Stiri

Mutare importanta din partea Xiaomi. Compania anunță a treia generație de cameră under display

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 4 ani

Xiaomi a anunțat oficial că va începe de anul viitor producția în serie a telefoanelor inteligente echipate cu a 3-a generație de cameră under-display. Acest lucru marchează cel mai recent pas strategic al Xiaomi către segmentul telefonelor inteligente de înaltă calitate, susținut de inovația tehnologică continuă a companiei.

Mutare importanta din partea Xiaomi. Compania anunță a treia generație de cameră under display

Xiaomi a prezentat recent raportul financiar pentru prima jumătate a anului, care demonstrează performanța semnificativă a companiei pe piața telefoanelor inteligente premium.

În al doilea trimestru din 2020, prețul mediu de vânzare al telefoanelor inteligente Xiaomi a crescut cu 11.8% față de anul precedent. Noile flagship-uri, inclusiv seria Xiaomi Mi 10 și noul Mi 10 Ultra, au preluat conducerea și au consolidat poziția brandului pe piața premium.

În al doilea trimestru din 2020, livrările de telefoane premium Xiaomi pe piețele externe, respectiv telefoane cu preț mai mare de 300 de euro, au crescut cu 99.2% față de anul trecut. Potrivit raportului Canalys, livrările Xiaomi în Europa au crescut cu 64.9% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, asigurând o cotă de piață totală de 16.8% și clasând compania în top 3 jucători din piață, pentru prima dată în istorie. În Europa de Vest, livrările de telefoane Xiaomi au înregistrat o creștere anuală de 115.9%, asigurând o cotă de piață de 12.4%.

Strategia Xiaomi pentru produsele premium are la bază investiția în tehnologie. La scurt timp după ce a început producția în masă a bateriei de 120W cu grafen pentru telefonul Mi 10 Ultra, pe 28 august, Xiaomi a introdus o altă tehnologie de ultimă generație cu potențial de producție în serie, respectiv a 3-a generație de cameră under-display. Folosind o tehnologie nouă, camera frontală se ascunde perfect sub ecranul telefonului și, pentru că este practic invizibilă, utilizatorii se pot bucura de un ecran edge-to edge perfect.

Începând cu prima generație de cameră under-display care a rămas la nivel de proiect, și continuând cu a doua generație, care a fost oficial introdusă publicului, Xiaomi a continuat să caute soluții și mai eficiente. În a 3-a generație de cameră under-display, Xiaomi a îmbunătățit semnificativ efectul full-screen prin aranjarea pixelilor și prin optimizarea algoritmului camerei, ceea ce i-a permis acesteia să aibă aceeași performanță ca o cameră frontală convențională. Aceste descoperiri au făcut posibilă începerea producției în serie.

Modul de aranjare a pixelilor folosit în a 3-a generație de cameră under-display, permite luminii să treacă prin ecran, prin golurile dintre pixeli, în timp ce fiecare pixel reține culorile (RGB), fără ca ecranul să piardă din densitate. În comparație cu alte soluții de pe piață, Xiaomi a dublat numărul de pixeli orizontali și verticali și a reușit să obțină aceeași densitate a pixelilor deasupra camerei, ca și în restul zonei de afișare. Astfel, zona de deasupra camerei integrate are aceeași luminozitate, gamă de culori și acuratețe a culorilor ca restul display-ului.

Pe baza noii soluții de aranjare a pixelilor, a 3-a generație de cameră under-display a producatorului, adoptă un design special al circuitelor pentru a ascunde și alte componente sub pixelii RGB, fapt ce permite și mai mult luminii să ajungă la camera under-display. În combinație cu algoritmul de optimizare dezvoltat chiar de catre brandul chinezesc, noua cameră under-display oferă o experiență de fotografie identică cu experiența camerelor frontale convenționale.

Xiaomi își propune să introducă noua cameră under-display începând cu anul viitor

„Nu te opri niciodată din a explora și a inova” este primul dintre cele trei principii după care Xiaomi se ghidează. Xiaomi caută permanent noi posibilități de a introduce tehnologii avansate. Investițiile în Research & Development ale companiei au crescut semnificativ de la an la an, iar rezultatele și-au dovedit impactul în piață. Noul Mi 10 Ultra prezintă multe dintre tehnologiile de vârf: încărcare dublă ultra-rapidă de 120W prin cablu + 50W wirless; super zoom de 120x AI și Iso-ul Dual care oferă o experiență fotografică excelentă și plasează telefonul în topul ierarhiei DXOMARK. Astfel, camera under-display face posibilă o experiență full-screen completă. În spatele acestor inovații nu se află doar dorința Xiaomi de a atinge excelența în tehnologie, ci și dedicarea companiei pentru cercetare și dezvoltare.

Piața telefoanelor mobile premium este locul pentru tehnologiile de vârf și necesită o capacitate de inovare continuă, astfel limitând numărul de jucători. Până acum, compania chineza a dezvoltat avantaje tehnologice unice în privința încărcării rapide, a calității imaginii, a display-ului și nu numai, iar explorarea și dezvoltarea continuă a acestor avantaje plasează telefoanele mobile ale producatorului în centrul pieței premium.

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.

Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

În acest moment compania este al patrulea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, și a creat cea mai mare platformă IoT pentru utilizatorii săi, cu peste 271 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 90 de piețe din întreaga lume și este un jucător de top în majoritatea dintre acestea.

În august 2020, compania s-a clasat pe locul 422 în topul Fortune Global 500, urcând 46 de poziții față de anul anterior. De asemenea, s-a situat pe locul 7 între companiile de internet din clasament. În mai 2020, compania a ajuns încă o dată în topul Forbes Global 2000 și a urcat pe locul 384.

Etichete:

Xiaomi