Stiri

Livrările de PC-uri la nivel mondial au crescut cu 45% în primul trimestru din 2021

Home  »  Stiri

catmobile

acum 3 ani

Pandemia de coronavirus a afectat in mod cert livrările de pc-uri în 2020. Din fericire, se pare că noul an a început bine pentru companiile care livrează pc-uri, iar cel mai nou raport al celor de la Counterpoint confirmă acest detaliu.

Livrările de PC-uri la nivel mondial au crescut în primul trimestru al anului

Potrivit unui raport al celor de la Counterpoint, livrările de pc-uri au crescut la nivel mondial, cu aproximativ 45% în primul trimestru din 2021.

Mai exact, piata de PC-uri a livrat deja 75.6 milioane de unitati in primul trimestru al anului, iar creșterea pare să fie tot mai mare, în diverse categorii de piață. Prin comparație, numerele scăzuseră cu 14% în ultimul trimestru din 2020, ceea ce confirmă o îmbunătățire reală a situației în momentul de față.

În ceea ce privește producătorii de pc-uri, aici Lenovo își trage partea leului. Mai exact, compania are o cotă de piață de 24% în acest moment, depășind HP, care rămâne în apropierea unui procent de 23% (n.r 22.9% mai exact, conform Counterpoint). Cei de la Dell ocupă poziția a treia cu o cotă de piață de 16.5%, în timp ce Apple a ajuns pe locul patru, cu o cotă de piață de 9%.

Creșterea pare una normală, dacă ținem cont de faptul că la nivel mondial s-a trecut de mult timp la procedura ”work-from-home” sau ”Study-from-home”.

În altă ordine de idei, se confirmă faptul că producătorii de pc-uri au probeleme în ceea ce privește diverse componente, de la drivere pentru display-uri și plăci video, asta din cauza unui inventar scăzut ca urmare a pandemiei de coronavirus. Situația ar putea continua, dar se va normaliza până la finalul anului și începutul lui 2020, scrie Fonearena.

Dacă ești interesat de un lapton bun și ieftin în această perioadă, avem o recomandare pentru tine. Poti incerca acest  Laptop HP 250 G7 cu procesor Intel® Core™ i5-8265U pana la 3.90 GHz Whiskey Lake, 15.6″, Full HD, 4GB, 1TB HDD, DVD-RW, Intel® UHD Graphics, Free DOS, Dark Ash Silver care beneficiaza de un pret foarte bun.

Etichete:

lenovo livrări pc