Reviews

LG WING – specificatii tehnice, primele pareri, imagini si pret in Romania VIDEO

Home  »  Reviews

catmobile

acum 4 ani

LG a anuntat oficial modelul WING. Este vorba despre LG WING, un telefon dual-screen, unic, ghidat de Proiectul Explorer al companiei din Coreea de Sud. Noul device vine cu un ecran P-OLED FullVision de 6.8-inch si cu un al doilea ecran de 3.9 inch Full HD Plus care te lasa sa folosesti terminalul in modul „Swivel”.

Mai exact, telefonul se poate roti la 90 de grade. Aflam mai multe despre LG WING, in cele ce urmeaza. Pentru inceput, iata cum arata lista de specificatii tehnice a dispozitivului:

6.8-inch (2440 × 1080 pixels) Full HD+ 20.5: 9 aspect ratio P-OLED display, 3.9-inch (1240 x 1080 pixels) 1.15:1 G-OLED second screen
Octa Core (1 x 2.4GHz + 1 x 2.2GHz + 6 x 1.8GHz Kryo 475 CPUs) Snapdragon 765G 7nm EUV Mobile Platform with Adreno 620 GPU
8GB RAM, 128GB / 256GB storage, expandable memory up to 2TB with microSD
Android 10
64MP rear camera with LED flash, f/1.8 aperture, OIS, 13MP 117° ultra-wide lens with f/1.9 aperture, 12MP 120° ultra-wide Gimbal mode Camera with f/2.2 aperture
32MP pop-up front-facing camera with f/1.9 aperture
In-display fingerprint sensor
USB Type-C audio
Dimensions: 169.5 x 74.5 x 10.9 mm; Weight: 260g
MIL-STD 810G Compliance, Water and Dust Resistance (IP54)
5G SA/ NSA, Dual 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 ac (2.4GHz + 5GHz), Bluetooth 5.1, GPS/GLONASS/Beidou, NFC, USB Type-C
4000mAh (Typical) battery with Quick Charge 4.0+ 25W fast charging, 10w wireless charging

Pareri LG WING. Specificatii tehnice si imagini


Noul model LG WING va fi disponibil pe culorile Aurora Gray si Illusion Sky. Va ajunge pe pietele din America de Nord si Europa, dar momentan, el nu are un pret de achizitie la nivel global.

Chiar daca LG a disparut cumva din prim plan la nivel de smartphone-uri, noua creatie, LG WING este un device, cat se poate de interesant. Putem considera ca acest proiect unic al companiei din Coreea de Sud pare sa vizeze incercarea de revenire a producatorului in topul creatorilor de telefoane mobile.

La prima vedere, dincolo de notiunea de smartphone „dual screen” care atrage de la prima vedere, putem sa ne consideram cumva fericiti. De ce? Pentru ca intr-o lume in care majoritatea smartphone-urilor par sa semene intre ele, LG, dar si alte companii de pe piata, au ales sa vina cu interesantele modele pliabile.

LG WING este un device revolutionar. Are intr-adevar doua ecrane, dar partea foarte interesanta este ca unul dintre aceste doua terminale este rotativ. Numele de „Wing” este extrem de usor de explicat daca privim imaginile de mai jos.

Astfel, cand ai rabatat al doilea ecran, telefonul capata aspectul unui avion cu doua aripi. Stim deja ca „wing” in limba engleza se traduce exact asa (aripa), de unde probabil ca le-a venit si ideea celor care au conceput design-ul smartphone-ului. Observam din lista de specificatii tehnice de mai sus care sunt caracteristicile celor doua ecrane. Avem un panou P-OLED de 6.8 inch cu rezolutie Full HD Plus si aspect 20.5:9 si un al doilea ecran pe care il obtii cand rotesti telefonul care are o diagonala de 3.9 inch si o rezolutie Full HD Plus. In cazul celui de-al doilea ecran, aspectul este de 1.15:1.

In ceea ce priveste dimensiunile, noul model are 10.9 milimetri grosime si 74.5 milimetri latime. Inaltimea sa ajunge doar la 169.5 milimetri, ceea ce mi se pare perfect pentru un smartphone de acest tip. Camera principala de pe spate are 64 de megapixeli si este insotita de alte doua camere de 12 megapixeli, respectiv 13 megapixeli.

Pentru selfie-uri si sesiuni de video calling avem la dipozitie o camera foto de 32 de megapixeli. La interior, LG WING vine cu procesor de la Qualcomm, deja cunoscutul „mid-range” Snapdragon 765G cu 8GB RAM si 128 sau 256GB pentru stocare de date interna. Noul model al companiei LG are o baterie de 4.000 de miliamperi se beneficiaza de incarcare wireless.

Proiectul celor de la LG mi se pare interesant. La fel de interesant mi se pare faptul ca in majoritatea timpului, LG WING este un telefon normal. Tine de tine daca vrei sa-l transformi intr-un device cu doua ecrane. Acesta este unul dintre punctele care atrag destul de tare la LG WING, pentru ca practic device-ul nu este din start un telefon pliabil. Dar, poate deveni daca tu iti doresti asta.

Din primele informatii, noul device de la LG ar urma sa coste aproximativ 1000 de euro. Sau, cel putin asta sustin cei de la Engadget. Ramane de vazut, dar cert mi se pare faptul ca noul LG WING este o lovitura puternica pe care LG Electronics se pregateste sa o dea pe piata.

Te rog, nu uita: Acum, in Romania, ai telefon mobil OnePlus 8, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 5G, Onyx Black la numai 3.700 lei.

Citește un review OnePlus 8 pe blog CatMobile in care afli mai multe detalii despre acest device. De asemenea ti-am pregatit si 5 motive pentru care seria OnePlus 8 este un best buy pe piață

Etichete:

LG WING