How To

Cum te ajută ochelarii cu lentile de protecție pentru calculator și de ce ai nevoie de ei

Home  »  How To

catmobile

acum 2 ani

Mi s-a întâmplat și mie și, cu siguranță, ți s-a întâmplat și ție. Dacă petreci ore multe în fața calculatorului, atunci e clar că ai resimțit de multe ori o stare oboseală care uneori poate că părea nejustificată. Ei bine, dacă petreci mai mult de trei ore în fața ecranelor digitale, poți avea astfel de probleme, iar aici își pot intra în rol ochelarii cu lentile de protecție pentru calculator.

Cum se întâmplă de fapt asta?

Explicația e destul de simplă, pentru că ochiul uman percepe toate culorile curcubeului sau ”spectrul vizibil”, de la rosu la violet. Acest spectru include si unde de lumina albastra, cea care te poate face cumva să te simți obosit sau să ai ochii obosiți și uscați. Asta pentru că privind pentru mult timp într-un monitor de calculator, mușchii ochilor devin tensionați, iar dacă nu clipești frecvent, ei se usucă. Unul dintre cele mai recomandate lucruri este să încerci să reduci luminozitatea calculatorului tău sau a gadget-urilor pe care le privești în fiecare zi.

Ce este de fapt lumina albastra?

După cum știi, ecranele LED si LCD emit lumină din spectrul ultraviolet si albastru-violet, care așa cum spuneam cauzează oboseala vizuală, diverse iritații sau chiar migrene.

De ce ochelarii cu lentile de protecție pentru calculator?

Pentru că te pot ajuta să-ți odihnești ochii și să scapi de aceste probleme. Ochelarii antireflex pot fi utilizati pentru orice activitate desfasurata in fata ecranelor (gaming, citit, telemunca etc.) În plus, lentila antireflex elimină reflexiile deranjante, îmbunătățește cotrastul și oferă confort vizual atât la citit, cât și de la distanță.

Mai mult decât atât, mie mi se par foarte moderni, chiar foarte aproape de cele mai actuale trenduri. Cantaresc doar 25 grame, astfel ca nu te vor incomoda nici dupa ore intregi de purtare.

Fie că folosești laptopul pentru un job remote, tableta pentru școala online sau telefonul pentru relaxare, o pereche de ochelari antireflexie vor face minuni! Reține că acești ochelari nu au dioptrii, deci nu sunt ochelari de vedere. Găsești pe CatMobile o serie relevantă și utilă de ochelari protecție calculator, cu prețuri variate și specificații diverse. Aruncă și tu o privire!