Compania OnePlus a lansat oficial pe piata noul device OnePlus 5T, succesorul din 2017 al modelului OnePlus 5. Evident, cu totii ne asteptam la un upgrade considerabil, insa la nivel intern, diferentele sunt aproape insesizabile. E drept, OnePlus a adus si cateva detalii superioare pe noul model din acest final de an, insa vom incerca sa stabilim care sunt diferentele dintre cele doua telefoane in cele ce urmaza.
OnePlus 5T vs OnePlus 5 introducere
La doar cateva luni de la lansarea oficiala a modelului OnePlus 5, producatorul chinez a adus pe piata versiunea de upgrade a acestuia: OnePlus 5T. Asa s-a nascut discutia OnePlus 5T vs OnePlus 5 si asa s-a creat curiozitatea din jurul celor doua telefoane din 2017 ale companiei. Foarte probabil, OnePlus 5 a fost cel mai bun telefon pe care producatorul l-a lansat in istoria sa. Atat din punct de vedere al specificatiilor cat si si din punctul de vedere al impactului, modelul lansat in urma cu cateva luni a fost o mare reusita pentru producator.
Noul flagship, OnePlus 5T reprezinta in mod firesc, o versiune de upgrade, care in cele din urma a fost lansata pe piata, desi la un moment dat se credea ca OnePlus va renunta la aceasta idee, urmand a arunca direct, la inceputul lui 2018, modelul OnePlus 6. Ce aduce nou succesorul lui OnePlus 5? Cu siguranta foarte multe dintre noutati le-ati aflat in OnePlus 5T review, articol redactat imediat dupa lansarea oficiala a device-ului. Dar, se cuvine sa analizam mai atent diferentele dintre cele doua dispozitive si-o vom face in cele ce urmeaza.
OnePlus 5T vs OnePlus 5 video comparison
Cei de la FoneArena au realizat deja un video comparativ intre cele doua device-uri, clip pe care va invitam sa-l urmariti mai jos:
OnePlus 5T vs OnePlus 5 diferente intre cele doua device-uri
Fara doar si poate, producatorul face trimitere directa la diferentele dintre cele doua produse accentuan dimensiunile display-ului, care acum sunt mult mai mari. OnePlus 5T este primul telefon din portofoliul companiei care are ecran in format 18:9, cu diagonala de 6.01 -inch si o rezolutie superioara, Full HD+.
Asadar, pe noul 5T, compania a trecut la o rezolutie superioara, renuntand la batranul Full HD cu care eram obisnuiti. Raportul ecran-corp este acum de 80.5%, ceea ce inseamna ca marginile telefonului sunt acum aproape inexistente. Modelul 5T beneficiaza de tehnologia Intelligent Pixel, care a fost pentru prima data implementata pe OnePlus 3T. Tehnologia este explicata destul de simplu: ea uneste patru pixeli intr-unul singur, reducand zgomotul in zonele cu intensitate de lumina scauzta si producand o claritate mult mai mare.
Selfie-shooter-ul ramane neschimbat, intrucat OnePlus a pastrat camera de 16 megapixeli de la Sony (IMX371) si apertura F/2.0. In schimb, pe 5T avem acum recunoastere faciala. Este un avantaj pe care producatorul il ofera si pe care il putem considera o diferenta in duelul de la distanta OnePlus 5T vs OnePlus 5. Aceasta tehnologie deblocheaza facial ecranul in 0.4 secunde, dar parca e de preferat tehnologia de deblocare prin senzor de amprente care este mult mai rapida (0.2 secunde), asa ca nu stiu cat de avantajoasa ar fi specificatia per total.
Noul flagship nu are butonul Home si nici senzorul de amprente, care in cazul acestui model a fost mutat pe partea din spate. De remarcat ca desi are un ecran mai mic si o rezolutie mai mica, OnePlus 5 ofera aceeasi densitate a pixelilor ca si modelul lansat zilele trecute: 401 pixeli per inch.
O modificare importanta distingem si la sectorul camera foto principala. Modulul de pe 5T asigura o performanta superioara in lumina slaba, iar telefonul are acum acelasi senzor principal (Sony IMX 398 de 16 megapixeli) dar un al doilea senzor de 20 de megapixeli cu apertura F1.7. Acesta foloseste un senzor Sony IMX376K, teoretic superior senzorului Sony IMX 350 de pe OnePlus 5.
Pe ambele telefoane butoanele de volum si power, slotul SIM, portul USB Type C si difuzoarele sunt plasate identic, insa dimensiunile noului flagship sunt diferite. Avem acum un telefon care masoara 156.1 milimetri inaltime, 75 milimetri latime si 7.3 milimetri grosime. Pe terminalul lansat acum 5 luni aveam urmatoarele dimensiuni: 154.2 milimetri inaltime, 74.1 milimetri latime si 7.25 milimetri grosime.
Similitudinile sunt parca mai evidente decat diferentele in cazul celor doua terminale. OnePlus 5T vs OnePlus 5 este un duel care se inchide cand vine vorba despre platforma (Snapdragon 835 octa core), sistem de operare (Android 7.1.1 Nougat cu Oxygen OS), memorie RAM (versiuni de 6 si 8 GB) si capacitate de stocare (versiuni de 64 si 128 GB) care sunt identice. Nici bateria nu a primit modificari importante si foarte usor de anticipat era faptul ca producatorul nu va renunta la tehnologia Dash Charge pentru a trece la Wireless Charging. Asa ca nici pe noul flagship nu vom beneficia de acest pas, OnePlus considerand ca Dash Charge isi face foarte bine treaba.
Preturile sunt de asemenea pe acelasi calapod, noul 5T urmand a costa aproximativ 2000 de lei pentru versiunea de 6GB si putin peste 2200-2300 de lei pentru versiunea de 8 GB RAM.
OnePlus 5T vs OnePlus 5: concluzie
Noul model 5T ofera cam aceleasi specificatii ca si modelul de acum 5 luni, dar face trecerea la formatul 18:9 pe un display mai mare cu rezolutie mai buna. Pe 5T avem senzorul de amprente pozitionat acum pe spate, dar si un interesant update in ceea ce priveste modalitatea de deblocare a device-ului care acum se bazeaza si pe recunoastere faciala. Usoare modificari detectam si la nivelul de performanta al camerelor telefonului, insa hardware-ul si software-ul sunt identice. OnePlus 5T asa cum enormal are dimensiuni diferite.
Tinand cont de faptul ca ambele telefoane au acelasi pret per versiune, cel mai probabil, daca ar fi sa alegem intre ele, am opta pentru OnePlus 5T doar in cazul in care am dori un display mai mare si un design parca ceva mai atractiv.