Stiri

Xiaomi are un nou CFO. Cine este Alain Lam, noul Chief Financiar Officer de la Xiaomi

Home  »  Stiri

CatMobile.ro

acum 4 ani

Schimbare in conducerea Xiaomi. Compania din China a anuntat printr-un comunicat de presa numirea lui Alain Lam în funcția de Chef Financiar Officer al grupului.

Cine este Alain Lam, noul CFO de la Xiaomi

Xiaomi Corporation a anunțat că l-a numit pe Alain Lam drept Chief Financial Officer (CFO) și Vicepreședinte al grupului. El își va începe activitatea pe data de 8 octombrie 2020.

Alain Lam, în vârstă de 46 de ani, deține un Masterat în inginerie de la Universitatea din Oxford. Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul activităților bancare de investiții, Alain Lam a deținut poziția de Director General și Head of Technology, Media & Telecom în departamentul de investment banking și piețe de capital al Credit Suisse din zona Asia-Pacific. Înainte de a ocupa această funcție, Alain Lam  a deținut poziția de director general la Morgan Stanley, multinațională care acoperă piețele de capital pentru tehnologie, media și telecomunicații în zona Asia-Pacific.

Pe 29 noiembrie 2019, Xiaomi a anunțat că Chew Shou Zi director executiv, Vicepreședinte și CFO, va prelua rolul de Președinte Internațional al grupului și va continua activitatea ca director executiv și Vicepreședinte senior.

Domnul Wang Xiang a fost numit ulterior în funcția de CFO interimar, începând cu data de 10 aprilie 2020 și până când Comitetul de Căutare CFO urma să găsească un candidat adecvat pentru a ocupa funcția de CFO. El a fost ales in persoana lui Alain Lam, un om cu peste 20 de ani de experiență în domeniul activităților bancare de investiții,

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.

Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

În acest moment Xiaomi este al patrulea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, și a creat cea mai mare platformă IoT pentru utilizatorii săi, cu peste 271 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri.

Etichete:

Alain Lam Xiaomi