asigura o autonomie de pana la 14 zile in standby, ceea ce suna provocator si interesant.

La nivel de conectivitate, Coolpad Cool 12A mizeaza pe 4G, are Wi-Fi, bluetooth 5.0, GPS si mufa audio de 3.5 mm pentru casti. Smartphone-ul Coolpad Cool 12A cantareste 202.5 grame si are o grosime de 8.9 milimetri. Inaltimea sa ajunge la 156.2 milimetri, iar latimea la 75.2 milimetri.

Merita cumparat Coolpad Cool 12A? In opinia mea, telefonul arata bine si as putea spune ca de fapt nu arata a telefon de 400 de lei. Sigur, la nivel de performanta, probabil ca se va pierde in detalii, intre asigurarea unor momente foto de buna calitate si eficienta procesorului. Aproape sigur vei avea parte macar de un usor lag atunci cand vei juca diverse jocuri din Magazin Play si nu vei putea juca la capacitate buna jocurile foarte solicitante din magazinul Google. Autonomia sa pare unul dintre detaliile remarcabile de pe acest device si cred ca reprezinta cel mai bun PR pentru Coolpad Cool 12A. Una peste alta, Coolpad a mai scos un telefon din zona entry level, cu detalii si finisaje interesante, dar de la care nu ar trebui sa ai prea multe asteptari. Mi-ar placea sa-l poti achizitiona la abonament pentru ca atunci as considera investitia in el mult mai reusita. Altfel, „cu banii jos” cum se spune la noi, nu consider ca merita chiar daca vorbim despre un device ieftin.

Mai bine mai strangi niste bani si arunci o privire peste oferta emag acolo unde ai un telefon mult superior si accesibil ca pret de la Huawei. Pe eMag, acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei. Mai multe detalii despre acest telefon gasesti pe blogul nostru, in sectiunea review telefoane.

Etichete:

Coolpad Cool 12A