Reviews

Moto E7 Plus specificatii tehnice si impresii. Așa arată noul smartphone Motorola

Home  »  Reviews

catmobile

acum 3 ani

Compania Motorola a anunțat oficial modelul Moto E7 Plus, device cu ecran Max Vision și o super baterie de 5.000 de miliamperi. Noul smartphone ruleaza din fabrica Android 10 și face parte din line-up-ul ”E-Series” al companiei. Din primele informatii, Moto E7 Plus poate fi achizitionat pe culorile albastru (Misty Blue) și portocaliu (Twilight Orange).


Cat costa Moto E7 Plus?

Presa din India, țara unde Moto E7 Plus a fost prezentat deja oficial, anunță că smartphone-ul costa 9.499 de rupii indiene. Asta s-ar traduce printr-o sumă echivalentă cu 530 de lei, la care adauagam taxele vamale daca nu mai vreti sa asteptati pana cand telefonul va ajunge oficial si in tara noastra. Telefonul va fi disponibil pana atunci, in mod sigur, pe platforma Flipkart.com.

Daca iti doresti un telefon care sa aiba mai multa calitate, la eMag ai posibilitatea sa cumperi acum un device excelent ca raport calitate pret de la Huawei. Pe eMag, acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.


Specificatii tehnice si impresii Moto E7 Plus

In ceea ce priveste specificatiile tehnice, noul Moto E7 Plus are cateva capitole la care corespunde intr-adevar asteptarilor. Sunt si puncte in plus, dar si puncte in minus, la care producatorul ar fi putut sa mai lucreze.

Moto E7 Plus se bazeaza pe un ecran de 6.7-inch cu tehnologie LCD MaxVision. Avem un aspect 20:9 si rezolutie HD Plus, adica 1600 x 720 pixeli. Decupajul acestui telefon este de tip waterdrop (picatura de apa), iar marginile sale par destul de vizibile. In special ”barbia” telefonului, ale carei dimensiuni sunt ceva mai groase.

Sub capota sa, Moto E7 Plus ascunde un procesor entry level. Sigur, asta nu este mereu o veste buna, dar avem si o veste bunuta pentru voi. Chipsetul este un model Snapdragon 460 nm care iti poate asigura un nivel de performanta optim, precum si o eficienta autentica in ceea ce priveste randamentul general al device-ului. Nu este cel mai bun chipset pe care l-ai putea avea intr-un telefon modern, dar daca te raportezi la pretul device-ului, ei bine atunci la acesti bani, eu personal as prefera oricand o experienta Qualcomm / Snapdragon. Motivele le-am explicat intr-un articol ceva mai amplu pe care il gasesti inca pe blog.catmobile.ro.

Pe langa procesorul de la Qualcomm, Moto E7 Plus vine cu o memorie RAM de 4GB, ceea ce nu mi se pare putin lucru pentru un smartphone care depaseste cu putin suma de 500 de lei. Capacitatea nativa de stocare a datelor este de 64 GB, insa din fericire, ea poate fi extinsa pana la 256GB cu ajutorul unui slot dedicat pentru carduri de memorie microSD.

La nivel foto, Moto E7 Plus este echipat cu un setup dual pe spate, care ascunde o combinatie de 48 de megapixeli pe senzorul principal cu apertura f/1.7 și un al doilea senzor de 2 megapixeli cu aperura f/2.4. Asa cum anticipezi, greul cade pe senzorul principal in ceea ce priveste randamentul camerei, cel de-al doilea senzor fiind unul de adancime. Una peste alta, cred eu ca Moto E7 Plus nu te va dezamagi la acest capitol. Sigur insa, nu trebuie sa ai asteptari prea mari, iar daca ai un cont de Instagram unde primesti mii de like-uri de la cei cateva zeci de mii de followers ai tai, cu siguranta nu te vei opri la un device entry level precum Moto E7 Plus. Si pentru ca am vorbit de Instagram si followers, hai sa vedem și ce poate la nivel selfie acest terminal. Shooter-ul sau pentru selfie-uri si sesiuni de video calling are doar 8 megapixeli si o apertura f/2.2. Acest senzor este incorporat in decupajul device-ului.

Asa cum iti spuneam inca de la inceput, Moto E7 Plus are o baterie de 5.000 de miliamperi la bord, una care se transforma intr-unul dintre avantajele principale ale device-ului. Aceasta baterie iti va asigura o autonomie pe cinste si beneficiaza in plus de incarcare rapida la 10 W. Ce e drept, incarcarea ei (si aici vorbim despre un minus important in viziunea mea) se face doar prin intermediului unui port microUSB. Am fi preferat USB Type C si pentru un entry level care se respecta, dar va trebui sa mai asteptam asta de la Motorola. Pe partea de conectivitate, Moto E7 Plus nu sta rau. Iti asigura suport 4G, bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS si altele. Dincolo de portul microUSB despre care ti-am scris mai sus, trebuie sa-ti spun ca Moto E7 Plus are si mufa audio de 3.5 mm pentru casti.

Noul Moto E7 Plus cantareste nu mai putin de 200 de grame, semn ca nu vorbim despre un telefon deloc usor. Mai mult, grosimea sa este de 9.2 mm, iar latimea ajunge la 75.7 milimetri. Deci, la capitolul design, Motorola nu a facut o treaba grozava. Din fericire insa, as spune ca recupereaza cat de cat teren in lista de specificatii tehnice a acestui dispozitiv. Acesta este noul Moto E7 Plus. Tie ce parere iti lasa?