Stiri

Profitul net al LG Electronics in al treilea trimestru din 2019 a scazut cu 30.45%

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

LG Electronics a raportat venituri de 15.7 trilioane de woni, adica aproximativ 13.15 miliarde de dolari, pentru cel de-al treilea trimestru al anului, incheiat pe 30 septembrie 2019.

Profitul LG Electronics a scazut in al treilea trimestru din 2019

Cifrele obtinute de LG Electronics presupun o crestere cu 1.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In schimb, pentru LG probleme se extind.

Conform datelor date publicitatii, profitul net al companiei a scazut cu 30.45% pana la 345.7 miliarde castigate. Scăderea profitului a fost cauzata în primul rând pierderilor trimestriale din zona comunicatiilor mobile, ba chiar si din zona electrocasnicelor, un segment unde LG Electronics statea excelent. E drept, pe acest sector, cifrele companiei sunt in continuare foarte bune, spre deosebire de cifrele din zona smartphone-urilor.

Sectorul de comunicatii mobile a raportat un venit trimestrial de 1.52 trilioane woni, aproximativ 1.27 miliarde de dolari, adica o scadere cu 5.59% QoQ si 24.7 % YoY din cauza reducerii pietei globale a smartphone-urilor si intarzierilor la upgrade-urile 5G pe piata nord-americana. Sectorul mobil de la LG a inregistrat o pierdere operationala de 161.2 miliarde de woni (aproximativ 135 de milioane de dolari) comparativ cu pierdere de 144.2 miliarde woni de anul trecut. Eficienta productiei si imbunatatirea costurilor a adus un usor plus companiei.

Pierderile au redus QoQ ca urmare a vanzarilor continue de produse 5G, dar si a imbunatatirii structurii costurilor prin mutarea instalatiilor de productie si scoaterea din functie a cheltuielilor de relocare unice, sustine compania LG Electronics. Se asteapta acum o concurenta severa in zona de preturi la produsele noi, in special in perioada de varf a sezonului, atunci cand solicitarile vor fi mult mai mari.

In acest trimestru, LG va extinde vanzarile de la noul produs premium cu ecran dual screen. De asemenea, se așteaptă ca rentabilitatea să îmbunătățească YoY din activitățile de îmbunătățire continuă a costurilor, precum relocarea site-urilor de producție, însă pierderile vor lărgi QoQ in zona cheltuielilor de marketing , acolo unde LG cauta sa sprijine lansarea de noi produse în trimestrul IV din 2019.

Apropos de LG, gasesti detalii pe blogul nostru despre noul LG W30 Pro, noul smartphone din seria „W” al companiei. Noul model a fost dezvaluit oficial presei in India, iar pe blog gasesti deja primele impresii despre el. Poate fi achizitionat prin intermediul Amazon si este cel mai nou membru al familiei „W-series” de la LG. Conform presei din Asia, device-ul costa aproximativ 750 de lei, la data redactarii acestui articol.

Etichete:

LG LG Electronics