Stiri

Nokia X20 specificatii tehnice si detalii (ne)oficiale

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Cei de la HMD Global se pregatesc intens de un eveniment in care vor scoate pe piata cateva telefoane interesante. Unul dintre ele este modelul Nokia X20, smartphone din seria X, care a vizitat deja site-ul de specialitate GeekBench. Avem si noi, mai multe detalii, in cele ce urmeaza.

Specificatii tehnice pentru Nokia X20

Dupa ce a lansat pe piata mai multe telefoane de buget cu suport 4G, HMD Global vrea se pare sa faca acelasi lucru si in ceea ce priveste telefoanele 5G. Astfel, compania chineza care detine brandul ”Nokia” este gata sa arunce pe piata modelul Nokia X20, smartphone echipat cu un procesor care permite conectivitatea de tip 5G.

Potrivit listarii de pe site-ul de specialitate GeekBench, noul model Nokia X20 va avea la bord procesorul Snapdragon 480, un chipset cu tehnologie 5G la bord. Acest model nu va fi insa unul scump, detaliu care confirma teoria de mai sus: Nokia va oferi pietei si telefoane de buget cu capacitate 5G.

Potrivit site-ului citat mai sus, noul model a trecut deja primele teste de specialitate.

Astfel, Nokia X20 a bifat un scor de 507 puncte in testul single core si de 1661 de puncte in testul multi core.

Acelasi site ne permite sa aruncam o privire mai atenta asupra altor specificatii tehnice pe care le aduce dispozitivul. Aflam ca Nokia X20 vine cu 6GB RAM la bord si va avea o capacitate nativa de stocare a datelor de 32GB. Aceasta este varianta pe care o putem deduce din postarea de pe GeekBench si ea infirma faptul ca telefonul ar fi urmat sa aiba 128GB nativi pentru stocarea datelor.

Pe langa acest model, Nokia va anunta si Nokia G10, un telefon despre care am scris si noi, pe blogul nostru, in ultimele zile. Potrivit listarii de pe site-ul de benchmarking, Nokia G10 va avea la bord un procesor de la MediaTek, asta in ciuda faptului ca anterior s-a vehiculat o alta varianta pentru acest smartphone. Vorbim despre chipset-ul Helio P22 de la MediaTek, un procesor cu viteza maxima de 2.0 Ghz. El va fi asociat cu o memorie RAM de 3GB, dar ne asteptam ca dispozitivul sa aiba mai multe versiuni de memorie.

Noua serie X de la Nokia, cu suport pentru tehnologia 5G, va ajunge si in Europa. Se pare ca va avea un pret de aproximativ 300 de euro. Ulterior, telefoanele ar putea ajunge si in Asia, dar si in alte zone.

Etichete:

Nokia Nokia X20