Stiri

Google anunta ca mesajele de pe telefoanele Android vor fi criptate

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Google a finalizat în cele din urmă procesul de lansare la nivel mondial a RCS în Google Messages, împreună cu criptarea end-to-end.

Google lansează un nou serviciu care va duce la finalizarea criptării mesajelor pe smartphone-ul Android. În urma acestei mutări, Google sau orice altă terță parte nu vor putea sa mai acceseze mesajele dumneavoastra.

Pentru a obține această funcționalitate, tot ceea ce trebuie sa faceti este să descărcați aplicația Google Messages din Magazin Play și să setați aplicația ca aplicație de mesagerie implicită.

În prezent, funcția este disponibilă doar în versiunea beta și este disponibilă pe tot globul, cu excepția Rusiei și Chinei. Acest serviciu face parte din serviciile bogate de comunicare Google la care compania lucrează de aproximativ doi ani lungi.

Ce este Rich Communication Services (RCS)?

Mesajele bazate pe standardul Rich Communication Services (RCS) oferă funcții de mesagerie text SMS actualizate, astfel încât să puteți trimite și primi fotografii și videoclipuri de calitate mai bună, să conversați prin Wi-Fi sau date, să știți când mesajul dvs. este citit, să partajați reacții și să vă bucurați de chaturi de grup mai dinamice și mai captivante.

Odată cu cea mai recentă dezvoltare, compania a anunțat că procesul este complet și oricine folosește mesaje din întreaga lume are acces la funcțiile de chat moderne fie de la operatorul său de telefonie, fie direct de la Google.

În anumite țări, Google poate permite operatorului de rețea să ruleze serviciile RCS în regiunea respectivă, dacă alege să facă acest lucru.

Cum functioneazã?

Dacă Google activează RCS în întreaga lume în cadrul aplicației lor de mesagerie, oamenii vor putea sări peste mesajele operatorului. Și, așa cum s-a menționat mai sus, funcția este disponibilă doar în versiunea beta începând de acum, așa că vă recomandăm să vă înscrieți la programul beta pentru aplicația Messages din Magazin Play. Google spune că procesul va continua până anul viitor.

Conversațiile eligibile se vor actualiza automat pentru a fi criptate de la un capăt la altul. Criptarea end-to-end este disponibilă numai atunci când atât dvs., cât și persoana la care trimiteți mesaje, aveți mesaje instalate și funcții de chat activate. Activarea criptării end-to-end în textul de grup este un proces mult mai lung și Google nu a oferit inca prea multe detalii despre acest subiect.

Dacă trimiteți mesaje text cuiva care nu folosește Google Messages și folosește o altă aplicație sau un iPhone, criptarea end-to-end nu se va aplica conversației respective și va fi trecută la SMS-uri obișnuite via operatorul dumneavoastra. O pictogramă „lock” va fi afișată sub mesaj (lângă „Livrat”) pentru a indica faptul că mesajele sunt criptate și că persoana cu care trimiteți mesaje text are instalate și Mesaje Android cu serviciile de chat activate.

Acest nou anunț este mai mult considerat ca fiind cea mai recentă dezvoltare și nu o lansare. Dar cea mai recentă dezvoltare este una foarte necesară în ceea ce privește confidențialitatea, deoarece face experiența mai sigură.