Reviews

KOOLNEE K1 review » specificatii tehnice, pret, disponibilitate

Home  »  Reviews

catmobile

acum 6 ani

Ne-am facut in ultimul an o obisnuita din a sustine brandurile mici de telefoane care se afla in continua crestere. Recent, pe blogul nostru ati putut afla informatii si un review KOOLNEE K1 Trio, adica detalii despre un telefon foarte atractiv al producatorului din Hong Kong. Este vremea sa va propunem si modelul standard al gamei, KOOLNEE K1, un telefon mid-range, dar cu argumentatie si aspect de high-end.

KOOLNEE K1 specificatii tehnice si pareri

Asemanarea dintre KOOLNEE K1 si Samsung Galaxy S9 nu este deloc intamplatoare. Foarte probabil, compania din Hong Kong a vizat acest detaliu si chiar daca nu e neaprat etic, putem spune ca n-a gresit. KOOLNEE K1 arata bine, nu pare sub nicio forma un device ieftin si mai ales, necunoscut.

Koolnee K1 (1)

Asemanarea cu Samsung Galaxy S9 este de fapt primul lucru care-ti fura privirea, iar cand privesti pretul de achizitie, incepi sa speri. Este insa KOOLNEE K1 doar o clona sau chiar aduce cateva avantaje importante la acest pret? Aflam in continuare.

Ecran: Smartphone-ul dual SIM 4G, KOOLNEE K1 este echipat cu un ecran de tip LCD IPS care ofera o superba diagonala de 6 inch. Acest ecran are o rezolutie maxima 2160 x 1080 pixeli si asigura o densitate a pixelilor de 228 ppi. N-am spune ca e cel mai grozav ecran din lume, dar fara indoiala are calitate, mai ales pentru acest pret.

Procesor: KOOLNEE s-a oprit asupra unui procesor MediaTek, cautand cumva sa echilibreze balanta intre pret, aspect si mai ales, consum. Nu s-a orientat gresit, pentru ca chipset-ul MediaTek MT6750T este un octa core care seamana pe undeva cu Helio P10, un procesor deloc rau. Octa-core-ul atinge o viteza maxima de 1.5 Ghz si este cuplat cu acceleratorul grafic ARM Mali T860-MP2

Memorie: KOOLNEE K1 este echipat cu 4 GB memorie RAM si cu 64 GB pentru stocarea nativa de date. Memoria nativa a device-ului poate fi extinsa cu ajutorul unor carduri de memorie externa.

Koolnee K1 review

Dotari foto: Un capitol la care KOOLNEE K1 nu sta tocmai rau. Producatorul s-a oprit la 8 megapixeli pe fata, adica pe o camera selfie destul de ofertanta pentru acest nivel. Camera principala este duala si vine cu o combinatie atractiva de senzori, 16+2 megapixeli.

Baterie: KOOLNEE K1 se bazeaza pe un acumulator de tip built-in, cu capacitate de 3.180 mAh.

Conectivitate: intre optiunile importante de conectivitate ale modelului KOOLNEE K1 se numara capacitate Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) si utilitatea tehnologiei Bluetooth v4.0. Avem mufa de 3.5 milimetri pentru casti audio pe acest model, precum si port USB Type C, ceea ce reprezinta o surpriza tare placuta.

KOOLNEE K1 pareri

Ne place constructia KOOLNEE K1. Da, seamana cu Samsung Galaxy S9, insa constructia din sticla si metal este una atractiva. Fara indoiala ca nu are aceeasi calitate ca cele mai scumpe telefoane de pe piata, insa acest detaliu era usor de subinteles. De altfel, K1 cantareste 210 grame, ceea ce nu e deloc putin pentru un telefon din 2018.

La prima vedere insa, design-ul cu finisaje stralucitoare este exact ceea ce vrei la un telefon modern. Rama metalica isi distribuie elegant butoanele la fel ca pe Galaxy S9 in timp ce butoanele software sunt plasate pe ecran. Panelul cu rezolutie Full HD este de asemenea atractiv, protejat de Corning Gorilla Glass 3 si cu tehnologie moderna 18:9. Are diagonala mare, sticla curbata, tehnologie buna IPS, format 18:9 si cam tot ceea ce ti-ai dori de la un device de buget.

Koolnee K1 (2)

La nivel intern, procesorul MT6750 este un octa core decent. Da, cu siguranta ti-ai dori ceva mai mult, insa vorbim totusi de un producator destul de necunoscut din Hong Kong, care cred eu, s-a orientat bine. Este unul dintre cele mai bune chipset-uri ieftine si interesul KOOLNEE pentru el pare firesc. In plus, asocierea cu placa video ARM Mali T860 MP2 ii face bine, acest procesor grafic fiind unul dintre cele mai populare de pe piata. De regula, pe telefoanele care sar de 1000 de lei vei gasi o configuratie de 4 GB RAM si 64 GB ROM. Iata ca exista insa si exceptii, iar acest amanunt care vine dinspre KOOLNEE K1 merita salutat. Fara probleme, device-ul poate rula diverse task-uri in acelasi timp, si chiar daca vor exista momente de lag cand te bucuri de cele mai solicitante jocuri, vei trece usor peste ele.

Remarcam si baterie de 3.190 de miliamperi. Chiar daca te astepti la un model de telefon cu diagonala mare la o baterie mult mai generoasa, cred ca din nou KOOLNEE a facut o alegere buna. Tinand cont de greutatea deja mare a device-ului si de grosimea sa, producatorul nu putea include si o baterie mult mai generoasa. Autonomia insa va fi decenta, iar in clipul de mai jos poti observa care sunt secretele.

In concluzie, putem spune ca acest model de telefon pare sa fie unul credibil. Nu costa mult si nu promite imposibilul, dar ofera un minim de echilibru de care s-ar putea sa fii interesat. Da, seamana categoric la aspect cu Samsung Galaxy S9, dar nu cred ca KOOLNEE K1 trebuie privit precum o simpla clona. Telefonul indeplineste toate task-urile legate de trending-ul anului trecut: camera duala, senzor de amprente frontal, margini subtiri, aspect 18:9 si un design cat se poate de atragator. Pentru pretul de achizitie care nu prea sare de 900 de lei, credem ca acest model de telefon are cateva argumente solide in favoarea sa.

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
Koolnee
Product Name
Koolnee K1