Stiri

Surpriza pe piata indiana: OnePlus este liderul celui de-al doilea trimestru al anului pentru zona premium

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Marii producatori acorda o importanta deosebita pietei indiene, acolo unde foarte multi dintre ei se bat pentru suprematie.

E normal sa o faca, pentru ca vorbim de o tara care are o populatie de peste 1.3 miliarde de locuitori si al carei produs intern brut (PIB) ajunge la 1.979 de dolari pe cap de locuitori.

Intr-un clasament condus in prezent de piata smartphone din China, India castiga din ce in ce mai mult teren in lupta pentru pozitia secunda, ocupata, la mica distanta in acest moment de Statele Unite.

Fara indoiala ati remarcat interesul deosebit pe care il acorda marile companii producatoare din Asia acestei piete. Recent, chiar si gigantul nord-american, Apple Inc a decis sa-si suplimenteze fondurile pentru aceasta zona, dupa ce vanzarile sale pe piata smartphone din India au crescut neasteptat, dar nu si suficient. Mai mult decat atat, Xiaomi, unul dintre cei mai mari producatori chinezi si-a deschis recent a doua mare fabrica din India, acolo unde vizeaza sa produca in cel mai rapid ritm posibil din lume, terminale de top pe banda rulanta. Samsung Electronics nu-si poate crea strategia de viitor pentru urmatorii ani alegand sa ignore aceeasi piata. Gigantul sud-coreean si-a anuntat recent planurile de extindere a cercetarilor pe aceasta piata.

OnePlus este liderul celui de-al doilea trimestru al anului pentru zona premium

Surpriza vine insa de la OnePlus, care nu a facut nimic deosebit pentru a accede pe aceasta piata. Doar ca telefoanele produse de aceasta companie au un raport calitate pret bun si foarte apreciat de catre indiene. Vestea momentului o dau cei de la Counterpoint care anunta ca pe sectorul premium, in al doilea trimestru al anului, suprematia nu o detin nici Samsung, nici Huawei, nici Apple si nici Xiaomi. OnePlus are prima pozitie in market share pe acest trimestru, fiind urmata de Samsung si Apple.

Daca in primul trimestru lucrurile stateau altfel (Samsung si Apple pe primele doua pozitii), al doilea trimestru al anului a adus noul model OnePlus 8, care se vinde deja foarte bine in India. Acest smartphone nou, despre care am scris si noi pe site-ul nostru, a propulsat compania OnePlus pe prima treapta a acestei piete.

OnePlus 8 este telefonul preimum care se vinde cel mai bine in India in acest moment, cu o cota de piata de 19%. Cei de la Vivo, si al lor Vivo V19, ocupa pozitia a doua cu un procent de 15% din cotatia market share. Samsung si Apple vin pe urmatoarele locuri. Apple iPhone 11 are o cota de piata de 7% in India in acest moment.

Compania Samsung nu are un succes pe care il astepta cumva in zona India. Seria sa Galaxy S20 se bucura de un succes moderat, in timp ce Galaxy A71 este cel mai popular terminal al producatorului pe piata din India. Nou lansat pe piata, modelul celor de la Apple, iPhone SE 2020 este cel mai popular al producatorului nord-american in India.

Intr-o declaratie de presa, managerul general al companiei OnePlus pentru zona India, Vikash Agarwal a declarat: „Acest an este unul al noilor inceputuri pentur compania noastra. Este un an care ne-a obligat sa ne concentram pe cele mai bune si mai practice solutii tehnologice pentru comunitatea noastra. Ca brand, suntem recunoscatori populatiie indiene pentru increderea pe care au depus-o in noi si pentru felul in care ne-au rasplatit eforturile. Vom continua sa dam nastere unor proiecte speciale, pentru a putea aduce la cel mai inalt nivel experienta utilizatorilor din comunitatea noastra si nu numai” a explicat acesta.

Nu uita: Acum, in Romania, ai telefon mobil OnePlus 8, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 5G, Onyx Black la numai 3.700 lei.

Citește un review OnePlus 8 pe blog CatMobile in care afli mai multe detalii despre acest device. De asemenea ti-am pregatit si 5 motive pentru care seria OnePlus 8 este un best buy pe piață