Reviews

Pareri despre LG Velvet 5G – Specificatii tehnice, detalii oficiale, pret in Romania

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

Pareri despre LG Velvet 5G – smartphone-ul a fost lansat oficial in Romania. Este vorba despre un device din zona mid-range, cu cateva specificatii foarte atractive, dar si un pret pe masura.

Noul model al companiei LG costa 3.149 de lei pe site-ul eMag. Poti achizitionat acest telefon mobil LG Velvet, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 5G, Aurora Gray chiar si in rate, iar daca il comanzi il poti ridica personaj din easybox. Cateva dintre detaliile prin care se face remarcat sunt diagonala mare a ecranului, faptului ca display-ul este de tip OLED, beneficiaza de incarcare wireless, are un design modern si realmente atractiv plus o configuratie interesanta, complexa si mai mult decat atractiva. Totul despre LG Velvet 5G, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice si pareri LG Velvet 5G

In materie de design, LG a gandit un telefon care poseda un look modern si atractiv. Ecranul masiv, dotat cu margini subtiri si decupaj de tip notch, atrage atentia prin detaliile de calitate care ii asigura un impac vizual puternic asupra utilizatorului.

Daca partea din fata este acoperita de sticla de buna calitate, interesant este ca si pe spate, LG Velvet 5G are tot sticla, ceea ce-i permite device-ului sa beneficieze de wireless charging. Pe margini, modelul are rama metalica, una care contribuie din plin la factorul eleganta de pe acest dispozitiv.

Totodata, dincolo de design-ul care poate fi considerat fara doar si poate unul atractiv, LG Velvet 5G vine si cu doua certificari importante, care confirma statutul de telefon puternic, atragator si durabil. Astfel, producatorul a apelat la tehnologii protective de ultima generatie, iar certificarea IP68, care ii confera durabilitate la contactul cu apa si praful serveste drept marturie. Mai mult, LG Velvet 5G are si certificare MIL-STD-810F, una care ii asigura acestui model durabilitate in conditii de frig, caldura excesiva, umiditate, vibratii puternice si chiar socuri. Este inca un capitol la care LG si-a facut bine treaba, reusind sa-i confere modelului Velvet 5G, calitate.

Si nu doar in materie de design, LG Velvet 5G sta foarte bine. Capitolul conectivitate a fost de asemenea bine acoperit de catre producator, care a impus in configuratia device-ului optiuni importante. LG Velvet 5G este lipsit de slot dual SIM, dar are conectivitate 5G si 4G LTE, vine cu NFC, port USB de tip C (v3.1), barometru, bluetooth v5.1, slot microSD, mufa audio de 3.5 mm pentru casti, Miracast si nu in ultimul rand, tehnologie de deblocare faciala. Un complex de optiuni care ridica nivelul device-ului ancorandu-l in modernitate.

Unul dintre punctele foarte atractive de pe LG Velvet 5G este ecranul OLED, cu rata de refresh de 60Hz. LG s-a zgarcit putin la acest capitol, daca pot spune asa, in conditiile in care pretul telefonului nu este nicidecum unul mic. In ciuda specificatiilor bune ale OLED-ului ales de LG, parca am fi preferat o rata de refresh mai mare. Panoul OLED are 6.8-inch in diagonala si o rezolutie 2460 x 1080 pixeli, adica un fel de Full HD Plus. Formatul 20.5:9 ajuta device-ul la foarte multe capitole, inclusiv la nivel de manevrabilitate. Avem un raport ecran/corp de aproape 90% si tehnologii interesante si importante precum Always On Display si, mai ales, HDR10 Plus. Per total, calitate premium, dar si un pret care nu este accesibil oricui, ceea ce va face probabil diferenta in raport cu concurenta.

Device-ul ruleaza Android 10 din fabrica, iar sub capota sa se afla un procesor de la Qualcomm, despre care am tot vorbit pe blogul nostru. Snapdragon 765G, procesorul care devine o prezenta constanta pe telefoanele mid-range foarte puternice, a fost ales de LG pentru a conduce pe drumul cel mai scurt catre performanta modelul Velvet 5G. Este un procesor de top pentru zona mid-range si genul de chipset care iti asigura cam tot ceea ce ai nevoie. El este cuplat cu 128GB pentru stocarea de date (UFS 2.1) si cu 6GB RAM (LPDDR4X).

Pe partea foto, LG Velvet 5G este echipat cu o camera selfie de 16 megapixeli, in timp ce zona din spate este acoperita de trei senzori de imagine importanti. Telefonul poate filma 4K cu 30 de cadre pe secunda si se bazeaza foarte mult pe senzorul de imagine principal de 48 de megapixeli, cu apertura f/1.8. Ceilalti doi senzori au 8 megapixeli (ultra-wide 120 de grade, apertura f/2.2) respectiv 5 megapixeli (apertura f/2.4, Bokeh). Avem stabilizare video si tehnologie PDAF la bord. Per total, eforturile LG de a asigura acestui device o calitate optima pe partea foto par sa dea roade. Randamentul telefonului va fi probabil unul bun, dar in anumite conditii, atunci cand vine vorba de capturi foto si instantanee.

Foarte interesant la LG Velvet 5G este faptul ca device-ul vine cu boxe stereo, ceea ce ne bucura. Una este pozitionata deasupra ecranului si una in marginea metalica de joc. In plus, tehnologia wireless charging il face cumva mai atractiv. Este unul dintre primele telefoane (daca nu cumva chiar primul) din zona midr-ange care vine cu tehnologie de incarcare fara fir, ceea ce poate fi considerata o adevarata lovitura din partea producatorului. Macar la nivel de imagine, pentru ca nu stim deocamdata cat de bine functioneaza aceasta tehnologie si in ce conditii. Va putem confirma insa ca ea are putere de 9W.

Autonomia device-ului LG Velvet 5G este asigurata de o baterie de 4.300 de miliamperi. Avem tehnologie fast charging cu putere de 25W. Cel mai probabil, device-ul se va incarca la 100% in mai putin de o ora, ceea ce fara indoiala, este un lucru bun. Ramane de vazut cat de mult poate ajuta aceasta baterie pe partea de autonomie un device puternic, cu ecran mare. Sa nu uitam: scannerul de amprente al dispozitivului este incorporat in ecran, inca un detaliu de calitate si modernitate.

Pareri LG Velvet 5G la prima vedere. Concluzie personala

Daca este sa conchidem cumva, putem garanta, fara urme de dubii, ca LG Velvet 5G este un device mid-range foarte puternic. Echipat cu tehnologii si specificatii moderne, acest model este fara doar si poate o reusita.

Din pacate, pretul cu care este vandut in Romania (si nu numai) atrage prea mult atentia si, in ciuda specificatiilor sale puternice, device-ul este depasit de alte telefoane, unele dintre ele chiar high-end. Prin comparatie cu ceea ce ofera Xiaomi sau Huawei, LG se incurca din nou in detalii si va avea probleme sa vanda acest dispozitiv (altfel, unul foarte ok) la acest pret. In opinia noastra, un pret de 2.500 de lei ar fi fost mult mai corect, iar daca aveti ocazia sa cumparati device-ul la acesti bani, sau chiar mai putini, atunci merita. Altfel, LG Velvet 5G desi este un mid-range spectaculos, care arata bine si are un super procesor la bord, credem noi ca este prea scump in momentul de fata. Voi ce credeti?

Etichete:

LG Velvet 5G