Stiri

Huawei Nova 5i listat online. Ce specificatii are si cum arata noul device

Home  »  Stiri

catmobile

acum 5 ani

Huawei intampina probleme serioase pe piata din Statele Unite, dupa ce dministratia Donald Trump a luat decizia de a interzice activitatea companiei Huawei pe teritoriul SUA. Presedintele american a decis sa interzica tuturor companiilor americane sa mai foloseasca un echipament tehnologic de la alte companii care reprezinta un risc potential pentru securitatea nationala a Statele Unite.

Device-ul va purta denumirea de Huawei P20 Lite 2019 in afara Chinei

Asta nu inseamna ca Huawei se opreste aici din activitatea sa. Compania continua sa scoata terminale pe banda rulanta, iar recent au aparut informatii despre Huawei Maimang 8, un device care va fi oficial in scurt timp. Acum, in site-ul GeekBench au aparut primele detalii si despre Huawei Nova 5i, un alt device mid-range pe care compania il va lansa in curand. Este vorba despre un model care in afara Chinei va fi cunoscut sub denumirea de Huawei P20 Lite 2019, scrie Gizmochina.

Specificatii tehnice Huawei Nova 5i

Noul Huawei Nova 5i este un telefon din zona mid-range, pe care compania Huawei il integreaza in seria Nova. In urma cu putin timp, modelul fusese listat cu o versiune de 4GB RAM la bord, dar in ultimele ore, site-ul GeekBench arata ca Huawei Nova 5i va avea si o versiune de 6GB RAM la bord!

Aceasta versiune are numarul de model HUAWEI GLK-LX2 si ruleaza din fabrica Android 9.0 Pie. La bordul sau se afla un un procesor din zona mid-range, un octa-core care atinge o viteza maxima de 1.71 Ghz. Acest procesor a obtinut un punctaj de 1516 puncte in testele single core si de 5193 de puncte in testele multicore.

Prima varianta de Huawei Nova 5i fusese descoperita tot in GeekBench si are numarul de model HUAWEI GLK -LX3. Acea varianta avea la bord un chipset Kirin 710 SoC de la Huawei, cu aceeasi viteza de 1.71 Ghz.

Noul chipset Kirin 710 este primul procesor Huawei construit pe un proces tehnologic de 12 nanometri. Marimea mai mica, inseamna ca acesta aduce imbunatatiri vizibile in ceea ce priveste eficienta, puterea de consum si performanta, prin comparatie cu modelul de anul trecut, Kirin 659, un procesor construit pe un proces tehnologic de 16 nanometri.

In termeni de performanta, evolutia procesorului Huawei Kirion 710 este cu 75% mai buna in testele single-core, decat evolutia procesorului Kirin 659, in timp ce in testele multi core, procentul este de 68%, performanta superioara. O demonstratie solida a faptului ca Huawei a imbunatatit vizibil chipsetul sau mid-range.

Noul Kirin 710 „ascunde” patru nuclee Cortex A73, tactate la viteza de 2.2 Ghz si alte patru nuclee Cortex A53, tactate la viteza de 1.7 Ghz.

Site-ul TENAA dezvaluie printre altele si alte specificatii pe care le va avea Huawei Nova 5i. Astfel, device-ul se va baza pe un ecran de 6.4-inch in diagonala, cu rezolutie Full HD+ adica 2310 x 1080 pixeli. Capacitatea nativa de stocare a datelor ar putea fi de 128GB.

Telefonul va avea un sistem quad-camera la bord, cu trei senzori de imagine pe spate, de 24 megapixlei, 8 megapixeli, respectiv 2 megapixeli. Partea din fata a terminalului va fi acoperita de o camera de 24 e megapixeli, foarte utila pentru selfie-uri si videocalling. Bateria noului device ajunge la 3.900 de miliamperi, iar interfata care troneaza deasupra sistemului de operare Android Pie este EMUI 9.0, o interfata dezvoltata de catre cei de la Huawei.

Huawei Nova 5i are 178 de grame si o grosime de 8.3 milimetri. Device-ul urmeaza sa fie disponibil pe culorile rosu, negru si albastru.

Huawei Nova 5i a fost deja certificat de agentiile US FCC si NCC in Taiwan. Cel mai probabil va avea un pret destul de accesibil atat in Asia, cat si in afara Chinei. Este de urmarit chiar cum va proceda Huawei in ceea ce priveste preturile, cunoscute fiind problemele companiei din ultima vreme. Specialistii se asteapta la o diminuare a preturilor chiar si in zona telefoanelor mai putin spectaculoase.

Fara Facebook pre-instalat pe telefoanele companiei din acest an

Foarte probabil, asa cum anunta presa din China, telefoanele Huawei nu vor mai avea instalatia Facebook pre-instalata. Asta ca urmare a intentiei retelei conduse de Mark Zuckerberg de a evita un conflict cu Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii. Desigur, utilizatorii nu se vor „bucura” de aplicatia Facebook pre-instalata, dar o vor putea oricand descarca din Magazinul Google Play Store. Acelasi context se aplica si la aplicatiile Instagram, Messenger sau WhatsApp.

Etichete:

Huawei Nova 5i
Summary
product image
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Brand Name
Huawei
Product Name
Huawei Nova 5i