Reviews

Pareri despre telefonul iQOO U1. Device-ul a fost anuntat oficial. Pret si specificatii tehnice

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Parte a gigantului BBK Electronics, care mai are sub tutela branduri ca Realme, Oppo, Vivo sau OnePlus, iQOO incepe sa conteze din ce in ce mai mult pe piata smartphone-urilor. Recent, compania a anuntat un nou telefon, care se anunta, din nou, unul foarte interesant. Aici ai detalii si pareri despre telefonul iQOO U1.

Detalii si pareri despre telefonul iQOO U1

Pret iQOO U1 in Romania
Conform presei din Asia, noul model iQOO U1 costa aproximativ 1.198 de yuani pentru varianta sa cea mai accesibila, adica cea de 6GB RAM si 64GB pentru stocarea de date. Acest pret este echivalentul a putin peste 700 de lei.

Vrei o varianta chiar si mai buna? Trebuie sa platesti putin mai mult pentru iQOO U1 cu 6GB RAM si 128GB stocare de date. Aceasta versiune costa putin peste 800 de lei.

Dar IQOO s-a gandit la toate. Avem si o varianta premium daca ii putem spune asa, cea mai scumpa dintre toate versiunile. Noul iQOO U1 cu 8GB dedicati memoriei RAM si cu 128 GB pentru stocarea de date costa peste 900 de lei, cu taxele de rigoare incluse. Nu este o suma atat de mare, dar vom vedea in cele ce urmeaza daca merita sa o platesti. De precizat ca noul model iQOO U1 poate fi achizitionat pe culorile Secret Black, Start Blue si Sunny Forest White, adica negru, albastru si alb, in diferite nuante de culoare.

Display
Modelul iQOO U1 are un display cu rezolutie Full HD Plus la bord. Este vorba despre un ecran cu diagonala de 6.53 inch si rezolutie 2340 x 1080 pixeli. Ecranul are un aspect 19.5:9 si acopera o suprafata de 90.72% conform producatorului. Din imaginile prezentate de iQOO, modelul U1 are un mic decupaj in partea din stanga sus. Marginile sale sunt foarte subtiri, doar „barbia” telefonului avand o grosime ceva mai mare. Una peste alta un aspect modern si atractiv, care te poate convinge ca iQOO U1 este ceea ce trebuie.

Configuratie
La bordul acestui telefon se afla procesorul Qualcomm Snapdragon 720G. Este vorba despre un chipset din zona mid-range, care este cuplat cu placa video Adreno 618 GPU, dar si cu o memorie RAM de 8GB. Capacitatea nativa de stocare a datelor ajunge pana la 128GB. Se pare ca modelul iQOO U1 nu are slot dedicat pentru carduri de memorie, sau cel putin, aceasta optiune nu a fost inca oficial confirmata.

Dotari foto
In sectorul foto, iQOO U1 este bine echipat. Pe partea din spate avem un sistem triple camera, in care impresioneaza senzorul principal de 48 de megapixeli, cu apertura f/1.79.

Al doilea si al treilea senzor au cate doi megapixeli si sunt senzori de adancime sau macro lentile. Apertura lor ajunge la f/2.4.

In ceea ce priveste selfie-urile si sesiunile de videocalling, device-ul se bazeaza pe cei 8 megapixeli ai camerei frontale, integrata in gaura despre care vorbeam mai sus, si plasata in partea din stanga sus. Apertura este f/2.0.

Primele informatii de la specialistii din China sunt interesante. Este de asteptat ca telefonul sa realizeze cadre bune, chiar foarte bune daca este ajutat de lumina. In schimb, in conditii de iluminat scazut, capacitatea camerelor foto scade.

Baterie si autonomie. Alte optiuni
Modelul iQOO U1 se bazeaza pe o baterie de 4.500 de miliamperi, echipata cu tehnologie de incarcare rapida la 18W. Device-ul ruleaza Android 10 din fabrica si are la nivel de conectivitate optiuni importante precum WiFi, 4G VoLTE, bluetooth 5.1, GLONASS, GPS, mufa audio pentru casti, dual-sim si port microUSB. Telefonul are 190 de grame greutate si 8.46 milimetri grosime.

Verdict
iQOO U1 este un telefon din zona mid-range, destul de interesant. Are un procesor bun si o baterie destul de mare, aspectul este modern, iar bateria si autonomia par sa fie in regula. Varianta cea mai accesibila costa putin peste 700 de lei, dar tinand cont ca brandul ramane unul necunoscut, iQOO va avea din pacate, de pierdut la acest capitol.

Credem noi ca producatorul putea insista putin la anumite capitole si poate ca ar fi fost cazul unor mici compromisuri, in speranta ca numele iQOO va deveni si mai cunoscut. U1 nu este deloc un telefon rau pentru zona in care va fi integrat. Nu stim daca va ajunge in Europa, dar cu siguranta, producatorul cauta sa-si extinda zonele de raspandire. iQOO U1 are cateva bile albe, dar la cei minim 700 de lei solicitati pentru el, credem noi ca vei gasi si alte optiuni (de brand chiar) mai bune.

Daca nu esti interesat de brand iti propun modelul de Telefon CUBOT X20 PRO, 4G, Helio P60, 6.3″, 6+128GB, Dual-SIM. Albastru. Costa 799 de lei la eMag, la o super reducere de peste 50%. Ai procesor Helio P60 la bord cu viteza de 2.0 Ghz, un design super atractiv, acelasi tip de ecran, 6GB RAM la bord si 128 GB pentru stocarea de date, plus slot microSD pentru carduri de memorie.

Daca mizezi pe brand, poti incerca modelul de Telefon mobil Xiaomi Redmi Note 8 Pro, Dual SIM, 64GB, 6GB RAM, 4G, Pearl White. Te costa aproape 1000 de lei (deci putin mai mult), dar vine cu noul procesor Helio G90T, cu 6GB RAM si cu 64 GB dedicati stocarii de date, plus o super baterie de 4.500 de miliamperi.

iQOO U1, repet, nu este deloc un telefon rau. In plus are si procesor de la Qualcomm la bord, dar cred ca poti achizitiona terminale mai bune. De asemenea ai o alternativa si de la Huawei! Acum ai Telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Crush Green la numai 1099 lei.