Stiri

Procesorul MediaTek Dimensity 720 5G a fost anuntat oficial. Tot ceea ce trebuie sa stii despre el

Home  »  Stiri

catmobile

acum 4 ani

Noul procesor MediaTek DImensity 720 este destinat retelelor globale de 6GHz 5G din Asia, America de Nord si Europa. Acest chipset va fi folosit de producatori pentru telefoanele mid-range si a fost anuntat oficial de catre producatorul taiwanez. Tot ceea ce trebuie sa stii despre MediaTek DImensity 720, in cele ce urmeaza.

A fost anuntat oficial procesorul MediaTek DImensity 720. Toate detaliile

Compania MediaTek din Taiwan, al doilea cel mai important producator de procesoare din lume a anuntat oficial cel mai nou chipset din zona smartphone-urilor mid-range cu suport 5G. Este vorba despre MediaTek DImensity 720, un procesor destinat retelelor globale de 6GHz 5G din Asia, America de Nord si Europa.

Este cel mai nou chipset de pe piata pentru telefoanele 5G si foloseste o tehnologie de 7 nanometri, fiind echipat cu un eficient modem 5G. De asemenea, acest procesor foloseste tehnologia MediaTek 5G UltraSave, care folosește atât informații de tip awareness ale rețelei, cât și a conținutului, pentru a gestiona modul de operare al modemului în timp real si pentru a prelungi autonomia bateriei de pe telefoanele care il vor utiliza.

Procesorul suporta o rata de refresh de 90Hz asigurand astfel o experienta excelenta chiar si la nivel de gaming, dar si la nivel de streaming.

Beneficiaza de tehnologie MiraVision HDR 10 Plus video playback care suporta o varietate de optiuni, inclusiv dynamic range. Procesorul poate suporta de asemenea senzori de imagine de pana la 64 de megapixeli sau combinatii de senzori de 20 si 16 megapixeli, plus o camera AI integrata (AI Processing Unit)

Chipset-ul dispune de Wakeup integrat vocal (VoW), pentru a reduce consumul de energie al asistenților vocali mereu activi și suprimarea zgomotului dual-mic, astfel încât asistenții vocali să audă clar utilizatorii chiar și în medii zgomotoase.

MediaTek Dimensity 720 este alimentat de două nuclee Cortex-A76 care funcționează la 2GHz în procesorul octa-core. MediaTek Dimensity 720 are, de asemenea, un GPU de clasă Arm Mali G57 și acceptă memorie LPDDR4X și stocare flash universal (UFS) 2.2 pentru viteze rapide de citire / scriere. Chipset-ul acceptă cele mai noi tehnologii de conectivitate, inclusiv două agregări de purtători (2CC CA), Voice over New Radio (VoNR) și 5G și 4G dual SIM, dual standby (DSDS), pentru a oferi utilizatorilor cea mai bună conexiune posibilă.

„MediaTek Dimensity 720 seteaza un nou standard, oferind experiente 5G si tehnologie de cea mai noua generatie device-urilor care sunt mult mai accesibile pentru buzunarele cumparatorilor” a explicat Dr. Yenchi Lee, General Manager la Wireless Communications Business Unit de la MediaTek. El a mai completat: „Chipsetul este extrem de eficient si ofera o performanta de cel mai inalt nivel, dar si tehnologii de noua generatie. Toate acestea, combinate, vor ajuta brandul sa se diferentieze pe piata 5G, dar vor ajuta si consumatorii din intreaga lume sa beneficieze de experiente excepetionale la un pret cat se poate de avantajos. Suntem foarte mandri de Dimensity 720 si credem foarte mult in ceea ce va oferi el pietei la nivel global. Este o mare bucurie pentru noi ca am reusit sa-l aducem pe piata intr-un timp atat de scurt si speram ca feedback-ul pe care il vom primi de la clientii nostri va fi unul extrem de pozitiv” a mai declarat Dr. Yenchi Lee.

Esti interesat de telefoane mid-range bune, dar cu un alt tip de procesor decat MediaTek? Intra pe eMag. Acolo ai telefon mobil Huawei P40 Lite, Dual SIM, 128GB, 6GB RAM, 4G, Midnight Black la numai 1.089 lei, o reducere de 16% fata de pretul initial