Stiri

Procesorul MediaTek Dimensity 1000 Plus 5G a fost anuntat oficial. Detalii si specifcatii tehnice

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Cand e vorba de procesoare pentru telefoanele mobile de top, este clar ca cei de la Qualcomm par sa se fi asezat pe un fel de tron de pe care nu mai pot fi dati jos.

Majoritatea producatorilor care scot pe piata telefoane de tip flagship ”premium” folosesc procesoarele producatorului american, cel mai puternic din lume in acest moment. Exista si exceptia Huawei, care se bazeaza pe procesoare dezvoltate in house, de divizia HiSilicon.

După a lunga absenta pe piata, compania taiwaneza MediaTek vine acum, in sfarsit, cu un procesor pentru flagship-uri. Este vorba despre MediaTek Dimensity 1000 Plus, un chipset care se presupune ca ar urma sa rivalizeze cu Snapdragon 865 de la Qualcomm. MediaTek Dimensity 1000 Plus 5G va putea fi folosit de telefoanele care imbraca haina de flagship-uri si marele sau avantaj este ca ar oferi un potential de top la nivel de performanta, dar la un pret mai accesibil decat Qualcomm. Este asa sau nu, ramane de vazut.

Specificatii tehnice si pareri despre procesorul MediaTek Dimensity 1000 Plus 5G

MediaTek Dimensity 1000 Plus 5G este primul proces-pilot al companiei taiwaniene în ultimii aproximativ doi ani, si este un procesor care ambalează cele mai noi și mai mari nuclee din istoria companiei, precum si un chipset 5G integrat.

MediaTek se pare ca urmeaza traseul Qualcomm care a venit pe piata cu Snapdragon 855 Plus, o varianta de upgrade la Snapdragon 855. Principala diferență între noul cip și cel vechi pare să fie adăugarea suportului de actualizare la 144Hz. Prin comparație, Dimensity 1000 acceptă 120Hz la rezoluție FHD + sau 90Hz la QHD +. Noul cip oferă, de asemenea, tehnologia UltraSave a MediaTek pentru o conectivitate 5G mai eficientă din punct de vedere al puterii.

Asadar, MediaTek a anunțat lansarea celui mai recent chipset-pilot, cunoscut sub numele de Dimensity 1000 Plus 5G . Compania a dezvăluit că în curând vor fi disponibile pe piață mai multe dispozitive bazate pe cel mai recent chipset al sau. Totodata, compania susține că cel mai recent chipset MediaTek Dimensity 1000 Plus 5G este cel mai avansat SoC integrat în 5G din lume. Chipset-ul este dotat cu Carrier Aggregation, SIM dublu, 5G, viteze super rapide in 5G și tehnologii de economisire a energiei UltraTave 5G MediaTek care ajustează configurația modemului și frecvența de operare în funcție de condițiile rețelei. Chipset-ul acceptă, de asemenea, cea mai mare rată de actualizare a ecranului de 144Hz, asa cum va explicam si mai sus. Chipset-ul este livrat cu nuclee octa bazate pe ARM Cortex-A77, la 2.6GHz, iar nucleele ARM Cortex-A55, la 2.0GHz. Dispune de placa video Mali-G77 MC9 GPU pentru performanțe grafice.

Dimensity 1000 Plus 5G vine cu HyperEngine 2.0, despre care producatorul susține că optimizează smartphone-ul pentru o experiență de joc lină și imersivă. De asemenea, dispune de Resource Management Engine pentru a asigura performanța constantă a jocului cu un consum minim de energie. Este livrat cu un motor de rețea actualizat, care permite concurența apelurilor și a datelor. În plus, are un comutator inteligent între rețelele 5G și 4G, bazate pe nevoile aplicației.

Chipset-ul vine, de asemenea, cu cele mai noi tehnologii MiraVision, care sunt concepute pentru a îmbunătăți calitatea imaginii cadru. Utilizează APU 3.0 și MiraVision Picture Quality Engine pentru a ajusta contrastul cadrului, claritatea și nivelul de culoare, pentru a îmbunătăți calitatea imaginii videoclipurilor și fluxurilor 4K în timp real. Compania susține că MiraVision Picture Quality Engine oferă o ajustare a cadrelor cu granulație fină, în timp real, pentru a oferi o calitate mai bună a imaginii decât standardul HDR10 +. De asemenea, motorul îmbunătățește videoclipurile și fluxurile SDR la calitatea HDR.

Se anunta noul MediaTek Dimensity 1000 Plus 5G un concurent serios pentru Snapdragon 865? Ramane de vazut. Momentan, MediaTek face clar un pas inainte si isi anunta revenirea in segmentul premium, acolo unde se resimte lipsa unei concurente reale pentru Qualcomm si procesoarele sale Snapdragon.

Summary
Aggregate Rating
4 based on 1 votes
Brand Name
MediaTek
Product Name
MediaTek Dimensity 1000 Plus