Comparatii

Realme Narzo 30 5G vs Realme 8 5G. Comparația telefoanelor de buget cu suport 5G

Home  »  Comparatii

catmobile

acum 3 ani

Realme și-a extinsa gama Narzo, după ce a lansat pe piață două noi telefoane de serie, modelele Narzo 30 5G și Narzo 30. Varianta 5G a acestei model costă aproximativ 900-1000 de lei, dar vă reamintim că Realme are și o altă versiune de buget cu conectivitate 5G, mai exact modelul Realme 8. Acesta este ceva mai ieftin ca preț, adica undeva la 700-800 de lei. Care dintre cele două telefoane este o alegere mai bună? Aflam din comparația Realme Narzo 30 5G vs Realme 8 5G

Comparație Realme Narzo 30 5G vs Realme 8 5G

Lansate momentan pe piața asiatică, cele două device-uri se diferențiaza din start din punct de vedere al prețului. Așadar, Realme 8 5G este un telefon mai accesibil ca bani, detaliu care poate fi considerat un prim avantaj.

Realme Narzo 30 5G vs Realme 8 5G: ecrane și procesoare identice

În ceea ce privește ecranul și procesorul cele două telefoane nu sunt deloc departe unul de altul. Ambele vin echipate cu ecrane cu rezoluție Full HD + și rată de refresh la 90 Hz. De asemenea, ambele au diagonală de 6.5-inch.

Lucrurile nu sunt departe nici în ceea ce privește configurația internă. Iar un prim capitol care merită analizat este cel al procesorului. Pentru că, până la urmă, vorbim despre același producător și același tip de chipset. MediaTek Dimensity 700 5G se regăsește în ambele versiuni, astfel că nu putem spune că unul dintre cele două terminale este mai bine cotat decât altul la acest capitol. Vorbim despre un procesot octa core, cu doua nuclee Cortex A76 de 2.2 Ghz si cu alte sase nuclee Cortex A55 de 2 Ghz la bord.

Realme Narzo 30 5G vs Realme 8 5G: prima diferență reală

Și pentru că ajungem la prima diferență reală, este cazul să spunem că Narzo 30 5G beneficiază de o memorie RAM unică. De fapt, vorbim despre o memorie RAM de 6GB, singura versiune în care este disponibil acest device. Pe de altă parte, Realme 8 oferă atât versiunea de 4GB RAM (mai accesibila ca preț), cât și versiunea de 8GB RAM. Prin urmare, putem conchide că Realme 8 este telefonul mai versatil, îndreptat spre toate gusturile, în special dacă ne orientăm spre acest capitol al memoriei. În ceea ce privește stocarea de date, de asemenea Realme 8 se dovedește a fi mai versatil. Telefonul are atât versiune de 64GB, cât și de 128GB. Pe de altă parte, stocarea de date la varianta clasică a lui Narzo 30 5G este de 128GB. Singura variantă în care acesta este disponibil.

Realme Narzo 30 5G vs Realme 8 5G: dotări foto similare și același sistem de operare

Alte capitole unde Narzo 30 și Realme 8 seamănă sunt cele foto și software. Astfel, cele două terminale au senzori de imagine primari de 48 de megapixeli și o cameră selfie de 16 megapixeli. Mai mult, ambele rulează Realme UI 2.0, o interfață bazată pe sistemul de operare clasic al celor de la Google, Android 11. Avem similaritate și la nivel de baterie, pentru că atât Realme Narzo 30 5G, cât și Realme 8 5G se bazează pe acumulatori de 5.000 de miliamperi, cu încărcare rapidă la 18W. Nu în ultimul rând, cele două terminale sunt disponibile pe piață, fiecare în câte două opțiuni de culoare, ceea ce le face aproape similare și la acest capitol. E drept, opțiunile de culoare sunt diferite.

Realme Narzo 30 5G vs Realme 8 5G: concluzie

Pentru o sumă mai mică, modelul Realme 8 5G mi se pare modelul mai rentabil. Pare destul de clar că dintre cele două telefoane, varianta Realme 8 5G este cea mai versatilă. Modelele au același tip de procesor, același tip de ecran, dotări foto similare și o baterie identică. Diferențele sunt la nivel de memorie, acolo unde seria Realme 8 5G iți oferă ceva mai multe opțiuni.