Stiri, Top list

Q&A » Xiaomi Mi A1 Android One Smartphone » tot ceea ce trebuie sa stii despre el!

Home  »  Stiri  »  Top list

CatMobile.ro

acum 6 ani

Xiaomi Mi A1 Android OneXiaomi Mi A1 a fost lansat in septembrie si este primul handset din portofoliul companiei Xiaomi cu Android pur. Terminalul vine cu un puternic procesor mid-range, cu o baterie destul de generoasa de 3080 mAh si cu un ecran de 5.5-inch in diagonala care produce o rezolutie Full HD. Intrucat device-ul a strarnit foarte multa atentie, am gasit de cuviinta sa raspundem curiozitatii generale printr-un Q&A Xiaomi Mi A1. Tot ceea ce trebuie sa stii despre Xiaomi Mi A1 gasesti aici:

Q&A » Xiaomi Mi A1 Android One

– In ce tari este disponibil Xiaomi Mi A1 ? Ajunge el si in Romania?

Xiaomi Mi A1 va fi disponibil in zone precum Asia Pacific, Europa, Orientul Mijlociu, Africa si America de Sud si Centrala. Implicit, device-ul va putea fi achizitionat si in Romania. Intre tarile care vor dispune de Xiaomi Mi A1 enumeram: Indonezia, India, Hong Kong, Nepal, Singapore, Taiwan, Thailanda, Vietnam (Asia Pacific), Belarus, ROMANIA, Bulgaria, Polonia, Grecia, Ungaria, Rusia, Slovacia, Ucraina (Europa), Bahrein, Africa de Sud, Yemen, Egipt, Israel, Qatar, Arabia Saudita (zona Africa si Orientul Mijlociu), Chile, Columbia, Mexic, Uruguay (America de Sud si Centrala)

– Ce diferente sunt intre Xiaomi Mi 5X si Xiaomi Mi A1 ?

In luna iulie, Compania Xiaomi a lansat oficial Xiaomi Mi 5X in China, alaturi de interfata MIUI 9 si Mi AI Speaker. Chiar daca arata la fel si au aceleasi specificatii tehnice, Xiaomi Mi 5X si Xiaomi Mi A1 sunt diferite in ceea ce priveste sistemul de operare. Xiaomi Mi A1 ruleaza un Android Pur, fara aplicatii de tipo bloatware!

– Ce specificatii au camerele foto de pe Xiaomi Mi A1 si ce module sunt disponibile?

Cu ca nu are interfata MIUI, la capitolul photo shooting, Xiaomi Mi A1 Android One vine cu cateva aplicatii tipice MIUI care asigura inclusiv functia Beautify in cea mai noua versiune a sa. Utilizatorii Xiaomi Mi A1 se pot astepta la update-uri constante din partea celor doi producatori precum si la spatiu nelimitat de stocare in Google Photos. Strict in ceea ce priveste specificatiile tehnice ale compartimentului foto, Xiaomi Mi A1 vine cu o camera foto duala de 12 megapixeli (26mm, f/2.2 apertura; 50 mm, f/2.6 apertura) plus functia phase detection autofocus, zoom optic 2X, dual LED (dual Tone), HDR, panorama. Camera frontala are o rezolutie de 5 megapixeli si poate filma la rezolutie 1080p. Camera principala in schimb are capacitatea de a filma la rezolutie 2160p cu 30 de cadre pe secunda. Avem practic acelasi setup ca si pe flagshipul Xiaomi Mi 6. Veti putea dezactiva sau activa functia „Shot on Mi A1 – Mi Dual Camera”

– Xiaomi Mi A1 suporta USB OTG?

Smartphone-ul Xiaomi Mi A1 ofera suport USB OTG pentru a conecta diverse surse de stocare cu portul sau USB Type C. Este nevoie totusi de un cablu USB OTG.

– Xiaomi Mi A1 are slot dedicat pentru carduri microSD care sa permita extinderea capacitatii de stocare a datelor?

Recent, Xiaomi a lansat in China Redmi Note 5A cu slot dedicat pentru carduri microSD. Cu toate acestea, Mi A1 are in continuare un slot SIM Hybrid in care utilizatorul poate adauga nano SIM + micro SIM sau nano SIM + Micro SD Card.

– Ce contine pachetul Xiaomi Mi A1?

Pe langa telefonul Xiaomi Mi A1, cutia (pachetul) in care vine terminalul include un alimentator de 10W, cablu USB, manual de instructiuni, certificat de garantie si o cheie de tip „ejector”. Din pacate, cutia (pachetul) Xiaomi Mi A1 Android One este privat de castile audio necesare

Xiaomi Mi A1 Android One Smartphone

– Ecranul telefonul beneficiaza de protectie?

Ecranul de 5.5 inch de pe Xiaomi Mi A1 vine imbracat in sticla curbata 2.5 D si are protectie Corning Gorilla Glass 3. Fara indoiala, Corning Gorilla Glass 3 nu este la fel de rezistent precum Corning Gorilla Glass 5 astfel ca probabil va fi nevoie sa achizitionati o folie de protectie Xiaomi.

– Xiaomi Mi A1 beneficiaza de suport NFC?

Din pacate, nu! Xiaomi Mi A1 Android One nu are suport NFC.

– Cat timp va primi Xiaomi Mi A1 suport Android update din partea Google?

La fel ca orice alt Android One smartphone, Xiaomi Mi A1 va beneficia de doi ani garantati pentru software update, ceea ce va include fara indoiala un update major pe Android precum si numeroase update-uri de securitate. Prin urmare, Xiaomi Mi A1 va beneficia de suport pentru update la Android P la anul.

– Ce sistem de operare aduce Xiaomi Mi A1 direct din cutie?

Smartphone-ul Xiaomi Mi A1 Android One ruleaza din cutie Android 7.1.2 cu versiunea pura Android UI. Xiaomi a confirmat deja ca smartphone-ul sau Android One va beneficia de update la Android 8.0 Oreo pana la finalul anului in curs.

– Suporta Xiaomi Mi A1 incarcare rapida?

Da, Xiaomi Mi A1 suporta incarcare rapida, dar trebuie mentionat un detaliu cat se poate de important: aceasta tehnologie este limitata pe Mi A1 la 5V/2A (10W).

– Este Mi A1 un terminal 4G VoLTE

Da, device-ul beneficiaza de suprot 4G VoLTE pe oricare dintre cele doua sim-uri ale sale.

– Ce senzori are Mi A1 in oferta sa?

Smartphone-ul vine cu senzori precum Accelerometru, Senzor de Lumina, Senzor de orientare (G-Sensor), Gyroscop, Senzor de Proximitate. Totodata, Mi A1 vine cu senzor infrarosu ceea ce inseamna ca utilizatorul poate controla diverse dispozitive electronice precum TV-ul sau Aerul Conditionat

– Suporta acest handset theme de la MIUI?

Tinand cont de faptul ca dispozitivul ruleaza un Android Pur, nu, Mi A1 nu va primi theme MIUI. Evident insa, veti putea customiza telefonul dupa bunul plac prin intermediul diverselor launchere disponibile pe piata.

– Are Mi A1 mufa de 3.5 milimetri pentru casti?

Spre deosebire de Xiaomi Mi 6, acest device are mufa pentru casti de 3.5 milimetri. Va reamintim insa ca in pachetul de baza al telefonului (cutia sa), device-ul nu are casti incluse.

PhoneRadar

Summary
Q&A » Xiaomi Mi A1 Android One Smartphone » tot ceea ce trebuie sa stii despre el!
Article Name
Q&A » Xiaomi Mi A1 Android One Smartphone » tot ceea ce trebuie sa stii despre el!
Description
Xiaomi Mi A1 Android One toate detaliile si raspunsurile potrivite pentru oricare dintre intrebarile dumneavoastra legate de acest telefon